Aamir Khan

Aamir Khan

Aamir Khan
Oyuncu, Yapımcı, Yönetmen

Doğum Tarihi: 14.03.1965

Doğum Yeri: Mumbai, Maharashtra, Hindistan

Hint sinemasının önemli oyuncularından ve Hint sinemasında yapımcı ve yönetmen.

Evli olup iki oğlu bir kızı vardır. Eşinin adı Kiran Rao'dur. Ayrıca Müslüman olan yönetmen birçok filmde oynamış ve yönetmenlik yapmıştır. 6 Mayıs 2012 tarihi itibariyle Aamir Khan'ın ilk televizyon programı 'Satyamev Jayate' Star Plus kanalında yayınlanmaya başlamıştır. Aamir Khan'ın yeğeni Imran Khan da oyuncudur. Aamir Khan'ın yapımcılığını yaptığı filmler 'Aamir Khan Productions'ın elinden çıkmıştır. Aamir Khan ayrıca Oscar adayı Lagaan filminin başrol oyuncusu ve yapımcısı ve Bollywood'un en çok para kazanan oyuncusu ve yönetmenidir.

Filmografisi
Yaadon Ki Baarat (1973)
Madhosh (1974)
Holi (1985)
Qyamat Se Qyamat Tak (1988)
Raakh (1989)
Love Love Love (1989)
Deewana Muh Sa Nahin (1990)
Jawani Zindabad (1990)
Tum Mere Ho (1990)
Dil (1990)
Awwal Number (1990)
Afsana Pyar Ke (1991)
Dil Hai Ke Manta Nahin (1991)
Parampara (1992)
Daulat Ki Jung (1992)
Isi Ka Naam Zindagi (1992)
Jo Jeeta Wohi Sikandar (1992)
Hum Hain Rahi Pyar Ke (1993)
Andaz Apna Apna (1994)
Aatank Hi Aatank (1995)
Baazi (1995)
Rangeela (1995)
Akele Hum Akele Tum (1995)
Raja Hindustani (1996)
Ishq (1997)
Earth (1998)
Ghulam (1998)
Mann (1999)
Sarfarosh (1999)
Mela (2000)
Dil Chahta Hai (2001)
Lagaan (2001)
Mangal Pandey (2005)
Rang De Basanti (2006)
Fanaa (2006)
Taare Zameen Par (2007)
Ghajini (2008)
3 Idiots (2009)
Luck By Chance (2009) (Misafir Oyuncu)
Dhobi Ghat (2010)
Talaash (2012)
Dhoom3 (2013) (Yapım Aşamasında)

Görev Aldığı Yapımlar

Aamir Khan Fotoğrafları

Aamir Khan İle İlgili Haberler