Ahmet Kural

Ahmet Kural

Ahmet Kural
Oyuncu

Doğum Tarihi: 10.11.1982

Doğum Yeri: Kütahya, Türkiye

10 Kasım 1982 Kütahya doğdu. Babası Emniyet Müdürü emeklisi.Ortaokul ve lise hayatını Denizli'de tamamladıktan sonra Babası emekli olduktan sonra Antalya’da yaşamaya başladı. Konya Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümüne girdi. Dört senelik eğitimini tamamladıktan sonra İstanbul’a geldi. Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde aktörlük eğitimine başladı. Eğitimi devam ederken Levent Kırca-Oya Başar Tiyatrosu’na girdi. Yüzlerce turneye çıktı. Turne ve tiyatro zamanında Fikrimin İnce Gülü dizisinde yer aldı. Diziye devam ederken TRT’deki Evimin Erkeği dizisinde Kapıcı Reco’yu canlandırdı.

Gazi dizisinden teklif gelince birçok projeyi bırakmak zorunda kaldı. Gazi dizisiyle aynı yıl Güneşin Oğlu adlı sinema filminde Haluk Bilginer, Köksal Engür, Hümeyra ve Özgü Namal’la beraber oynadı.


2010 yılında Selçuk Aydemir'in yönettiği Çalgı Çengi adlı sinema filminde Murat Cemcir ile başrolde oynadı. 28 Haziran 2012 tarihinde Star TV'de yayınlanmaya başlayan İşler Güçler adlı dizinin başrollerini Murat Cemcir ve Sadi Celil Cengiz ile paylaşmaktadır.

Filmografisi
  • Üsküdar'a Giderken, 2011
  • Elde Var Hayat, 2010 
  • Hiç Rıza, 2010
  • Mar, 2010
  • Memleket Meselesi, 2010
  • Çalgı Çengi, 2010
  • Ramazan Güzeldir, 2009
  • Bir Bulut Olsam, 2009
  • Kahramanlar, 2009
  • Gazi, 2008 
  • Güneşin Oğlu, 2008
  • Evimin Erkeği, 2007
  • Fikrimin İnce Gülü, 2007

Görev Aldığı Yapımlar

Ahmet Kural Fotoğrafları

Ahmet Kural İle İlgili Haberler

Portreler


Dizi Fragmanları