Ahu Tuğba

Ahu Tuğba

Ahu Tuğba
Oyuncu

Doğum Tarihi: 13.8.1955

Doğum Yeri: İstanbul, Türkiye

Türk sinema oyuncusu. Asıl adı Tuğba Çetin'dir.

Varlıklı bir ailenin tek çocuğuydu. Ortaokulu okurken sinema dünyasına girdi. Liseyi Amerikan Kız Koleji'nde okudu. Kanada'da Concordia Üniversitesi'nin İngiliz Dili bölümündeki öğrenimini yarım bıraktı.

80'li yıllarda Türk sinemasının seks sembollerinden biri olmuştur. Genellikle hayat kadını, uyuşturucu bağımlısı fakat kalbi temiz karakterleri canlandırmıştır. Erkekçe dergisine pozlar vermiştir. Gazino sanatçısı olarak çeşitli gösteriler yaptı.

Toplam 5 evlilik yapmıştır. İlk evliliğini 1981 yılında Mustafa Ulusoy ile yapmıştır. 1991 yılında Arnavut asıllı Amerikalı doktor Timmy Alejtanij ile yaptığı evliliğinden kendisi gibi 'Ahu' (Ajelbegü Ahu Anjelik Alejnatij) adında 1992 doğumlu bir kız çocuğu vardır.

Filmografi

2012 Şehr-i Girdap
2009 Kırık Kalpler (Video)
2002 Sırtlan Sofrası (Video)
1995 Aşkın Gücü
1995 Analar Ölmez
1994 Deliler Kudurunca
1993 Aşk Ve Aşk (Video)
1993 Ayça Seni Seviyoruz
1991 Sarışın Yıldız
1991 Aldatacağım / Kaderimsin
1990 Haciz Kararı
1990 Aşk Üçgeni
1990 Ayrılık
1990 Akdeniz Güneşi
1989 Yağmur Altındaki Kedi
1989 Suçumuz Kadın Olmak
1989 Gece
1989 Bir Aşk Bin Günah
1989 Acı Yıllar / Lekeli Melek (Video)
1988 Yasak İlişki
1988 Kumar
1988 Evcilik Oyunu
1987 Deli Gönlüm
1987 Damga
1986 Hayat Kadını
1986 Gülümse Biraz
1986 Akrep
1984 Yosma
1984 Yangın
1984 Taçsız Kraliçe
1984 Kayıp Kızlar
1984 Kadın Bir Defa Sever
1983 Zifaf
1983 Kurban
1983 Beyaz Ölüm
1982 Elveda Dostum
1982 Yapışık Kardeşler
1980 Şaşkın Milyoner
1980 Banker Bilo
1979 Dokunmayın Şabanıma
1978 Şerefsiz Şeref
1978 Derviş Bey
1978 Mavi Mercedes
1977 Akdeniz Kartalı
1975 Vur Tatlım
1975 Tolga
1975 Bunalım
1975 Ayıkla Beni Hüsnü
1974 Şeytan
1974 Anter Kara Ali
1973 Öksüzler

Televizyon

2006 Meçhule Gidenler
2005 Pembe & Mavi
2005 Dikkat Şahan Çıkabilir
2003 Yeşilçam Denizi (TV Programı)

Görev Aldığı Yapımlar

Ahu Tuğba Fotoğrafları

Ahu Tuğba İle İlgili Haberler

Portreler


Dizi Fragmanları