BUGÜNKÜ GAZETELERCumhuriyetFanatikFotomaçHabertürkMilliyetPostaSabahTarafVatanZamanTüm Gazeteler
Ali Atay
Oyuncu
Doğum Tarihi: 03.04.1976
Doğum Yeri: Rize, Türkiye

1999’da Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü’nden mezun oldu. Krek adlı bir tiyatro topluluğunun kurucularından ve oyuncusu. Beyoğlu’ndaki Dulcinea’da 'Adamlar' adlı bir gösteri yaptılar, İSM’de de 'Op’la Zo’nun Dramı' adlı bir oyun oynadılar.

Atay 'Şapkadan Babam Çıktı' adlı dizide başarısız illüzyonist Maksut’u oynamıştır. Dizinin kendisi için bir diğer önemi, konservatuvarda hocası olan Müşfik Kenter’le beraber oynamasıydı. Şu anda Leyla ile Mecnun adlı komedi dizisinde oynamaktadır.

Leyla ile Mecnun dizisindeki mükemmel konuşma tarzı ve komikliği ile sempati toplamış ve ünlü olmuştur. Gitar çalmakta ve beste yapmaktadır, geçmişte bir müzik grubunda çalmıştır. Leyla ile Mecnun dizisinin müziklerinin bazılarını da kendisi söylemektedir.

Filmografisi

  • Leyla ile Mecnun, 2011
  • Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi, 2010
  • Gönül Ferman Dinlemiyor, 2010
  • Vay Arkadaş - Manik, Tik, Dildo, 2010
  • Kılıç Günü, 2010
  • Yapma Diyorum, 2009
  • 40, 2009
  • Kurtlar Vadisi Pusu, 2008
  • Eşref Saati, 2007
  • İyi Seneler - Londra, 2007
  • Hayat Kavgam, 2007
  • Cemile, 2006
  • O Şimdi Mahkum, 2005
  • Çanta, 2005
  • Çeşm-i Bülbül, 2005
  • Kırlangıç, 2004
  • Çınaraltı, 2004
  • Şapkadan Babam Çıktı, 2003
  • Artık Çok Geç, 2000

Görev Aldığı Yapımlar

Ali Atay Fotoğrafları

 

Ali Atay İle İlgili Haberler