Amanda Bynes

Amanda Bynes

Amanda Bynes
Oyuncu

Doğum Tarihi: 03.04.1986

Doğum Yeri: Kaliforniya, ABD

Amerikalı sinema oyuncusu.

Nickelodeon'da çektiği All That serisi, Amanda Show ve Hairspray filmi sayesinde ünlü olmuştur. Eğitimini Thousand Oaks Lisesinde görmüş ve 2003'te mezun olmuştur.

Boyu 1.75 m'dir, takma adi Chicky'dir. Amanda Bynes 13 yaşında kendi şovunu yapmıştır. Annesinin ailesi Toronto'da yaşıyor. Hollywood yapımcıları Brian Robbins ve Dan Schneider'ın dikkatini Los Angeles Laugh Factory'de bir şovda çekti.

Aldığı ödüller
2004: Nickelodeon Kids' Choice Ödülleri|Kids Choice Ödülü - Favori kadın film oyuncusu, What A Girl Wants
2003: Kids Choice Ödülü - Favori kadın film oyuncusu, Big Fat Liar
2003: Kids Choice Ödülü - Favori aktris, What I Like About You
2002: Kids Choice Ödülü - Favori aktris, What I Like About You
2001: Kids Choice Ödülü - Favori aktris, The Amanda Show
2000: Kids Choice Ödülü - Favori aktris, The Amanda Show
1997: Cable Ace Ödülü

Filmografisi
Easy A (2010)
Living Proof (2008)
Sydney White (2007)
Hairspray (2007)
She's The Man (2006)
What I Like About You -Tv (2002-2006
Lovewrecked (2005)
Robots (2005)
What a Girl Wants (2003)
Charlotte's Web 2: Wilbur's Great Adventure (2003)
Big Fat Liar (2002)

Görev Aldığı Yapımlar

Amanda Bynes Fotoğrafları

Amanda Bynes İle İlgili Haberler