Arzu Okay

Arzu Okay

Arzu Okay
Oyuncu

Doğum Tarihi: 23.6.1955

Doğum Yeri: İstanbul, Türkiye

Türk oyuncusu.

Annesi ile 10 aylıkken boşanan şoför bir babanın kızı olan Arzu Okay, Mecidiyeköy Lisesi'nde okudu ancak okulu bitiremedi. 1969 yılında bir fotoromanda Zeki Müren'le oynadı. Saklambaç gazetesinin 1970 yılında açtığı yarışmada birinci seçildi, ardından İtalya'daki yarışmada 4. oldu.

Sinemaya ilk olarak Ayhan Işık ile başrolünü paylaştığı 'Ölünceye Kadar' adlı film ile adım attı. 70'lerin seks furyası döneminde vamp kadın olarak adını duyurdu.

Liseyi dışarıdan bitirmek için dersler aldı. Eşiyle beraber deri işi yapan ders aldığı öğretmenlerden biriyle ortaklık kurdu. 22 yaşında Londra’ya 7 ay süreyle İngilizce öğrenmek için gitti. Daha sonra şarkıcılık yapmaya başladı, İbrahim Tatlıses’in de olduğu bir kadro ile Anadolu turnesine çıktılar.

Sinemayı bırakmasının ardından 1984 yılında Paris'e gitti ve dericilik üzerine ticarete atıldı. 1984-1986 arasında Paris’de işyeri açtı. 1990 krizinde battı ve ardından tekrar toparlandı.

1985 yılında Paris’de tanıştığı bir Fransız ile 7 yıl süren bir evlilik yaptı. Eda Su Neidik adında ressam bir kızı vardır.

25 Mayıs 2013 tarihinde Erzurum'da düzenlenen Uluslararası Dadaş Film Festivali'ne sunucu olarak katıldı.

2015 yılında oyuncu ve yazar Görkem Yeltan'ın yönetmenliğini üstlendiği ilk uzun metrajlı filmi 'Yemekteydik ve Karar Verdim' adlı sinema filminde başrolde oynadı.

Filmografi

2015 Yemekteydik ve Karar Verdim
2000 Yalnızlar
1978 Vahşi Ve Tatlı
1977 Ne Zaman Geleceksin
1977 Avrupa Macerası
1977 Kanunsuz Sokak
1977 İkimiz De Sevdik
1977 Çırılçıplak
1977 Ateş Parçası
1977 Bir Tanem
1977 Leyla
1977 Sen Ve Ben
1977 Sen Aşk Nedir Bilir Misin
1977 Tatlı Melek
1977 Zehirli Çiçek
1977 Beyaz Kuş Emine
1976 Aşk Dediğin Laftır
1976 Tepedeki Ev
1976 Günah
1976 Sokak Kadını
1976 Seks Fırtınası / Sevmek Ölesiye
1976 Kucaktan Kucağa
1976 Portakal
1976 Sütü Bozuk
1976 Arzu
1975 Hem Seviş Hem Dövüş / Trafik Cemal
1975 Sevişmek Bir Dakika
1975 A'dan Z'ye Kadar
1975 Canavar Cafer
1975 Sev Doya Doya
1975 Tatlı Cadı
1975 Şimdi Yavrum Şimdi
1975 Vur Mehmet Vur
1975 Alemin Keyfi Yerinde
1975 Şehvet Kurbanı Şevket
1975 Kocam Erkek mi?
1975 Şipşak Basarım
1975 Anasının Kızı
1975 Azgın Bakireler
1975 Beş Atış Yirmibeş
1975 Keloğlan İz Peşinde
1975 Üç Ahbap Çavuşlar
1975 Çalkala Yavrum Çalkala
1975 Canım De Bana
1975 Çilli Yavrum Çilli
1975 Bekaret Kemeri
1975 Gelinin Ödü Patladı
1975 Ye Kürküm Ye
1974 Olmaz Böyle Şey
1974 Bahriyeli Kemal
1974 Uyanık Kardeşler
1974 Doktor Civanım
1974 Aman Ne Gırgır
1974 Ah Deme Oh De
1974 Emrah
1974 Kanlı Savaş
1974 Tipsiz
1974 Venedik'te Aşk Başkadır
1974 Hop Dedik Kazım
1974 Tanrı Sevenleri Korur
1974 Alo Polis
1973 Beddua / Günahsız Kadın
1973 Cennetin Kapısı
1973 Gurbetçiler
1972 Bir Pınar ki Pınar
1972 Asılana Kadar Yaşayacaksın
1972 Benimle Sevişir misin?
1972 Üç Silahşörlerin İntikamı
1972 Çılgınlar Ordusu
1972 Günahsızlar Ayşe
1972 Kozalı Gelin Arzu
1972 Şeytan Pençesi
1972 Arzu İle Kamber
1972 Çapkın Hafiye
1972 Darağacı
1972 Hesapta Bu Yoktu
1972 Sevgili Hocam
1972 Üçkâğıtçılar
1972 Üç Silahşörler
1972 Ve Silahını Çekti
1971 Altın Prens Devler Ülkesinde Şehrazat
1971 Her Şeyim Sensin
1971 İki Belalı Adam
1971 İpi Boynunda Bil
1971 Namlunun Ucundasın
1971 Zapata
1971 Cehenneme Hoşgeldin
1971 Kiralık Katil
1971 Şimdi Silahlar Konuşacak / Pekos Bill
1971 Ayıpettin Şemsettin
1971 Beyaz Kelebekler
1971 Kara Gün
1971 Kazanova Niyazi
1971 Sürgünden Geliyorum
1971 Ali Cengiz Oyunu
1971 Aşkımı Kanla Yazdım
1971 Ateşli Kadınlar Çetesi
1971 Rüya Gibi
1971 Büyük Acı
1971 Afacan Küçük Serseri
1971 Gecelerin Öfkesi
1971 Genç Kızlar Pansiyonu
1970 İste Kölen Olayım
1970 Kurt Kanı
1970 Gelin Kız
1970 Ölünceye Kadar Nesrin

Görev Aldığı Yapımlar

Arzu Okay Fotoğrafları

Arzu Okay İle İlgili Haberler

Portreler


Dizi Fragmanları