Aydan Şener

Aydan Şener

Aydan Şener
Oyuncu

Doğum Tarihi: 01.03.1963

Doğum Yeri: Kilis, Türkiye

1963 yılında Kilis'te doğdu. Bir yaşındayken ailesi ile birlikte Bursa'ya yerleşti. Ortaokul ve lise eğitimini Bursa'da tamamladı. 1981 yılında Türkiye güzeli seçildi. Aynı yıl Miss World dünya güzellik yarışmasında Türkiye'yi temsil etti.

Kısa bir süre mankenlik yaptıktan sonra, 1983 yılında 'Küçük Ağa' televizyon dizisi ile birlikte oyunculuk yaşamına başladı. 1988 yılında Ecem adında bir kız çocuğu dünyaya getirdi. 1991'de eşi Ayhan Akbin'den ayrıldı. Bir daha evlenmedi. Aydan Şener, Suzan Avcı'nın yeğenidir.

Filmografisi

2000'ler

  • Yıllar Sonra, 2011
  • Kırmızı Işık, 2008
  • Sürgün Hayatlar, 2008
  • Fikrimin İnce Gülü, 2007
  • Evimin Erkeği, 2007
  • Masum Değiliz, 2005
  • Beni Bekledinse, 2004
  • Mühürlü Güller, 2003
  • Öyle Bir Sevda ki, 2002
  • Ankara Yollarında, 2002
  • Babam ve Biz , 2001
  • Oyun, 2001
  • Yarın Geç Olmayacak, 2000
  • Kumru, 2000
  • Aşk Aynı Adreste, 2000

1990'lar

  • Güvercin, 1999
  • Hicran, 1999
  • Sakin Kasabanın Kadını, 1997
  • Hüznün Yüzü, 1997
  • Nice Yıllardan Sonra, 1997
  • Ah Nalan Ah, 1997
  • Firuze, 1997
  • Yüzleşme, 1996
  • Nefes Alamıyorum, 1996
  • Tutku, 1996
  • Bir Aşkın Bittiği Yer, 1996
  • Ay Işığında Saklıdır, 1996
  • Zühre, 1996
  • Gölge Çiçeği, 1995
  • Gül ve Diken, 1995
  • Sevgi Oyunu, 1994
  • Hayatın İçinden, 1993
  • İki Kızkardeş, 1992
  • Yol Palas Cinayeti, 1991
  • İki Kadın, 1991
  • Fatih-Harbiye, 1990

1980'ler

  • Samanyolu, 1989
  • Yeniden Doğmak, 1987
  • Utanç Yılları, 1987
  • Çalıkuşu, 1986
  • Küçük Ağa, 1983
  • Bay Alkolü Takdimimdir, 1981

Görev Aldığı Yapımlar

Aydan Şener Fotoğrafları

Aydan Şener İle İlgili Haberler