Aynur Aydan

Oyuncu

Doğum Tarihi: 01.01.1946

Doğum Yeri: Ankara, Türkiye


13 yaşındayken artist olmak amacıyla evlendi. 1966 yılında ilk kez kamera karşısına geçerek İntikam Fırtınası adlı filmde rol aldı. 1960 ve 1970'li yılların ünlü dansçısı Kudret Şandra'dan dans dersleri öğrendi 100'ü aşkın filmde yardımcı rolllerde 'seksi kadın' imajıyla çeşitli rollerde oynadı. 1979 yılında Bülent Ecevit hükümetinin içişleri bakanı Hasan Fehmi Güneş ile ilişkisi ortaya çıkınca, bakanın istifasına kadar giden bir skandalın kahramanı oldu. 1984 yılına kadar sinemaya ara veren sanatçı, 1999 yılında yine mesleğini bırakmasından sonra bir dönem Tarabya Spor Kulübü başkanlığı görevini yürüttü. 2008 yılında yeniden bir tv dizisi ile ekranlarda göründü.

Filmografisi

2000'ler

  • Kırmızı Işık, 2008

1990'lar
  • Sınır, 1999
  • Aşk ve Aşk, 1993
  • Ayça Seni Seviyoruz, 1993
  • Polis Görev Başında, 1990

1980'ler 
  • Deli Deli Küpeli, 1986
  • Altar, 1985
  • Mavi Mavi Masmavi, 1985
  • Geçim Otobüsü, 1984

1970'ler
  • Bir Tanem, 1977
  • Babacan, 1975
  • Kılıç Aslan, 1975
  • Soysuzlar, 1975
  • Diriliş, 1974
  • Çocuğumu İstiyorum, 1973
  • Düşman, 1973
  • Memiş İle İbiş Gangsterlere Karşı, 1973
  • Niyet, 1973
  • Rabia, 1973
  • Zalim, 1973
  • Zambaklar Açarken, 1973
  • Yaralı, 1973
  • Vukuat Var, 1972
  • Aşkların En Güzeli, 1972
  • Bir Aşk Bin Ölüm, 1972
  • Hakikat, 1972
  • Kan Ve Kin, 1972
  • Leyla İle Mecnun, 1972
  • Merhaba Tatlım, 1972
  • Murat İle Nazlı, 1972
  • Bir Kadın Kayboldu, 1971
  • Güllü, 1971
  • Sevmek Ve Ölmek Zamanı, 1971
  • Unutulan Kadın, 1971
  • Azrailin Beş Atlısı, 1971
  • Batakhaneler Kralı, 1971
  • Cehenneme Dolmuş Var, 1971
  • Fakir Aşıkların Romanı, 1971
  • Katil Kim, 1971
  • Satın Alınan Koca, 1971
  • Suçsuz Firari, 1971
  • Seks Fırtınası, 1971
  • Arım, Balım, Peteğim, 1970
  • Herkesin Sevgilisi, 1970
  • Birleşen Yollar, 1970
  • Hayatım Sana Feda, 1970
  • Kara Gözlüm, 1970
  • Ağlayan Melek, 1970
  • Bela Çiçekleri, 1970
  • Berduş Kız, 1970
  • Damarımda Kanımsın, 1970
  • Donanma Kamil, 1970
  • Düşen Bir Yaprak Gibi, 1970
  • Erkeklik Öldü mü Abiler, 1970
  • Firari Aşıklar, 1970
  • Güller Ve Dikenler, 1970
  • Kara Peçe, 1970
  • Püsküllü Bela, 1970
  • Söz Müdafanın, 1970
  • Şoför Nebahat, 1970
  • Yarım Kalan Saadet, 1970
  • Yumruk Pazarı, 1970
  • Kader Ayırsa Bile, 1970

1960'lar
 
  • Aşk Mabudesi, 1969
  • Bana Derler Fosforlu, 1969
  • Buruk Acı, 1969
  • Acı Yalan, 1969
  • Cilveli Kız, 1969
  • Dağlar Şahini, 1969
  • Deli Murat, 1969
  • Demir Pençe Casuslar Savaşı, 1969
  • Hayat Kavgası, 1969
  • İnsanlar Yaşadıkça, 1969
  • Kadın Paylaşılmaz, 1969
  • Menekşe Gözler, 1969
  • Seninle Düştüm Dile, 1969
  • Son Mektup, 1969
  • Şeytanın Oyunu, 1969
  • Tarkan, 1969
  • Tatlı Sevgilim, 1969
  • Yaşayan Hatıralar, 1969
  • Mazimdeki Kadın, 1969
  • Kara Yazım, 1968
  • Arkadaşımın Aşkısın / Kan Kardeşim, 1968
  • Aşka Tövbe, 1968
  • Benim de Kalbim Var, 1968
  • Beşikteki Miras, 1968
  • Bir Mahkum Kaçtı, 1968
  • Cemile, 1968
  • Gök Bayrak, 1968
  • Mafia Ölüm Saçıyor, 1968
  • Sabah Yıldızı, 1968
  • Yasemin'in Tatlı Aşkı, 1968
  • Kader Ayırsa Bile, 1968
  • Bizansı Titreten Adam, 1967
  • Efenin İntikamı, 1967
  • Katırcı Yani Efendi'nin Definesi, 1967
  • Killing Frankenstein'A Karşı, 1967
  • Killing İstanbul'da, 1967
  • Kızım Duymasın, 1967
  • Malazgirt Kahramanı Alpaslan, 1967
  • Ringo Kazım, 1967
  • Killing Uçan Adam'a Karşı, 1967
  • Düğün Gecesi, 1966
  • Arabacı Sabahat, 1966
  • Battal Gazi, 1966
  • Fatih'in Fedaisi, 1966
  • İntikam Fırtınası, 1966

Görev Aldığı Yapımlar