Aytaç Arman

Aytaç Arman

Aytaç Arman
Oyuncu

Doğum Tarihi: 22.6.1949

Doğum Yeri: Adana, Türkiye

Sinema ve dizi oyuncusu. Gerçek adı Veysel İnce'dir.

1949'da Adana'da doğdu. Erkek Sanat Enstitüsü'nü bitirdi. Devlet Mimarlık ve Mühendislik Akademisi'nde okurken; 1969'da Ekstra Ekspres gazetesinin açtığı şikeli artist yarışmasında (yarışmanın birincileri önceden belirlenmişti) erkek adaylar arasında 2. seçildi.

1971 yılında SES dergisinin açtığı ciddi Kapak Yıldızı Yarışması'nda, erkeklerde Tarık Akan'ın ardından 2. seçilerek sinema oyunculuğuna 2. derece rollerle başladı. Sinema oyuncusu hemşehrisi Yılmaz Güney'in 'Baba' filminde oynayarak dikkat çekti.

Kısa sürede başrol oyunculuğuna yükseldi. Sinemada ilk ödülünü 1981'de senaryosunu Yılmaz Güney'in yazdığı 'Düşman' adlı filmle SİYAD (Sinema Yazarları Derneği; En İyi Erkek Oyuncu) ödülü olarak aldı. Sinema kariyerinde, sıradan filmler yanında, dikkat çeken, festivallerde ödüller alan filmlerde rol aldı.

Filmografi

2011 Devrimden Sonra
2005 Deli Mavi / İşte Öyle Bir Şey
2005 Sen Ne Dilersen
2002 Karşılaşma
2002 Gönderilmemiş Mektuplar
2000 Melekler Evi
2000 Bedel
1999 Yüzleşme
1997 Akrebin Yolculuğu
1997 Bir Umut
1994 Buluşma
1994 İz
1994 Yolcu
1992 Kurşun Adres Sormaz
1990 Bekle Dedim Gölgeye
1990 Gece Yarısı Vurgunu
1990 Perili Köşk
1988 Av Zamanı
1987 Gece Yolculuğu
1987 Bir Avuç Gökyüzü
1987 Biri ve Diğerleri
1987 Kadının Adı Yok
1986 Uzun Bir Gece
1986 İstek
1986 Sıcak Tatlı Yaz
1986 Fatmagül'ün Suçu Ne
1985 Adı Vasfiye
1979 Düşman
1977 Fırat'ın Cinleri
1977 Güneşli Bataklık
1976 Ben Sana Mecburum
1976 Bu Nasıl Dünya
1976 Ne Haber
1976 Nereye Arkadaş
1976 Seni Sevmekle Suçluyum
1976 Yazgı
1976 Ne Umduk Ne Bulduk
1975 Kara Çarşaflı Gelin
1975 Evde Kalmış Kızlar
1975 Enişte
1975 Sevgili Halam
1975 Yarınlar Kimin
1975 Yarın Olmaz Şimdi
1975 Yaşamak Daha Zor
1974 Evet mi, Hayır mı?
1974 Gerçek
1974 Batak
1974 Babalık
1974 Bahriyeli Kemal
1974 Bir Ana Bir Kız
1974 Çılgın Arzular
1974 Hostes
1974 İstek
1974 Tek Başına
1974 Cici Kız
1974 Bedrana
1973 Yalancı / Çok Yalnızım
1973 Babaların Günahı
1973 Aşkın Zaferi
1973 Bir Dost Bulamadım
1973 Çocuğumu İstiyorum
1973 Felek
1973 Isdırap
1973 Kader Çıkmazı
1973 Oğlum Osman
1973 Teslim Ol Baba
1973 Ve Onu Vurdular
1973 Zambaklar Açarken
1973 Anneler Günü
1972 Vukuat Var
1972 Ve Güneşe Kan Sıçradı
1972 Bir Baltaya Sap Olamadım
1972 Kahbe / Bir Kız Böyle Düştü
1972 Yirmi Yıl Sonra
1972 Oğlum
1972 Korkusuz Aşıklar
1972 Aslanların Ölümü
1972 Ekmekçi Kadın
1972 Elveda Yavrum
1972 Kadın Yapar
1972 Murat ile Nazlı
1972 Tövbekar
1971 Hayat Cehennemi
1971 Baba

Televizyon

2014 Kara Para Aşk
2011 Adını Feriha Koydum
2009 Maskeli Balo
2008 Gurbet Kuşları
2007 Kelebek Çıkmazı
2006 Hacı
2006 Candan Öte
2005 Düşler ve Gerçekler
2004 Perçem
2003 Yeşilçam Denizi
2002 Berivan
2002 Öyle Bir Sevda ki
1999 Kıvılcım
1999 Yılan Hikayesi
1996 Kurtuluş
1996 Yaban
1995 Yer Çekimli Aşklar
1995 Sahte Dünyalar
1989 Kantodan Tangoya
1985 Parmak Damgası
1980 Sönmüş Ocak

Ödülleri

2017 5. Uluslararası Kayseri Altın Çınar Film Festivali, Sinemanın Çınarları
2015 20. Londra Türk Film Festivali - Yaşam Boyu Başarı ödülü 
2014 46. SİYAD Ödülleri - En İyi Erkek Oyuncu, Düşman (1981 yılında kazandığı ödül)
2003 40. Antalya Film Şenliği - En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, Gönderilmemiş Mektuplar
2003 25. Siyad Türk Sineması Ödülleri - En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, Gönderilmemiş Mektuplar
1988 25. Antalya Film Şenliği - En İyi Erkek Oyuncu, Gece Yolculuğu

Görev Aldığı Yapımlar

Aytaç Arman Fotoğrafları

Aytaç Arman İle İlgili Haberler

Portreler


Dizi Fragmanları