Banu Alkan

Banu Alkan

Banu Alkan
Oyuncu

Doğum Tarihi: 1.4.1858

Doğum Yeri: Dubrovnik, Hırvatistan

Hırvat asıllı Türk dizi ve sinema oyuncusu, şarkıcı, eski manken. Gerçek adı Liz Remka Rebronja'dır.

Liz Remka Rebronja Sancak kökenli marangoz bir babanın beşinci çocuğu olarak 1 Nisan 1958'de (o zaman Yugoslavya) Hırvatistan'ın Dubrovnik kentinde dünyaya geldi. Ailesiyle birlikte 1966 yılının Aralık ayında Balıkesir ili Edremit ilçesine göç etti. Rebronja ailesi Türk vatandaşı olup Alkan soyadını aldı ve Hırvatça 'yaban gülü' anlamına gelen Remka, önce Yaprak sonra da Banu oldu. İstanbul'a taşınarak Kartal’da ikamet ettiler ve çocukluğunun büyük bir bölümü orada geçti. Kartal Maltepe Lisesi'nde başladığını öğrenimine lise 2. sınıfta ara verdi.

Gençliğinde rüyalarını süsleyen mankenliğe 16 yaşında LCC kurslarına giderek başladı ve Aydan Adan-Füsun Özben Mankenlik Ajansı’nın kadrosuna girerek bazı reklam filmlerinde rol aldı. Sanatçı, 17 yaşındayken evli ve zengin bir iş adamı olan Gürbüz Hanif’le birlikte olmaya başladı. 20 yıla yakın süren bu ilişki, Hanif’e kanser teşhisi konmasından kısa bir süre sonra ölmesiyle sona erdi. Alkan bu 20 yıl boyunca oldukça rahat bir hayat yaşamıştı. Banu Alkan 1989 yılında çektiği son filminden sonra uzun bir süre ortada görünmedi. 1998 yılında, 'Neremi' adlı bir albüm çıkartarak gündeme oturdu. Oyuncunun şarkısı, sesi ve yorumu uzun süre eleştirildi ve ilgi odağı oldu. Alkan, 2001 yılında 'Tuzu Kurular' ve 2005 yılında da 'Kızma Birader' isimli televizyon dizilerinde oynadı.

Banu Alkan, 1974-1989 yılları arasında çektiği filmlerle de, çıkardığı albümle de adından sürekli söz ettirmeyi başaran bir isimdir. 'Afrodit' lakaplı sanatçı, her zaman olumlu tepki toplamasa da sürekli gündemde kalmayı başarmaktadır. Sinema kariyerine devam eden sanatçı, Türk sinemasının unutulmaz isimleri arasında olmayı sürdürüyor.

Filmografi

2014 Arkadaşım Hoşgeldin (TV Dizisi)
2005 Kızma Birader (TV Dizisi)
2001 Tuzu Kurular (TV Dizisi)
1989 Vahşi ve Güzel
1988 Yaşamak
1987 Güneşten de Sıcak / Sarı Güneş
1987 Afrodit
1986 Seviyorum
1986 Mavi Yolculuk
1985 Sarı Bela
1985 Katiller de Ağlar
1985 Bu İkiliye Dikkat
1985 Arzu
1984 Sokaktan Gelen Kadın
1984 Kızgın Güneş
1984 Kadınca
1983 İlişki
1983 Gecelerin Kadını
1983 Bataklıkta Bir Gül
1982 Nikah Masası
1982 Aşkların En Güzeli
1981 Günah Defteri
1981 Ben De Özledim
1981 Ağla Gözlerim
1980 Vurun Beni Öldürün
1978 Onsuz Olamam
1977 Akrep Yuvası
1976 Taksi Şoförü
1975 İsyan
1975 Hayret 17

Görev Aldığı Yapımlar

Banu Alkan Fotoğrafları

Banu Alkan İle İlgili Haberler

Portreler


Vizyondakiler