Begüm Birgören

Begüm Birgören

Begüm Birgören
Oyuncu

Doğum Tarihi: 20.09.1982

Doğum Yeri: İstanbul

Türk dizi ve sinema filmi oyuncusu.

13 yaşından beri tiyatro ile ilgilenmektedir. Oyunculuğa alaylı olarak başladı. Çocukluğundan beri hayali oyunculuk olan Birgören, Bahçeşehir Üniversitesi Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı mezunudur.Kadir Has Üniversitesi'nde Film ve Drama yüksek lisansı yapmaktadır.

Filmografi
Göl Zamanı (film) (2013)
Kendime İyi Bak (film) (2013)
Kaçak (dizi) (2013)
Ağır Roman Yeni Dünya (2012)
Türkan (2011)
Ömre Bedel (2009) - Ömür
Ali'nin Sekiz Günü (2008) - Zeynep
Mert ile Gert (2008) - Nazlı
Nokta (2008)
Karayılan (2007) - Elvan
Kırık Kanatlar (2006) - Ayşe
Sen Ne Dilersen (2005) - Genç Eleni
Seher Vakti (2005) - Melike
Arapsaçı (2004)
Mavi Kolye (2003) - Nil
Pilli Bebek (2003) - Olcay
Beşibiryerde (2002)

Ödülleri
2013 Lions Tiyatro Ödülleri, 2013 - Yılın En Başarılı Yardımcı Kadın Oyuncusu - Sonbaharı Beklerken - Sadri Alışık Tiyatrosu

Görev Aldığı Yapımlar

Begüm Birgören Fotoğrafları

Begüm Birgören İle İlgili Haberler

Portreler


Dizi Fragmanları