Belçim Bilgin

Belçim Bilgin

Belçim Bilgin
Oyuncu

Doğum Tarihi: 31.12.1983

Doğum Yeri: Ankara, Türkiye

31 Ocak 1983 tarihinde doğdu. Küçüklükten beri oyuncu olacağını söyleyenlerden birisi olduğunu belirten Belçim Bilgin tiyatroya bu yıllarda bağlandı. İlkokulu Salih Alptekin İlkokulu'nda okuduktan sonra babasının tayini nedeniyle İskenderun'a taşındılar. Ortaokulun son yılı ve lise yıllarını Mehmet Emin Resulzade Anadolu Lisesi'nin sosyal ortamında geçirerek 2001'de Mehmet Emin Resulzade Anadolu Lisesi'nden mezun oldu.

2002'de Hacettepe Üniversitesi Bilgi-Belge Yönetimi Bölümü'nde yüksek eğitimine başladı. Ancak lise yıllarında amatör olarak tiyatroyu deneyen Belçim Bilgin, oyuncu olmayı düşünüyordu. Bir arkadaşının vasıtasıyla Yılmaz Erdoğan'la tanıştı. Bu olaydan sonra Sıfır Kilometre adlı sinema filminde oynayan Belçim okulunu dondurup Paris'e yerleşti. Burada 2 sene kalan Belçim Dol adlı film'de de rol aldı. 2006 yılında Türkiye'ye dönen oyuncu Yılmaz Erdoğan'la evlendi. Hatırla Sevgili adlı dizide Defne karakterini canlandıran Belçim eşi Yılmaz Erdoğan'ın yazdığı bir oyunda rol almak istediğini de belirtmiştir.23 Ocak 2009 da vizyona giren Güz Sancısı filminde Nemika karakterini canlandırmıştır. Ayrıca Ocak 2011 de Aşk Tesadüfleri Sever adlı filmde başrol oyuncusu olarak görev almıştır.

Kürt-İslam ayaklanması olan Şeyh Said İsyanı'nı başlatan Şeyh Said'in torunudur. Kendi ifadesine göre ise Şeyh Said, babasının dedesinin büyük ağabeyidir.

Filmografisi

  • Keşanlı Ali Destanı, 2011
  • Aşk Tesadüfleri Sever, 2010
  • Güldünya, 2009
  • Yol Arkadaşım, 2008
  • Güz Sancısı, 2008
  • Dol, 2007
  • Hatırla Sevgili, 2006
  • Sıfır Kilometre, 2005

Görev Aldığı Yapımlar

Belçim Bilgin Fotoğrafları

Belçim Bilgin İle İlgili Haberler