Belçim Bilgin

Belçim Bilgin

Belçim Bilgin
Kostüm, Oyuncu

Doğum Tarihi: 31.1.1983

Doğum Yeri: Ankara, Türkiye

Kürt kökenli Türk sinema ve dizi oyuncusudur.

31 Ocak 1983 tarihinde doğdu. Küçüklükten beri oyuncu olacağını söyleyenlerden birisi olduğunu belirten Belçim Bilgin tiyatroya bu yıllarda bağlandı. İlkokulu Salih Alptekin İlkokulu'nda okuduktan sonra babasının tayini nedeniyle İskenderun'a taşındılar. Ortaokulun son yılı ve lise yıllarını Mehmet Emin Resulzade Anadolu Lisesi'nin sosyal ortamında geçirerek 2001'de Mehmet Emin Resulzade Anadolu Lisesi'nden mezun oldu.

2002'de Hacettepe Üniversitesi Bilgi-Belge Yönetimi Bölümü'nde yüksek eğitimine başladı. Ancak lise yıllarında amatör olarak tiyatroyu deneyen Belçim Bilgin, oyuncu olmayı düşünüyordu. Bir arkadaşının vasıtasıyla Yılmaz Erdoğan'la tanıştı. Bu olaydan sonra Sıfır Kilometre adlı sinema filminde oynayan Belçim okulunu dondurup Paris'e yerleşti. Burada 2 sene kalan Belçim, 'Dol' adlı filmde de rol aldı. 2006 yılında Türkiye'ye dönen oyuncu Yılmaz Erdoğan'la evlendi. Hatırla Sevgili adlı dizide Defne karakterini canlandıran Belçim eşi Yılmaz Erdoğan'ın yazdığı bir oyunda rol almak istediğini de belirtmiştir. 23 Ocak 2009'da vizyona giren Güz Sancısı filminde Nemika karakterini canlandırmıştır. Ayrıca Ocak 2011'de Aşk Tesadüfleri Sever adlı filmde başrol oyuncusu olarak görev almıştır. Son olarak Fox TV'de yayınlanan Kördüğüm adlı dizide başrol oyuncusu olarak rol almaktadır.

Kürt-İslam ayaklanması olan Şeyh Said İsyanı'nı başlatan Şeyh Said'in torunudur. Kendi ifadesine göre ise Şeyh Said, babasının dedesinin büyük ağabeyidir.

Filmografisi

2016 Annemin Yarası
2016 Kördüğüm
2015 Çalsın Sazlar
2014 Sadece Sen
2013 Kelebeğin Rüyası
2012 Sessiz
2012 Gergedan Mevsimi
2011 Kurtuluş Son Durak
2011 Keşanlı Ali Destanı
2011 Aşk Tesadüfleri Sever
2009 Güldünya
2008 Yol Arkadaşım
2008 Güz Sancısı
2007 Dol
2006 Hatırla Sevgili
2005 Sıfır Kilometre

Görev Aldığı Yapımlar

Belçim Bilgin Fotoğrafları

Belçim Bilgin İle İlgili Haberler

Portreler


Vizyondakiler