Ben Affleck

Ben Affleck

Ben Affleck
Oyuncu, Senarist, Yapımcı, Yönetmen

Doğum Tarihi: 15.08.1972

Doğum Yeri: Berkeley, Kaliforniya, ABD

1998 yılında Good Will Hunting filmi ile Matt Damon ile birlikte En İyi Özgün Senaryo Akademi Ödülü'nü ve En İyi Senaryo Akademi Ödülü'nü kazanmıştır. 2006 yapımı Hollywoodland filmi ile Venedik Film Festivali'nde En İyi Aktör ödülünü (Volpi Cup) almış ve Altın Küre'ye En İyi Yardımcı Aktör dalında aday gösterilmiştir. 


Ben Berkeley Kaliforniya'da dogmustur. Babasi ogretmenlik, uyusturucu yardim terepistligi ve daha bircok baska mesleklerde yer almis. Annesi ise prestijli Harvard Universitesini bitirmis bir ogretim gorevlisidir. Aktorluge cocukluktan baslayan Ben devlet kanali olan PBS'in cesitli sovlarinda rol almistir.Son yillarda sesiz kalan Ben sinemaya 2009 yilinda 'He is Just Not That into You' filmi ile geri donus yapip, kritiklerden degisik yorumlar almistir. 

Bu filim dunya capinda 165 milyon dolar gise hasilati buldu.Yakin arkadasi Matt Damon gibi Ben'de cesitli insancil kuruluslarla calisip bagislarda bulunur.2006 yilinda ise ABC televizyonuna cikip Congo'da olan ic savaslar hakkinda insanlara bilgi vermis, ve yardim cagirisinda bulunmustur. Ayrica gocmenler hakkindada bir filmde rol almistir.

Dünyaca ünlü aktör Casey Affleck'in ağabeyidir. 2007 yılı yapımı Gone Baby Gone filminin yönetmenidir. Bu filmde başrolü, kardeşi Casey Affleck'e vermiştir. 2005'den bu yana Jennifer Garner ile evlidir. Çiftin Violet Anne Affleck ve Seraphina Rose Elizabeth Affleck adında iki kızı vardır.

Filmografisi

2000'ler
  •  State of Play, 2009
  • He's Just Not That Into You, 2008
  • Gone Baby Gone, 2007
  • Smokin' Aces, 2007
  • Clerks II, 2006
  • Hollywoodland, 2006
  • Man About Town, 2006 
  • Elektra, 2005
  • Surviving Christmas, 2004
  • Jersey Girl, 2004
  • Paycheck, 2003
  • Gigli, 2003
  • Daredevil, 2003
  • The Sum of All Fears, 2002
  • Changing Lanes, 2002 
  • Jay and Silent Bob Strike Back, 2001
  • Pearl Harbor, 2001
  • Bounce, 2000
  • Reindeer Games, 2000
  • Boiler Room, 2000

1990'lar

  • Dogma, 1999
  • Forces of Nature, 1999
  • 200 Cigarettes, 1999
  • Shakespeare in Love, 1998
  • Armageddon, 1998
  • Phantoms, 1998 
  • Good Will Hunting, 1997
  • Chasing Amy, 1997
  • Going All the Way, 1997 
  • Glory Daze, 1996
  • Dazed and Confused, 1993
  • 1995, 1993 
  • School Ties, 1992

1980'ler

  • The Voyage of the Mimi, 1984

Görev Aldığı Yapımlar

Ben Affleck Fotoğrafları

Ben Affleck İle İlgili Haberler