Ben Stiller

Ben Stiller

Ben Stiller
Oyuncu, Senarist, Seslendirme, Yapımcı, Yönetmen

Doğum Tarihi: 30.11.1965

Doğum Yeri: New York, ABD

Amerikalı Emmy ödüllü Yahudi asıllı komedyen, aktör, senarist, film yapımcısı ve yönetmen. Tam adı Benjamin Edward Stiller'dir. 

Babası aktör Jerry Stiller ve annesi Anne Meara'dır. Babası Yahudi idi, annesi ise İrlandalı Katolik, ancak evliliklerinden sonra annesi de Yahudiliğe döndü. Babası daha Stiller altı yaşında iken onu kendi rol aldığı filmlerin setlerine götürmüş, ve aktörlükle tanıştırmıştır. Lisede aktörlük dersleri almış, sonradan şansını denemiş ve başarılı olmuştur. Birçok dizi ve filmde rol almış, 1990-1993 yılları arası The Ben Stiller Show adıyla kendi şovunu yapmıştır. Ayrıca Tropik Fırtına: Al Bakalım, The Cable Guy, Zoolander ve Reality Bites gibi filmlerde yönetmenlik de yapmıştır. Öncelikle ünlü talk-show programı Saturday Night Live'da oynadığı skeçlerle tanınmıştır. Ayrıca 'Aramızdaki Sarışın', 'Çatı Katı' ve Zor Baba gibi kaliteli filmlere de imza atmıştır.

Filmografi

Oyuncu Olarak

2017 The Meyerowitz Stories
2017 Brad's Status
2016 Zırtapoz 2
2016 Zoolander: Super Model
2016 Don't Think Twice
2014 Müzede Bir Gece 3
2014 While We're Young
2013 He's Way More Famous Than You
2013 Walter Mitty’nin Gizli Yaşamı
2012 Madagaskar 3: Avrupa'nın En Çok Arananları (Seslendirme)
2012 Gözüm Üzerinizde
2011 Tower Heist
2010 Greenberg
2010 Little Fockers
2009 Night at the Museum: Battle of the Smithsonian
2009 The Marc Pease Experience
2008 Tropic Thunder
2008 Madagascar: Escape 2 Africa (Seslendirme)
2007 The Heartbreak Kid
2006 Night at the Museum
2006 In Search of Ted Demme
2006 Tenacious D in The Pick of Destiny
2006 School for Scoundrels
2005 Danny Roane: First Time Director
2005 Madagascar (Seslendirme)
2005 Sledge: The Untold Story
2004 Meet the Fockers
2004 Anchorman: The Legend of Ron Burgundy
2004 Dodgeball: A True Underdog Story
2004 Envy
2004 Starsky & Hutch
2004 Along Came Polly
2003 Nobody Knows Anything!
2003 Duplex
2003 Pauly Shore Is Dead
2002 Orange County
2002 Run Ronnie Run
2001 The Royal Tenenbaums
2001 Zoolander
2000 Meet the Parents
2000 Keeping the Faith
2000 The Independent
1999 Black and White
1999 Mystery Men
1999 The Suburbans
1998 Permanent Midnight
1998 Your Friends & Neighbors
1998 There's Something About Mary
1998 Zero Effect
1996 The Cable Guy
1996 Flirting with Disaster
1996 If Lucy Fell
1996 Happy Gilmore
1995 Heavyweights
1995 2 Stupid Dogs
1994 Reality Bites
1992 The Nutt House
1992 Highway to Hell
1990 Stella
1989 Next of Kin
1989 Elvis Stories
1989 That's Adequate
1988 Fresh Horses
1987 Empire of the Sun
1987 Hot Pursuit
1987 Shoeshine

Yönetmen Olarak

2016 Zırtapoz 2
2013 Walter Mitty'nin Gizli Yaşamı
2008 Tropic Thunder
2006 Tenacious D in The Pick of Destiny
2004 Starsky & Hutch
2003 Duplex
2003 Crooked Lines
2001 Zoolander
1999 Heat Vision and Jack
1996 The Cable Guy
1994 Reality Bites
1989 Elvis Stories

Yapımcı Olarak

2013 Walter Mitty'nin Gizli Yaşamı
2010 Oobermind
2009 The Boys: The Sherman Brothers' Story
2008 Date School
2008 The Ruins
2008 Tropic Thunder
2007 Blades of Glory
2006 Tenacious D in The Pick of Destiny
2004 Dodgeball: A True Underdog Story
2001 Zoolander
1989 Elvis Stories

Senarist Olarak

2016 Zırtapoz 2

Televizyon

2016 Zoolander: Super Model
2016 Maya & Marty
2016 Haters Back Off
2015 Workaholics
2015 Another Period
2014 Running Wild with Bear Grylls
2012 Eagleheart
2010 Phineas and Ferb
2010 Tim and Eric Awesome Show, Great Job!
2008 Sesame Street
2007 Family Guy (Seslendirme)
2005 Extras
2004 Curb Your Enthusiasm
2004 Arrested Development
2002 The Simpsons
2002 Prehistoric Planet
2002 The King of Queens
2001 Undeclared
2000 Freaks and Geeks
1999 Heat Vision and Jack (Yönetmen ve Yapımcı)
1999 WWF Raw Is War
1998 Space Ghost Coast to Coast
1997 Friends
1996 NewsRadio
1995 Duckman (Seslendirme)
1992 The Ben Stiller Show (Yönetmen ve Yapımcı)
1990 The Ben Stiller Show (Yönetmen ve Senarist)
1990 Working Trash
1987 Miami Vice

Müzik Videoları

2007 Closer
2006 Awesome: I Fuckin' Shot That!
2004 Taylor
2002 Tribute
2001 Bad Boy for Life
2000 Rollin
2000 Chocolate Starfish and the Hot Dog Flavored Water
1999 All Star

Görev Aldığı Yapımlar

Ben Stiller Fotoğrafları

Ben Stiller İle İlgili Haberler

Portreler


Vizyondakiler