Ben Stiller

Ben Stiller

Ben Stiller
Oyuncu, Senarist, Seslendirme, Yapımcı, Yönetmen

Doğum Tarihi: 30.11.1965

Doğum Yeri: New York, ABD


Babasi aktor Jerry Stiller ve annesi Anne Meara. Babasi Yahudi idi, annesi ise Irlandali Katolik, ancak evliliklerinden sonra anneside Yahudilige dondu.Filimleri dunya capinda 2.6 trilyon gise getirmistir.Babasi daha Ben alti yasinda iken onu kendi rol aldigi filimlerin setlerine goturmus, ve Ben'ni aktorluge tanitmistir.Lisede aktorluk siniflari alan Ben sonradan sansini denemis ve basarili olmustur. Birçok dizi ve filmde rol almış, 1990-1993 yılları arası The Ben Stiller Show adıyla kendi şovunu yapmıştır. Ayrıca Tropik Fırtına: Al Bakalım, The Cable Guy, Zoolander ve Reality Bites gibi filmlerde yönetmenlik de yapmıştır. Öncelikle ünlü talk-show programı Saturday Night Live'da oynadığı skeçlerle tanınmıştır.Ayrıca 'Aramızdaki Sarışın' ve 'Çatı Katı' veya Zor Baba gibi kaliteli filmlerede imza atmıştır.

Filmografisi

Aktör

2000'ler

  • Greenberg, 2010
  • Little Fockers, 2010
  • Night at the Museum: Battle of the Smithsonian, 2009
  • The Marc Pease Experience, 2009
  • Tropic Thunder, 2008
  • Madagascar: Escape 2 Africa, 2008
  • The Heartbreak Kid, 2007
  • Night at the Museum, 2006
  • In Search of Ted Demme, 2006
  • Tenacious D in The Pick of Destiny, 2006
  • School for Scoundrels, 2006
  • Danny Roane: First Time Director, 2005
  • Madagascar, 2005
  • Sledge: The Untold Story, 2005
  • Meet the Fockers, 200
  • Anchorman: The Legend of Ron Burgundy, 2004
  • Dodgeball: A True Underdog Story, 2004
  • Envy, 2004
  • Starsky & Hutch, 2004
  • Along Came Polly, 2004
  • Nobody Knows Anything, 2003 
  • Duplex, 2003
  • Pauly Shore Is Dead, 2003
  • Orange County, 2002
  • Run Ronnie Run, 2002
  • The Royal Tenenbaums, 2001
  • Zoolander, 2001
  • Meet the Parents, 2001
  • Keeping the Faith, 2001
  • The Independent, 2001

1990'lar
  • Black and White, 1999
  • Mystery Men, 1999
  • The Suburbans, 1999
  • Permanent Midnight, 1998
  • Your Friends & Neighbors, 1998
  • There's Something About Mary, 1998
  • Zero Effect, 1998
  • The Cable Guy, 1996
  • Flirting with Disaster, 1996
  • If Lucy Fell, 1996
  • Happy Gilmore, 1996
  • Heavyweights, 1995
  • 2 Stupid Dogs, 1995
  • Reality Bites, 1994
  • The Nutt House, 1992
  • Highway to Hell, 1992

 1980'er
  • Next of Kin, 1989
  • Elvis Stories, 1989
  • That's Adequate, 1989
  • Fresh Horses, 1988
  • Empire of the Sun, 1987
  • Hot Pursuit, 1987
  • Shoeshine, 1987

Yönetmen ve Yapımcı
  • Oobermind, 2010
  • The Boys: The Sherman Brothers' Story, 2009
  • Date School, 2008
  • The Ruins, 2008
  • Tropic Thunder, 2008
  • Blades of Glory, 2007
  • Tenacious D in The Pick of Destiny, 2006
  • Starsky & Hutch, 2004
  • Dodgeball: A True Underdog Story, 2004
  • Duplex, 2003
  • Crooked Lines, 2003 
  • Zoolander, 2001 
  • Heat Vision and Jack, 1999
  • The Cable Guy, 1996
  • Reality Bites, 1994
  • Elvis Stories, 1989

Televizyon
  • Phineas and Ferb, 2010
  • Tim and Eric Awesome Show, Great Job!, 2010
  • Sesame Street, 2008
  • Family Guy, 2007
  • Extras, 2005
  • Arrested Development, 2004-2006
  • The Simpsons, 2002
  • Prehistoric Planet, 2002
  • The King of Queens, 2002
  • Undeclared, 2001
  • Freaks and Geeks, 2000
  • Heat Vision and Jack, 1999
  • WWF Raw Is War, 1999
  • Space Ghost Coast to Coast, 1998
  • Friends, 1997
  • The Ben Stiller Show, 1992-1992
  • The Ben Stiller Show, 1990
  • Working Trash, 1990
  • Miami Vice, 1987

 
Müzik ve Video
  • 'Closer', 2007
  • Awesome: I Fuckin' Shot That!, 2006
  • 'Taylor', 2004
  • 'Tribute', 2002
  • 'Bad Boy for Life', 2001 
  • 'Chocolate Starfish and the Hot Dog Flavored Water', 2000
  • 'Rollin', 2000
  • 'All Star', 1999

Görev Aldığı Yapımlar

Ben Stiller Fotoğrafları

Ben Stiller İle İlgili Haberler

Portreler


Dizi Fragmanları