Bennu Yıldırımlar

Bennu Yıldırımlar

Bennu Yıldırımlar
Oyuncu

Doğum Tarihi: 22.11.1969

Doğum Yeri: İstanbul, Türkiye

Türk oyuncu. Özellikle Süper Baba'daki Elif, Yaprak Dökümü dizisindeki Fikret ve 2011-2014 yılları arası rol aldığı Umutsuz Ev Kadınları dizisindeki Nermin karakterleriyle tanınmaktadır.

Biyografi

Erenköy Kız Lisesi mezunudur. 1990 yılı Haziran ayında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nden mezun oldu. 1990-1991 yıllarında İngiltere Londra Westminster Adult Education Institute'te drama üzerine kurs gördü.

1995 yılından bu yana İstanbul Devlet Tiyatroları oyuncusu Bülent Emin Yarar'la evli ve Ada adında bir kız çocuk annesidir.

31 Mayıs 2016 tarihinde Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu'nda Shakespeare'ın '12. Gece' adlı oyununda Olivia karakterini canlandırmıştır.

Şehir Tiyatroları'nda sezon boyunca sahnelenen 12. Gece oyunuyla ilgili olarak Bennu Yıldırımlar, 13 Ocak 2016 tarihinde Radikal'den Serpil Çakar'a verdiği röportajda 'Shakespeare gibi büyük yazarların eserleri her zaman yoruma açıktır, bu yüzden evrenseldir. Sizin bir bakış açınız varsa, oyunu yorumlarsınız.' demiştir.

Filmografi

2016 Ağustos Böcekleri ve Karıncalar
2009 Gökten Üç Elma Düştü
2006 Kabuslar Evi: Kaçan Fırsatlar Limited
2000 Hiç Yoktan Aşk
1999 Ölümün El Yazısı
1998 Eski Fotoğraflar
1998 Kaç Para Kaç
1994 Ağrı'ya Dönüş
1994 Gece, Melek ve Bizim Çocuklar
1993 Hacı Yusuf Efendi
1992 Adada Son Gece

Televizyon

2016 Altınsoylular
2015 Gönül İşleri
2014 Umutsuz Ev Kadınları
2010 Kars Öyküleri
2010 Anı Yaşamak
2010 Yaprak Dökümü
2008 Anında Görüntü Show
2005 Aynalar
2005 Maki
2004 Avrupa Yakası
2002 Bir Tatlı Huzur
2002 Şapkadan Babam Çıktı
2001 Tek Celse
2001 Üzgünüm Leyla
2001 Kim Gitsin Yarışma Programı
2000 Hiç Yoktan Aşk (TV Filmi)
1998 Ölümün El Yazısı (TV Filmi)
1998 Utanmaz Adam
1998 Kördüğüm
1997 Süper Baba
1996 Hayat Bazen Tatlıdır
1996 Sharpe's Revenge
1995 Kopgel Taksi
1995 Video Klip ve Çizgi Film Sunuşları
1994 Piranha Films
1994 Muhteşem Zango
1993 Gece, Melek Ve Bizim Çocuklar
1993 Rifle King Kong Show
1990 Gençler
1990 Gülen Ayva Ağlayan Nar
1989 İz Peşinde (TV Dizisi)
1988 Perili Köşk
1987 Gönülden Gönüle

Ödülleri

1999 4.Sadri Alışık Ödülleri - En İyi Kadın Oyuncu, Kaç Para Kaç
1994 6. Ankara Film Festivali - Umut Veren Yeni Kadın Oyuncu, Ağrı'ya Dönüş 

Görev Aldığı Yapımlar

Bennu Yıldırımlar Fotoğrafları

Bennu Yıldırımlar İle İlgili Haberler

Portreler


Dizi Fragmanları