Beren Saat

Beren Saat

Beren Saat
Oyuncu

Doğum Tarihi: 26.02.1984

Doğum Yeri: Ankara, Türkiye

İlk ve orta dereceli öğrenimini Ted Ankara Koleji’nde tamamlayan genç oyuncu, üniversite eğitimi için Başkent Üniversitesi İşletme Bölümü’nü tercih etti.

Üniversitede okuduğu sırada başvurduğu Türkiye’nin Yıldızları adlı T.V. programından olumlu cevap aldı. Programa katılan saat, yarışmayı ikinci olarak tamamladı. Yarışmayı düzenleyen ekip arasında bulunan yönetmen Tomris Giritlioğlu’nun kardeşi, Saat’in yeteneklerinden abisine bahsetti ve böylece Beren Saat için şöhretin kapıları aralanmış oldu.

2004 yılında Aşkımızda Ölüm Var ve 2005 yılında Aşka Sürgün adlı dizilerde rol aldı; fakat onu gerçek anlamda ünlü yapan yapım Hatırla Sevgili oldu. Bu dizide canlandırdığı Yasemin rolü ile, 2006-2008 yılları arasında Türkiye’yi ekran başına kitlemeyi başardı.

2008 yılında Güz Sancısı adlı ilk sinema yapımında başrol oynadı. Bu film ile, Aşka Sürgün adlı diziden sonra ikinci kez usta yönetmen Tomris Giritlioğlu ile beraber çalışma fırsatı buldu. Aynı yıl başlayan ve halen devam eden Aşk-ı Memnu adlı dizide canlandırdığı Bihter adlı karakter çok sevildi. Kıvanç Tatlıtuğ ile beraber başrollerini paylaştığı Aşk-ı Memnu, kısa sürede Türk Televizyonları’nın en sevilen yapımlarından birisi oldu. Halit Ziya Uşaklıgil’in aynı adı taşıyan eserinden uyarlanan yapımdaki rol arkadaşı Kıvanç Tatlıtuğ ile beraber oynadıkları sevişme sahneleri haber bültenlerine kadar kendisine yer buldu.

İngilizce ve İspanyolca bilen Saat, iş dışında kalan zamanlarını dans ederek, tenis oynayarak ve de sinemaya giderek değerlendirmeyi tercih ediyor.

Filmografisi

  • Fatmagül'ün Suçu Ne? 2010
  • Oyuncak Hikâyesi 3, 2010
  • Gecenin Kanatları, 2009
  • Aşk-ı Memnu, 2008
  • Güz Sancısı, 2008
  • Avrupa Yakası, 2007
  • Hatırla Sevgili, 2006
  • Aşka Sürgün, 2004
  • Aşkımızda Ölüm Var, 2004

Ödülleri

  • Altın Lale Güzel Sanatlar Ödülleri, 2007
  • Altın Kelebek Ödülleri En İyi Kadın Oyuncu (Aşk-ı Memnu), 2008
  • Altın Kelebek Ödülleri En İyi Kadın Oyuncu (Aşk-ı Memnu), 2009
  • Elle Style Awards Stil Sahibi Kadın Oyuncu, 2010
  • Ayaklı Gazete En İyi Dram Kadın Oyuncu, 2010
  • Türkiye Konuşuyor Dergisi Yılın En İyi Dizi Oyuncusu, 2010
  • Kadir Has Üniversitesi Yılın En İyi Kadın Oyuncusu, 2010
  • Doğuş Üniversitesi En İyi Kadın Oyuncu, 2010
  • Galatasaray Üniversitesi Yılın En İyi Kadın Dizi-Sinema Oyuncusu, 2010
  • Marmara Üniversitesi Dizi Oyuncusu (Kadın), 2011

Görev Aldığı Yapımlar

Beren Saat Fotoğrafları

Beren Saat İle İlgili Haberler

Portreler


Dizi Fragmanları