Bernardo Bertolucci

Bernardo Bertolucci

Bernardo Bertolucci
Oyuncu, Senarist, Uyarlama, Yönetmen

Doğum Tarihi: 16.03.1941

Doğum Yeri: İtalya

talyan sinema yönetmeni, özellikle 'Paris'te Son Tango' (Ultimo Tango a Parigi) isimli filmiyle ün yapmıştır.

Filmografi
La Commare secca, 1962 (Korkunç Orakçı)
Prima della rivoluzione, 1962 (Devrimden Önce)
Il Canale, 1966
Partner, 1968
Amore e rabbia, 1969
La Strategia del ragno, 1970 (Örümceğin Stratejisi)
Il Conformista, 1971 (Konformist)
Ultimo tango a Parigi, 1973 (Paris'te Son Tango)
Novecento 1900, 1976 (1900/Bin Dokuz Yüz)
La Luna, 1979 (Ay)
La Tragedia di un uomo ridicolo, 1982
L'Ultimo Imperatore, 1987 (Son İmparator)
The Sheltering Sky, 1990 (Çölde Çay)
Il piccolo Buddha, 1993 (Küçük Buda)
Io ballo da sola, 1996 (Çalınmış Güzellik)
L'Assedio, 1998 (Teslimiyet)
Ten Minutes Older: The Cello, 2002
I Sognatori, (Düşler, Tutkular & Suçlar)2003

Görev Aldığı Yapımlar

Bernardo Bertolucci Fotoğrafları

Bernardo Bertolucci İle İlgili Haberler

Portreler


Dizi Fragmanları