Brad Pitt

Brad Pitt

Brad Pitt
Oyuncu, Seslendirme, Yapımcı

Doğum Tarihi: 18.12.1963

Doğum Yeri: Springfield, ABD


Missouri Üniversitesi'nin Gazetecilik bölümünden mezun olmasına kısa süre kala, uzun süredir aklında olan aktörlük kariyerini başlatmak için ailesine Pasadena'daki bir Güzel Sanatlar Akademisi’ne devam edeceğini söyleyerek Hollywood’a gitti. Bir süre çeşitli tanıtımlarda tavuk kostümü giyip, limuzin şoförlüğü gibi işler yaptıktan sonra “Dallas” ve “Another World” gibi dizilerde küçük roller kapmayı başardı. 1989’da “Cutting Class” isimli düşük bütçeli bir yapımda rol alarak ilgi çekti. Bundan iki yıl sonra People Magazin’in kendisine “Dünyanın En Seksi Adamı” unvanını layık görmesine neden olacak olan, “Thelma & Louise”deki on beş dakikalık rolü geldi.

Fiziksel özellikleriyle değil oyunculuk yeteneğiyle tanınmak isteyen Pitt, ilerleyen yıllarda bu fırsatı bulacağı “Interview With The Vampire” (1994) , “12 Maymun” (1995) , “Se7en” (1995) , “Fight Club” (1999) gibi pek çok filmde oynadı. Adı birçok Hollywood güzeliyle anılan Pitt eski nişanlıları Juliette Lewis ve Gwyneth Paltrow ile olan birlikteliklerinin ardından 2000 yılında “Friends” diziyle yıldızı parlayan Jennifer Aniston ile evlendi. 2004 yılında ayrıldı, ve şimdi Angelina Jolie ile birlikte. Angelina Jolie`nin evlat edindiği Maddox,Zahara ve Pax isimli çocukları kendi nüfusuna aldı, böylece onların soyadı Jolie-Pitt' oldu. Kısa süre önce Angelina Jolie Shiloh Nouvel Jolie Pitt adını verdikleri ilk çocuklarını dünyaya getirdi.Bundan sonra ikiz bebeklere hamile kalan Angelina Jolie 12 Temmuz 2008 tarihinde Fransa'da Vivienne Marcheline adında bir kız, Knox Leon adında bir erkek çocuk doğurmuştur. Brad Pitt ve Angelina Jolie çiftinin şu an 3'ü evlatlık 3'ü biyolojik olmak üzere 6 çocukları bulunmaktadır.
Aynı zamanda yapımcılık yapmaktadır. 2006 yapımı En iyi Film Oscarı alan The Departed filminin yapımcısıydı.

Filmografi

 
2000'ler

  • Snatch, 2000
  • The Mexican, 2001
  • Spy Game, 2001
  • Ocean's Eleven, 2001
  • Full Frontal, 2002
  • Confessions of a Dangerous Mind, 2002
  • Sinbad: Legend of the Seven Seas, 2003
  • Abby Singer, 2003
  • Troy, 2004
  • Ocean's Twelve, 2004
  • Mr. & Mrs. Smith, 2005
  • Babel, 2006
  • Ocean's Thirteen, 2007
  • The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford, 2007
  • Burn After Reading, 2008
  • The Curious Case of Benjamin Button, 2008 
  • Soysuzlar Çetesi, 2009
  • Tree of Life, 2009 
  • The Sparrow, 2010
  • The Lost City of Z, 2010 
  • Moneyball, 2011
  • The Odyssey, 2012

1900'ler
  • No Man's Land, 1987
  • Less Than Zero, 1987
  • Cutting Class, 1987
  • Too Young to Die? , 1990
  • Across the Tracks, 1991
  • Thelma & Louise, 1991
  • Johnny Suede, 1991 
  • Contact, 1992
  • Cool World, 1992
  • A River Runs Through It, 1992
  • Kalifornia, 1993
  • True Romance, 1993
  • The Favor, 1994
  • Interview with the Vampire: The Vampire Chronicles, 1994
  • Legends of the Fall, 1994
  • Se7en, 1995Twelve Monkeys, 1995
  • Sleepers, 1996
  • The Devil's Own, 1997
  • Seven Years in Tibet, 1997
  • The Dark Side of the Sun, 1997
  • Meet Joe Black, 1998
  • Being John Malkovich, 1999
  • Fight Club, 1999

Yapımcı
  • The Departed, 2006
  • Running with Scissors, 2006
  • Year of the Dog, 2007
  • A Mighty Heart, (Angelina Jolienin filmi), 2007
  • The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford, 2007
  • Shantaram, 2008

Ödülleri
  • Altın Küre Ödülleri, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, 12 Maymun, 1996

Görev Aldığı Yapımlar

Brad Pitt Fotoğrafları

Brad Pitt İle İlgili Haberler