Büşra Pekin

Büşra Pekin

Büşra Pekin
Oyuncu, Senarist

Doğum Tarihi: 30.6.1982

Doğum Yeri: Suudi Arabistan

Türk tiyatro ve dizi oyuncusu. Aslen İzmirlidir. Dokuz Eylül Üniversitesi GSF Tiyatro bölümünden mezundur. 2005 yılında BKM Mutfak oyuncularına katılmıştır ve halen BKM Mutfak bünyesinde sahneye çıkmaktadır. En sevilen tiplemelerinden biri de 'Havuçlu Anne'dir. 2010'da, Neşeli Hayat filmindeki rolüyle sinema yazarları derneğinin düzenlediği ödül töreninde SİYAD en iyi yardımcı kadın oyuncu ödülünü almıştır.

Filmografi

2007 Kutsal Damacana
2009 Neşeli Hayat
2010 Çok Filim Hareketler Bunlar
2010 Gişe Memuru
2013 Mutlu Aile Defteri
2014 İtirazım Var
2014 Hadi İnşallah
2014 Mucize
2015 Nadide Hayat
2016 Benim Adım Feridun
2017 Tatlım Tatlım
2017 Kolonya Cumhuriyeti

Televizyon

2002 En Son Babalar Duyar
2003 Hayat Bilgisi
2006 Bir Demet Tiyatro
2006 Fırtına
2008 Sınıf
2008 Çok Güzel Hareketler Bunlar
2010 Geniş Aile
2011 Muhteşem Yüzyıl
2011 Aşağı Yukarı Yemişlililer
2012 Annem Uyurken
2012 İşler Güçler
2014 Kardeş Payı
2017 Familya

TV Programları

2014 Kim O
2015 Komedi Türkiye
2016 Buyur Bi de Burdan Bak


Ödüller

2010 15.Sadri Alışık Ödülleri - En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, Neşeli Hayat
2010 42.Siyad Türk Sineması Ödülleri - En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, Neşeli Hayat

Görev Aldığı Yapımlar

Büşra Pekin Fotoğrafları

Büşra Pekin İle İlgili Haberler

Portreler


Vizyondakiler