Çağan Irmak

Çağan Irmak
Senarist, Yönetmen

Doğum Tarihi: 04.04.1970

Doğum Yeri: İzmir, Türkiye


4 Nisan 1970 tarihinde İzmir'de doğdu. Çocukluğu Seferihisar'da geçti. Ege Üniversitesi Radyo-TV bölümünden mezun oldu. Asmalı Konak adlı televizyon dizisiyle ismini bütün Türkiye'ye duyurdu. Sonra hem 1980'li yılların karışık, gergin ve politik halini, hem 2000'li yıllardaki bir sonraki kuşağın yaşadıklarını anlatan Çemberimde Gül Oya dizisini yazdı ve yönetti. Bana Şans Dile, Mustafa Hakkında Herşey, Babam ve Oğlum, Ulak, Issız Adam, Karanlıktakiler, Prensesin Uykusu adındaki yedi uzun metrajlı sinema filmi ve Çilekli Pasta adlı tv filmi bulunmak üzere, ödüllü kısa filmleri de bulunmaktadır.

Çağan Irmak birçok projesinde aynı isimlere yer vermiştir. 

  • Fikret Kuşkan
  • Çetin Tekindor
  • Melisa Sözen
  • Hümeyra
  • Yetkin Dikinciler
  • Cemal Hünal
  • Melis Birkan
  • Özge Özberk
  • Goncagül Sunar
  • Şerif Sezer

Filmografisi

Uzun metrajlı filmleri
  • Dedemin İnsanları, 2011
  • Prensesin Uykusu, 2010
  • Karanlıktakiler, 2009
  • Issız Adam, 2008
  • Ulak, 2007
  • Babam ve Oğlum, 2005
  • Mustafa Hakkında Herşey, 2004
  • Bana Şans Dile, 2001
  • Çilekli Pasta, 2000

Kısa Metrajlı Filmleri
  • Düşlerimdeki Atatürk, 2008
  • Bana Old and Wise'ı Çal, 1998

Dizi Filmleri
  • Yol Arkadaşım, 2008-2009
  • Kabuslar Evi, 2006
  • Çemberimde Gül Oya, 2004-2005
  • Asmalı Konak, 2002-2004
  • Şaşıfelek Çıkmazı, 2001
  • Günaydın İstanbul Kardeş, 1998-2001

Ödülleri

Siyad Ödülleri
  • En İyi Film, Babam ve Oğlum, 2005
  • En İyi Yönetmen, Babam ve Oğlum, 2005
  • En İyi Senaryo, Babam ve Oğlum, 2005
  • Nürnberg Türkiye-Almanya Film Festivali
  • Halk Jürisi Ödülü, Babam ve Oğlum, 2006
  • Radikal Gazetesi Halk Ödülü, Ulak, 2008
  • Halk Jürisi Ödülü, Babam ve Oğlum, 2006

Görev Aldığı Yapımlar

Çağan Irmak Fotoğrafları

Çağan Irmak İle İlgili Haberler

Portreler


Dizi Fragmanları