Catherine Deneuve

Catherine Deneuve

Catherine Deneuve
Oyuncu, Seslendirme

Doğum Tarihi: 22.10.1943

Doğum Yeri: Paris, Fransa

Fransız oyuncu. Roman Polanski ve Luis Buñuel'in filmlerinde canlandırdığı soğuk sarışın karakterleri ile ünlenen Deneuve, zamanla Fransız sinemasının en tanınmış oyuncularından biri haline geldi.

Filmografi

1957 Les Collégiennes (The Twilight Girls)
1960 L'Homme à femmes (Murder by Two)
1960 Les portes claquent (The Door Slams)
1962 Et satan conduit le bal (And Satan Calls the Turns)
1962 Les Parisiennes (Tales of Paris)
1962 Dossier 1413 (Secret File 1413)
1963 Le vice et la vertu (Vice and Virtue)
1963 Vacances portugaises (Portuguese Vacation)
1964 La Costanza della ragione
1964 Les Parapluies de Cherbourg (The Umbrellas of Cherbourg)
1964 Les plus belles escroqueries du monde (The World's Most Beautiful Swindlers
1964 La Chasse à l'homme (Male Hunt)
1964 Un monsieur de compagnie (Male Companion)
1965 Repulsion
1965 Les Petits chats (Wild Roots of Love)
1965 Das Liebeskarussell (The Daisy Chain)
1965 La Chant du monde (Song of the World)
1966 La Vie de château (A Matter of Resistance)
1966 Les Créatures (The Creatures)
1967 Les Demoiselles de Rochefort (The Young Girls of Rochefort)
1967 Belle de jour (Beauty of the Day)
1968 Benjamin (The Diary of an Innocent Boy)
1668 La Chamade (Heartbeat)
1968 Manon 70
1968 Mayerling
1969 The April Fools Catherine Gunther
1969 La Sirène du Mississippi (Mississippi Mermaid)
1969 Tout peut arriver (Don't Be Blue)
1970 Tristana
1970 Peau d'Âne (Donkey Skin)
1971 Ca n'arrive qu'aux autres (It Only Happens to Others)
1972 Liza
1972 Un flic (A Cop)
1973 L'Evènement le plus important depuis que l'homme a marché sur la lune (A Slightly Pregnant Man)
1974 Touche pas à la femme blanche (Don't Touch the White Woman!)
1974 Fatti di gente perbene (Drama of the Rich)
1974 La Femme aux bottes rouges (The Woman with Red Boots)
1975 Zig zig (Zig-Zag)
1975 L'Agression (Act of Aggression)
1975 Le Sauvage (The Savage)
1975 Hustle
1976 Si c'était à refaire (If I Had to Do It All Over Again)
1977 Anima persa (Lost Soul)
1977 March or Die
1977 Casotto (Beach House)
1978 L'Argent des autres (Other People's Money)
1979 Ecoute voir... (See Here My Love)
1979 Ils sont grands, ces petits (When I Was a Kid, I Didn't Dare)
1979 À nous deux (Us Two)
1979 Courage fuyons (Courage - Let's Run)
1980 Le Dernier métro (The Last Metro)
1980 Je vous aime (I Love You All)
1981 Le Choix des armes (Choice of Arms)
1981 Hôtel des Amériques (Hotel of the Americas)
1982 Le Choc (The Shock)
1983 L'Africain (The African)
1983 The Hunger
1984 Le Bon plaisir
1984 Fort Saganne
1984 Paroles et musique (Love Songs)
1986 Speriamo che sia femmina (Let's Hope It's a Girl)
1986 Le lieu du crime (Scene of the Crime)
1987 Agent trouble
1988 Fréquence meurtre (Frequent Death)
1988 Drôle d'endroit pour une rencontre (Strange Place for an Encounter)
1991 La Reine blanche
1992 Indochine (Indochina)
1993 Ma saison préférée (My Favorite Season)
1994 La Partie d'échecs (The Chess Game)
1995 Les Cent et une nuits de Simon Cinéma (A Hundred and One Nights)
1995 O, Convento (The Convent)
1996 Les Voleurs (The Thieves)
1996 Court toujours: L'inconnu
1997 Généalogies d'un crime (Genealogies of a Crime)
1997 Sans titre
1998 Place Vendôme
1999 Le Vent de la nuit (The Wind of the Night)
1999 Belle maman (Beautiful Mother)
1999 Pola X
1999 Le Temps retrouvé (Time Regained)
1999 Est-Ouest (East-West)
2000 Dancer In The Dark
2001 Je rentre à la maison (I'm Going Home)
2001 Absolument fabuleux (Absolutely Fabulous)
2001 The Musketeer
2001 Le Petit poucet (Tom Thumb)
2002 8 femmes (8 Women)
2002 Au plus près du paradis (Nearest to Heaven)
2003 Les Liaisons dangereuses (The Dangerous Liaisons)
2003 Um Filme Falado (A Talking Picture)
2004 Princesse Marie (Marie Bonaparte)
2004 Rois et reine (Kings and Queen)
2004 Les Temps qui changent (Changing Times)
2005 Palais royal!
2006 Le Concile de Pierre (The Stone Council)
2006 Nip/Tuck
2006 Le Héros de la famille (The Family Hero)
2007 Après lui (After Him)
2007 Persepolis
2007 Frühstück mit einer Unbekannten (Breakfast With a Stranger)
2008 Un conte de Noël
2008 Je veux voir (I Want to See)

Ödülleri
César Ödülü - En iyi kadın oyuncu ödülü, Le Dernier métro
César Ödülü - En iyi kadın oyuncu ödülü, Indochine

Diğer Ödüller

1981 David di Donatello Ödülü - En iyi yabancı kadın oyuncu, Le Dernier métro
1993 Women in Film Crystal Awards
1995 San Sebastián Uluslararası Film Festivali - Donostia yaşam boyu başarı ödülü
1997 Moskova Uluslararası Film Festivali - Dünya sinemasına katkı ödülü, Silver St. George
1998 Venedik Film Festivali - En iyi kadın oyuncu, Volpi Cup,
1998 Berlin Uluslararası Film Festivali - Altın ayı, onur ödülü
2000 Art Film Festivali
2001 Bambi Awards
2002 Berlin Uluslararası Film Festivali, 8 Women
2002 Avrupa Film Ödülleri - En iyi kadın oyuncu, 8 Women
2006 Bangkok Uluslararası Film Festivali

Görev Aldığı Yapımlar

Catherine Deneuve Fotoğrafları

Catherine Deneuve İle İlgili Haberler

Portreler


Vizyondakiler