Cem Özer

Cem Özer

Cem Özer
Oyuncu, Yapımcı

Doğum Tarihi: 5.10.1959

Doğum Yeri: Kahramanmaraş, Türkiye

Türk sunucu, yazar, sinema ve tiyatro sanatçısı.

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni yarım bırakan sanatçı, daha sonra Dostlar Tiyatrosu gibi topluluklarda çalıştı. Televizyonda Laf Lafı Açıyor adlı programın sunuculuğuyla tanındı. Şansını Dene yarışmasında yarışmacı olarak görev aldı. Çeşitli sinema filmlerinde rol aldı. Modacı Esin Maraşlıoğlu ve oyuncu Nurgül Yeşilçay ile evlilikleri oldu. Cemre adında bir kızı ve Nejat adında bir oğlu bulunmaktadır.

Filmografi

Senarist Oalrak

1976 Yirmidört Saat

Yönetmen Ekibi

1986 Güldürme Beni (Yardımcı Yönetmen)
1978 Düzen (Reji Ekibi)
1976 Mahallede Şenlik Var (Yardımcı Yönetmen)

Yapımcı Olarak

2008 Vicdan Vicdan (Uygulayıcı Yapımcı)
2008 Kadri'nin Götürdüğü Yere

Oyuncu Olarak

2017 Tatlı Şeyler
2016 Propaganda 2
2014 Piyasadan Büyük Alacağımız Var
2008 Sıcak
2008 Kadri'nin Götürdüğü Yere
2007 Adem'in Trenleri
2006 Bir İhtimal Daha Var
2005 Sen Ne Dilersen
2003 Neredesin Firuze
1999 Asansör
1998 Karışık Pizza
1996 Usta Beni Öldürsene
1993 Berlin in Berlin
1989 Zirvenin Bedeli
1989 Anılar
1988 Umutların Ötesi
1988 Hanım
1987 Vurmayın
1987 Menekşeler Mavidir
1986 Güldürme Beni
1986 Dayak Cennetten Çıkma (Video Filmi)
1981 Hababam Sınıfı Güle Güle
1976 Yirmidört Saat

Televizyon

2016 O Hayat Benim
2012 Acayip Hikayeler
2005 Masum Değiliz
2004 Melekler Adası
2004 3. Tür
2003 Şıh Senem
2003 Hayat Bilgisi
2001 90-60-90
2000 Ölüm Peşimizde (TV Filmi)
1999 Aşkın Dağlarda Gezer
1987 Gecenin Öteki Yüzü
1986 Olacak O Kadar

Eserleri

Yastıkaltı Hikayeleri
A! Cem'i Yazılar

Ödülleri

2008 13.Sadri Alışık Ödülleri - En İyi Erkek Oyuncu, Adem'in Trenleri

Görev Aldığı Yapımlar

Cem Özer Fotoğrafları

Cem Özer İle İlgili Haberler

Portreler


Vizyondakiler