Cem Yılmaz

Cem Yılmaz

Cem Yılmaz
Oyuncu, Senarist, Yapımcı, Yönetmen

Doğum Tarihi: 23.4.1973

Doğum Yeri: İstanbul, Türkiye

Türk komedyen, oyuncu, müzisyen, karikatürist, seslendirmen, senarist, yapımcı ve yönetmen.

Hayatı

TÜYAP 29. İstanbul Kitap Fuarı'nda Cem Yılmaz 23 Nisan 1973 tarihinde İstanbul'da doğdu. Aslen Sivaslıdır. İlköğrenimini Mehmet Akif İlkokulu’nda tamamladı. Ortaokulda Bahçelievler Kazım Karabekir Ortaokulu'nu, sonrasında da Etiler Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi ve Boğaziçi Üniversitesi Turizm ve Otel Yönetimi bölümünü bitirdi.

Karikatüre olan ilgisi ve yeteneği sayesinde üniversite yıllarında Leman isimli mizah dergisinde çalışmaya başladı. İlk gösterisini dergide çalıştığı yıllarda, Leman Kültür Merkezi'nde gerçekleştirdi. Sonrasında Beşiktaş Kültür Merkezi’nde sahne almaya başladı ve burada düzenlediği gösteriler ile adını duyurmayı başararak günümüze kadar toplamda 4.000'den fazla kez sahneye çıktı.

1998'de Her Şey Çok Güzel Olacak isimli filmle sinema sektörüne adım attı. İçlerinde Türk Sineması’nın en sevilen filmleri arasına girmiş olan G.O.R.A., A.R.O.G, Hokkabaz ve Yahşi Batı gibi yapımların da bulunduğu 10 filmde rol aldı ve 3 filmde seslendirme sanatçısı olarak çalıştı.

Sinema alanındaki çalışmalarının yanı sıra sahne gösterilerini de devam ettirdi; her biri kapalı gişe oynayan 4 ayrı stand up gösterisi gerçekleştirdi, Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası iş birliği ile özel konserler kapsamında orkestraya 2 kez şeflik yaptı ve üniversite ziyaretlerinin birleşiminden oluşan bir DVD çıkardı.

Kariyeri boyunca birçok markanın reklam yüzü oldu. İlk reklam filmini Panasonic marka cep telefonları için çekmiştir. Daha sonra askere gitmeden önce, içinde askere gitmeyi de konu eden Mavi Jeans reklamlarında oynadı. Bundan sonra sırasıyla, Telsim reklamlarında, Doritos, Opet, Türkiye İş Bankası ve Türk Telekom gibi birçok reklam filminde yer aldı.

Karikatürlerinin yer aldığı bir kitap ve 3 filminin senaryolarının kitaplaştırılmış hali de okurların yoğun ilgisini çekti.

“Sadri Alışık Ödülleri En İyi Erkek Oyuncu Ödülü”, “4.Yeşilçam Ödülleri En İyi Erkek Oyuncu Ödülü” ve “Brussels Uluslararası Bağımsız Film Festivali En İyi Erkek Oyuncu Ödülü” gibi ödüllerin de dahil olduğu çeşitli ödüllere layık görüldü.

2014'te StandartCY adlı gösterisiyle sonbaharda Amerika turnesine çıkmıştır. Son filmi İftarlık Gazoz 29 Ocak 2016 tarihinde vizyona girmiştir.

Özel hayatı

10 Mart 2012'de Ahu Yağtu ile evlenip 31 Aralık 2013'te resmen boşanmış olan sanatçının, Yağtu ile birlikteliğinden Kemal adında bir oğlu vardır.

12 milyon takipçisiyle Twitter'da en fazla takipçisi olan ve iki milyonu aşkın abonesiyle YouTube'da en fazla abonesi olan Türk'tür.

Filmografi

2016 Zootropolis: Hayvanlar Şehri
2016 İftarlık Gazoz
2015 Ali Baba ve 7 Cüceler
2014 Son Umut
2014 Pek Yakında
2013 CM101MMXI Fundamentals
2012 Magnifica Presenza
2011 Sonra Ağlayacağım
2011 Arabalar 2
2011 Zefir
2010 Av Mevsimi
2010 Yahşi Batı
2009 Arthur: Maltazar'ın İntikamı
2008 A.R.O.G
2007 Arı Filmi
2006 Hokkabaz
2005 Organize İşler
2004 G.O.R.A.
2001 Vizontele
1998 Her Şey Çok Güzel Olacak

Gösterileri

2014 STANDartCY
2011 CM101MMXI Fundamentals
2010 CMYLMZ Soru & Cevap
2007 CMYLMZ
1999 Bir Tat Bir Doku
1999 Milenyum

Görev Aldığı Yapımlar

Cem Yılmaz Fotoğrafları

Cem Yılmaz İle İlgili Haberler

Portreler


Dizi Fragmanları