Cemal Hünal

Cemal Hünal

Cemal Hünal
Oyuncu

Doğum Tarihi: 2.10.1976

Doğum Yeri: İstanbul, Türkiye

Türk oyuncu.

Saint Benoit Fransız Lisesi'nde iki yıl okuduktan sonra yaşadığı disiplin sorunu nedeniyle ailesi tarafından İskoçya'ya, Gordonstoun International Summer School'a gönderildi. Lisenin ardından Londra'da tasarım okumaya karar vererek bir süre burada yaşamış ardından oyunculuk eğitimi için Los Angeles'a gitmiştir. Ucla Extension'da, Santa Monica College'de ve London Film School'da tiyatro ve sinema eğitimi almıştır. Amerika Birleşik Devletleri'nde çeşitli kısa filmlerde rol almıştır. 

Çağan Irmak'ın yönetmenliğini yaptığı Ulak ve Issız Adam filmlerinde başrol oyuncusu olarak yer almıştır. Ayrıca 'Bir Zamanlar Osmanlı: Kıyam' dizisindeki Murat rolü için Osmanlı tekniğine dayalı dövüş için Polonyalı hocalardan eğitim almıştır.

Filmografi

2017 Sinyalciler: Son Akşam Yemeği
2017 Benzersiz
2017 Atçalı Kel Mehmet
2016 Müthiş Bir Film
2014 Kırmızı
2013 Romantik Komedi 2: Bekarlığa Veda
2013 Günce
2012 Mahmut ile Meryem
2012 Kaos Örümcek Ağı
2012 Ayaz
2010 Romantik Komedi
2010 Peşpeşe
2010 8 Ülke 8 Yönetmen ve Sinan
2008 Issız Adam
2007 Ulak

Televizyon

2016 Paramparça
2014 Her Sevda Bir Veda
2014 Gölgedekiler
2013 Tatar Ramazan
2013 Osmanlı Tokadı
2012 Bir Zamanlar Osmanlı Kıyam
2012 Leyla ile Mecnun
2011 Seni Bana Yazmışlar
2009 Kış Masalı
2009 Adanalı
2008 Asi

Senaryo

2009 Kayıp Armağan (TV Filmi)

Görev Aldığı Yapımlar

Cemal Hünal Fotoğrafları

Cemal Hünal İle İlgili Haberler

Portreler


Vizyondakiler