Charlize Theron

Charlize Theron

Charlize Theron
Oyuncu, Senarist, Seslendirme, Yapımcı

Doğum Tarihi: 7.8.1975

Doğum Yeri: Benoni, Güney Afrika

Güney Afrikalı sinema sanatçısıdır. 2003'te En İyi Kadın Oyuncu dalında Oscar ödülüne layık görüldü.

Charlize Theron Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Benoni şehrinde doğdu. Annesi Gerda Alman, babası Charles Theron ise Fransız asıllıydı. Annesi ve babası bir yol yapım şirketi işletiyordu. Theron 15 yaşında iken annesi bir tartışma sırasında babasını vurdu ve Theron'un babası hayatını kaybetti. Annesi kendini savunduğu gerekçesiyle ceza almadı. 6 yaşında bale dersleri almaya, 16 yaşında modellik yapmaya başladı. Ancak bir süre sonra dizini incitti ve profesyonel olamadan balerinliğe noktayı koydu. Theron bir bankadaki görevliyle ateşli bir tartışma yaşarken oyuncu menajeri John Crosby tarafından keşfedilmiştir. Theron kartvizini aldığı Crosby'i arayarak oyunculuk için ilk adımını atmıştı.

2001 yılından bu yana İrlandalı aktör Stuart Townsend ile olan birlikteliği 2011 yılının başlarında sona ermiştir. 2011 yılı kasım ayında Jackson Theron'u, 2015 yılında August'u evlat edinmiştir.

The Hollywood Reporter'ın 2006 yılının en 'çok kazanan kadın oyuncuları' listesinde North Country ve Aeon Flux filmleri için film başına aldığı 10 milyon dolar ücretle Halle Berry, Cameron Diaz, Drew Barrymore, Renée Zellweger, Reese Witherspoon, ve Nicole Kidman'ın ardında 7. sırada yer aldı.

Filmografi

1995 Children of the Corn III: Urban Harvest
1996 2 Days in the Valley
1996 That Thing You Do!
1997 Trial and Error
1997 The Devil's Advocate
1998 Celebrity
1998 Mighty Joe Young
1999 The Astronaut's Wife
1999 The Cider House Rules
2000 Reindeer Games
2000 The Yards
2000 Men of Honor
2000 The Legend of Bagger Vance
2001 Sweet November
2001 15 Minutes
2001 The Curse of the Jade Scorpion
2002 Trapped
2002 Waking Up in Reno
2003 The Italian Job
2003 Monster (Aynı zamanda yapımcı)
2004 The Life and Death of Peter Sellers
2004 Head in the Clouds
2005 North Country
2005 Aeon Flux
2006 East of Havana (Yapımcı)
2007 In the Valley of Elah
2007 Battle in Seattle
2008 Sleepwalking (Aynı zamanda yapımcı)
2008 Hancock
2008 The Burning Plain (Aynı zamanda yapımcı)
2009 The Road
2009 Astro Boy (Anlatıcı)
2011 Young Adult
2012 Snow White and the Huntsman
2012 Prometheus
2014 A Million Ways to Die in the West
2015 Dark Places (Aynı zamanda yapımcı)
2015 Mad Max: Fury Road
2016 The Huntsman: Winter's War
2016 The Last Face
2016 Kubo and the Two Strings
2016 Brain on Fire (Yapımcı)
2017 The Coldest City
2017 The Fate of the Furious

Televizyon

1997 Hollywood Confidential (TV Filmi)
2005 Arrested Development
2006 Robot Chicken (Seslendirme)

Müzik videoları

2010 Crossfire

Ödüller

2003 Oscar - En İyi Kadın Oyuncu, Cani (Monster)
2004 Altın Küre - En İyi Kadın Oyuncu - Drama, Cani (Monster)

Görev Aldığı Yapımlar

Charlize Theron Fotoğrafları

Charlize Theron İle İlgili Haberler

Portreler


Dizi Fragmanları