Charlize Theron

Charlize Theron

Charlize Theron
Oyuncu, Seslendirme, Yapımcı

Doğum Tarihi: 07.08.1975

Doğum Yeri: Benoni, Güney Afrika

Charlize Theron Güney Afrika'nın Benoni şehrinde doğdu. Annesi Gerda alman, babası Charles Theron ise Fransız asıllıydı. Annesi ve babası bir yol yapım şirketi işletiyordu. Theron 15 yaşında iken annesi bir tartışma sırasında babasını vurdu ve Theron'un babası hayatını kaybetti. Annesi kendini savunduğu gerekçesiyle ceza almadı. 6 yaşında bale dersleri almaya 16 yaşında modellik yapmaya başladı. Ancak bir süre sonra dizini incitti ve profesyonel olamadan balerinliğe noktayı koydu. Theron bir bankadaki görevliyle ateşli bir tartışma yaşarken oyuncu menajeri John Crosby tarafından keşfedilmiştir. Theron kartvizini aldığı Crosby'i arayarak oyunculuk için ilk adımını atmıştı. 2001 yılından bu yana Stuart Townsend ile birliktedir.

The Hollywood Reporter'ın 2006 yılının En Çok Kazanan Kadın Oyuncuları listesinde North Country ve Aeon Flux filmleri için film başına aldığı 10,000,000 $ ücretle Halle Berry, Cameron Diaz, Drew Barrymore, Renée Zellweger, Reese Witherspoon, ve Nicole Kidman'ın ardında 7. sırada yer aldı.

Filmografisi

2000'ler

  Jinx, 2009
  The Brazilian Job, 2009
  The Burning Plain, 2009
  Ice at the Bottom of the World, 2008
  Hancock, 2008
  In the Valley of Elah, 2007
  Battle in Seattle, 2007
  Sleepwalking, 2007
  The Life and Death of Peter Sellers, 2004
  Head in the Clouds, 2004
  North Country, 2005
  Æon Flux, 2005
  The Italian Job, 2003
  Monster, 2003
  Trapped, 2002
  Waking Up in Reno, 2002
  Sweet November, 2001
  The Curse of the Jade Scorpion, 2001
  Reindeer Games, 2000
  The Yards, 2000
  The Legend of Bagger Vance, 2000
  Men of Honor, 2000

1990'lar

  The Astronaut's Wife, 1999
  The Cider House Rules, 1999
  Celebrity, 1998
  Mighty Joe Young, 1998
  Trial and Error, 1997
  The Devil's Advocate, 1997
  2 Days in the Valley, 1996
  That Thing You Do, 1996

Ödülleri

Oscar

  En İyi Kadın Oyuncu, Tek Başına (North Country), Aday, 2005
  En İyi Kadın Oyuncu, Cani (Monster), Kazandı 2003

Bafta

  En İyi Kadın Oyuncu, Tek Başına (North Country), Aday, 2005
  En İyi Kadın Oyuncu, Cani (Monster), Aday, 2003

Altın Küre


  En İyi Kadın Oyuncu - Drama, Tek Başına (North Country), Kazandı, 2006
  En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu (TV), Karşınızda Peter Sellers (The Life and Death of Peter Sellers), Aday, 2005
  En İyi Kadın Oyuncu - Drama, Cani (Monster), Kazandı, 2004

Antalya Altın Portakal En İyi Yerli Kadın Oyuncu

  En İyi Kadın Oyuncu - Sinema, Cani (Monster) -Kazandı, 2003

Emmy

  En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu - Mini dizi/TV filmi, Karşınızda Peter Sellers (The Life and Death of Peter Sellers), Aday, 2005

Görev Aldığı Yapımlar

Charlize Theron Fotoğrafları

Charlize Theron İle İlgili Haberler

Portreler


Dizi Fragmanları