Chris Pine

Chris Pine

Chris Pine
Oyuncu, Seslendirme

Doğum Tarihi: 26.8.1980

Doğum Yeri: Los Angeles, ABD

Amerikalı oyuncu.

Kariyer

Pine'nin ilk profesonel rolü 2003 yılında ER, The Guardian ve aynı yılda çekilen CSI:Miami adlı diziyle başlamıştır. 2004 yılında Why Germany adlı kısa film ve The Princess Diaries 2: Royal Engagement'ta oynadı. The Princess Diaries 2: Royal Engagement'taki partneri ise Anne Hathaway ile oynamıştır. Film Ağustos 2004'te vizyona girdi. 2005'te Six Feet Under adlı dizinin Extreme adlı bölümünde Genç Sam'i oynamıştır. Bu dizinin yanı sıra kısa bir film olan The Bulls'ta da görüldü. 2006 yılında romantik komedi olan Just My Luck'ta oynadı ve film vizyona 12 Mayıs 2006'da vizyona girdi. 2007 Mayıs ayında Star Trek filmindeki James T. Kirk'i oynamak için anlaştı. 2009'da Star Trek'teki performansıyla göz doldurdu. 2010 yılında Unstoppable filminde başarılı bir oyun sergiledi. Ayrıca Quantum Quest: A Cassini Space Odyssey filminde Dave karakterinin seslendirmesini yaptı. 2012'de This Means War'da FDR Foster rölünde oynadı ve oyunculuğu herkes tarafından yeniden tebrik edildi.

Filmografi

2018 A Wrinkle in Time
2017 Wonder Woman
2016 The Finest Hours
2016 Hell or High Water
2016 Star Trek Beyond
2015 Z for Zachariah
2014 Jack Ryan: Shadow Recruit
2014 Stretch
2014 Horrible Bosses 2
2014 Into the Woods
2013 Star Trek Into Darkness
2012 Celeste and Jesse Forever
2012 This Means War
2012 People Like Us
2012 Rise of the Guardians
2010 Small Town Saturday Night
2010 Quantum Quest: A Cassini Space Odyssey
2010 Unstoppable
2009 Star Trek
2009 Carriers
2009 Beyond All Boundaries
2008 Bottle Shock
2006 Just My Luck
2006 Blind Dating
2006 Smokin' Aces
2005 Confession
2005 The Bulls
2004 Why Germany?
2004 The Princess Diaries 2: Royal Engagement
Televizyon
2017 Angie Tribeca
2017 Wet Hot American Summer: Ten Years Later
2015 Wet Hot American Summer: First Day of Camp
2015 SuperMansion
2014 Robot Chicken
2009 Saturday Night Live
2006 Surrender, Dorothy
2005 Six Feet Under
2004 American Dreams
2003 ER
2003 The Guardian
2003 CSI: Miami

Tiyatro

2006 The Atheist
2007 Fat Pig Carter
2009 Farragut North
2010 The Lieutenant of Inishmore

Müzik

2010 Someday Came Today
2014 Agony
2014 Any Moment
2016 I'll Be Seeing You / I've Grown Accustomed to Her Face

Video Oyunları

2013 Star Trek

Ödülleri

2016 Washington D.C. Area Film Critics Association Award - En İyi Topluluk, Hell or High Water 
2016 San Diego Film Critics Society - En İyi Topluluk, Hell or High Water 
2016 Phoenix Film Critics Society Award - En İyi Topluluk, Hell or High Water 
2014 Satellite Award - En İyi Topluluk, Into the Woods
2013 CinemaCon Award - Yılın Erkek Yıldızı
2010 Los Angeles Drama Critics Circle Award - Liderlik Performansı, The Lieutenant of Inishmore
2009 Boston Society of Film Critics Award - En İyi Topluluk, Star Trek
2009 Scream Award - Bilim Kurgu Filmi veya TV Şovu'nda En İyi Erkek Oyuncu, Star Trek
2009 Denver Film Critics Society Award - En İyi Topluluk, Star Trek
2009 ShoWest Award - Geleceğin Erkek Yıldızı

Görev Aldığı Yapımlar

Chris Pine Fotoğrafları

Chris Pine İle İlgili Haberler

Portreler


Vizyondakiler