Christian Bale

Christian Bale

Christian Bale
Oyuncu

Doğum Tarihi: 30.1.1974

Doğum Yeri: Wales, İngiltere

İngiliz sinema oyuncusudur. Tam adı Christian Charles Philip Bale'dir.

Yüksek bütçeli Hollywood filmlerinde Batman (Bruce Wayne) rolü gibi yıldız rollerin yanında ağır sanat filmlerinde de rol almıştır.

Bale ilk olarak Steven Spielberg'in yönettiği Güneşin İmparatorluğu filminde canlandırdığı, II. Dünya Savaşı'nda ailesini kaybederek Japonya'da yalnız kalan İngiliz çocuğu rolü ile sinemaya başladı. 1990'da Robert Louis Stevenson'ın Define Adası romanının uyarlaması Define Adası'nda Jim Hawkins rolünü başarıyla canlandırdı. Bret Easton Ellis'in romanından uyarlanan Amerikan Sapığı filmi ile daha 29 Aralık 2000'de, Winona Ryder'ın asistanı Sandra Blazic ile evlendi. Entertainment Weekly internet üzerinden yürüttüğü 'Son 10 Yıl İçerisindeki En Güçlü 8 Kült Figür' listesine girdi.

2007 yılında IMDb'de yapılan oylamada 40 yaşın altındaki en iyi aktör seçilmiştir. Bir röportajında Galler doğumlu olduğunu ama Galli olmadığını, İngiliz olduğunu belirtmiştir. Babası pilot annesi ise sirk performansçısıdır. Dört kardeşin en küçüğüdür ve İngiltere'yi 1976 yılında terk etmiştir. Çocukluk yıllarında bir keresinde en iyi çocuk aktör seçilmiştir. 1992 yılında ilk müzikalinde oynadı, bu bir büyük Disney müzikali idi. Bu müzikaller için filmlerinin dans sahneleri için 10 hafta boyunca dans ve askeri sanat dersleri almıştı. 2004 senesinde başrolünü oynadığı Makinist filmi için 28 kilo verip, ertesi sene gişe rekorları kıran Batman filmindeki rolü için verdiği kilonun yaklaşık iki katını almasıyla film sektöründe bunu başararak Guiness Rekorlar Kitabına girmiştir.

Filmografi

2018 Jungle Book 
2017 The Promise 
2017 Hostiles 
2015 Knight of Cups 
2015 The Big Short 
2014 Exodus: Gods and Kings 
2013 Out of the Furnace 
2013 American Hustle 
2012 The Dark Knight Rises 
2011 The Flowers of War 
2010 The Fighter 
2009 Terminator Salvation 
2009 Public Enemies 
2008 The Dark Knight 
2007 3:10 to Yuma 
2007 I'm Not There 
2006 Rescue Dawn 
2006 The Prestige 
2005 Batman Begins 
2005 The New World 
2005 Harsh Times 
2004 The Machinist 
2004 Howl's Moving Castle 
2002 Laurel Canyon 
2002 Reign of Fire 
2002 Equilibrium 
2001 Captain Corelli's Mandolin 
2000 American Psycho 
2000 Shaft 
1999 A Midsummer Night's Dream 
1999 Mary, Mother of Jesus 
1998 Velvet Goldmine 
1998 All the Little Animals 
1997 Metroland 
1996 The Portrait of a Lady 
1996 The Secret Agent 
1995 Pocahontas 
1994 Prince of Jutland 
1994 Little Women 
1993 Swing Kids 
1992 Newsies 
1991 A Murder of Quality 
1990 Treasure Island 
1989 Henry V 
1987 Mio in the Land of Faraway 
1987 Empire of the Sun 
1986 Anastasia: The Mystery of Anna 

Video Oyunu

2005 Batman Begins (Seslendirme)

Ödülleri

2015 Critics' Choice Movie Awards - Komedi Dalında En İyi Erkek Oyuncu, The Big Short
2015 National Board of Review Awards - En İyi Kadro, The Big Short
2015 Satellite Awards - En İyi Erkek Yardımcı Oyuncu, The Big Short
2015 Washington D.C. Area Film Critics Association Awards - En İyi Kadro, The Big Short
2013 Broadcast Film Critics Association - En İyi Kadro, American Hustle
2013 Denver Film Critics Society - En İyi Kadro, American Hustle
2013 New York Film Critics Online - En İyi Kadro, American Hustle
2013 Palm Springs International Film Festival - En İyi Kadro, American Hustle
2013 Phoenix Film Critics Society - En İyi Kadro, American Hustle
2013 Screen Actors Guild Award - En İyi Erkek Yardımcı Oyuncu Performansı, American Hustle
2010 Academy Award - En İyi Erkek Yardımcı Oyuncu, The Fighter
2010 Alliance of Women Film Journalists - En İyi Erkek Yardımcı Oyuncu, The Fighter
2010 Annual Awards.com Movie Awards - En İyi Erkek Yardımcı Oyuncu, The Fighter
2010 Austin Film Critics Association - En İyi Erkek Yardımcı Oyuncu, The Fighter
2010 Black Film Critics Circle - En İyi Erkek Yardımcı Oyuncu, The Fighter
2010 Boston Society of Film Critics - En İyi Erkek Yardımcı Oyuncu , The Fighter
2010 Boston Society of Film Critics - En İyi Kadro, The Fighter
2010 Broadcast Film Critics Association Awards - En İyi Erkek Yardımcı Oyuncu , The Fighter
2010 Broadcast Film Critics Association Awards - En İyi Kadro, The Fighter
2010 Central Ohio Film Critics Circle Association Awards - En İyi Kadro, The Fighter
2010 Central Ohio Film Critics Circle Association Awards - En İyi Erkek Yardımcı Oyuncu, The Fighter
2010 Dallas-Fort Worth Film Critics Association - En İyi Erkek Yardımcı Oyuncu, The Fighter
2010 Denver Film Critics Society - En İyi Erkek Yardımcı Oyuncu, The Fighter
2010 Detroit Film Critics Society - En İyi Erkek Yardımcı Oyuncu, The Fighter
2010 Florida Film Critics Circle - En İyi Erkek Yardımcı Oyuncu, The Fighter
2010 Golden Globes - En İyi Erkek Yardımcı Oyuncu, The Fighter
2010 Houston Film Critics Society - En İyi Erkek Yardımcı Oyuncu, The Fighter
2010 Indiana Film Journalists Association Awards - En İyi Erkek Yardımcı Oyuncu, The Fighter
2010 Iowa Film Critics Awards - En İyi Erkek Yardımcı Oyuncu, The Fighter
2010 Kansas City Film Critics Circle - En İyi Erkek Yardımcı Oyuncu, The Fighter
2010 Las Vegas Film Critics Society - En İyi Erkek Yardımcı Oyuncu, The Fighter
2010 London Film Critics' Circle - Yılın İngiliz Erkek Oyuncusu, The Fighter
2010 National Board of Review - En İyi Erkek Yardımcı Oyuncu, The Fighter
2010 New York Film Critics Online - En İyi Erkek Yardımcı Oyuncu, The Fighter
2010 North Texas Film Critics Association - En İyi Erkek Yardımcı Oyuncu, The Fighter
2010 Oklahoma Film Critics Circle - En İyi Erkek Yardımcı Oyuncu, The Fighter
2010 Online Film Critics Society - En İyi Erkek Yardımcı Oyuncu, The Fighter
2010 Phoenix Film Critics Society - En İyi Erkek Yardımcı Oyuncu, The Fighter
2010 Satellite Awards - En İyi Erkek Yardımcı Oyuncu, The Fighter
2010 Screen Actors Guild Awards - En İyi Erkek Yardımcı Oyuncu Performansı, The Fighter
2010 St. Louis Gateway Film Critics Association - En İyi Erkek Yardımcı Oyuncu, The Fighter
2010 Utah Film Critics Association - En İyi Erkek Yardımcı Oyuncu, The Fighter
2010 Vancouver Film Critics Circle - En İyi Erkek Yardımcı Oyuncu, The Fighter
2010 Washington D.C. Area Film Critics Association - En İyi Erkek Yardımcı Oyuncu, The Fighter
2008 Central Ohio Film Critics Association Awards - Best Ensemble, The Dark Knight
2008 Empire Awards - En İyi Erkek Oyuncu, The Dark Knight
2008 People's Choice Awards - En Beğenilen Süper Kahraman, The Dark Knight
2008 People's Choice Awards - En Beğenilen Ekran İkilisi (with Heath Ledger), The Dark Knight
2008 People's Choice Awards - En İyi Kadro, The Dark Knight
2008 Scream Awards - En İyi Süper Kahraman, The Dark Knight
2008 West Point Cadet Choice Awards - Best Exemplification of Leadership, The Dark Knight
2007 Independent Spirit Award - Robert Altman Ödülü, I'm Not There
2007 San Diego Film Critics Society Awards - Özel Ödül, 3:10 to Yuma, I'm Not There, Rescue Dawn
2005 MTV Movie Awards - En İyi Kahraman, Batman Begins
2005 Saturn Awards - En İyi Erkek Oyuncu, Batman Begins
2005 Space Choice Awards - En İyi Film Kahramanı, Batman Begins
2004 Catalonian International Film Festival - En İyi Erkek Oyuncu, The Machinist
2000 Fangoria Chainsaw Awards - En İyi Erkek Başrol Oyuncusu, American Psycho
1987 National Board of Review - En İyi Çocuk Performansı, Empire of the Sun
1987 Young Artist Award - Sinema Filminde En İyi Genç Oyuncu - Drama, Empire of the Sun

Görev Aldığı Yapımlar

Christian Bale Fotoğrafları

Christian Bale İle İlgili Haberler

Portreler


Vizyondakiler