Colin Farrell

Colin Farrell

Colin Farrell
Oyuncu, Seslendirme

Doğum Tarihi: 31.05.1976

Doğum Yeri: Dublin, İrlanda

İrlandalı aktör.

2000 yılına kadar televizyon şovlarında ve filmlerinde küçük roller alan Colin Farrell, 2000'li yıllarda vizyona giren Azınlık Raporu, Büyük İskender (film), Miami Vice (film) filmleriyle geniş bir hayran kitlesine sahip olmuştur. Oyuncu özel hayatıyla da birçok kere gündeme gelmiştir.

Hakkında

-İrlandalı eski Futbolcu Eamon Farrell'in oğludur.
-2003'de Dünya'nın en seksi 5.adamı seçildi.
-İrlanda vatandaşıdır.
-En büyük idolü Al Pacino
-Ablası aktris Claudine Farrell onun kişisel asistanıdır.
-İngiliz aktris Amelia Warner ile evlidir. Bir oğlu var.
-Tigerland filmindeki Roland Bozz rolüyle tanındı.
-Lakabı Bad Boy'dur.
-Küçükken babası gibi futbolcu olmak istiyordu.90'lı yılların başlarına kadar Castleknock Celtic’te kaleci olarak futbol oynadı.
-2001 yılında American Outlaws deJesse James karakterini canlandırdıktan sonra Hollywood'a transfer oldu.
-12 yaşından beri kronik uykusuzluk sorunu var.
-En sevdiği kitap 'Nietzsche Ağladığında'
-Temmuz 2001'de Amelia Warner'la evlendikten sonra aynı yıl kasım ayında boşandı.
-Boşanmanın ardından Kanadalı Kim Bordenave ile birlikte yaşamaya başladı. Çiftin 10 Eylül 2003 doğumlu James (Colin'in ikinci adı) isminde bir oğulları var.
-1.78 m boyundadır.

Filmografi

2000'ler

Pride and Glory, 2009
The Imaginarium of Doctor Parnassus, 2009
Triage, 2009
Dirt Music, 2009
In Bruges, 2008
Cassandra's Dream, 2007
Miami Vice, 2006
Ask the Dust, 2006
The New World, 2005
Alexander (film), 2004
A Home at the End of the World, 2004
Veronica Guerin, 2003
Intermission, 2003
S.W.A.T., 2003
The Recruit, 2003
Daredevil, 2003
Phone Booth, 2002
Minority Report, 2002
American Outlaws, 2001
Hart's War, 2001
Tigerland, 2000
Ordinary Decent Criminal, 2000
The War Zone, 1999

Görev Aldığı Yapımlar

Colin Farrell Fotoğrafları

Colin Farrell İle İlgili Haberler