Damla Sönmez

Damla Sönmez

Damla Sönmez
Oyuncu

Doğum Tarihi: 3.5.1987

Doğum Yeri: İstanbul, Türkiye

Çerkes kökenli Türk oyuncu. Türk televizyonunda birçok yapımda yer alan Damla Sönmez, Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı'nda yarı zamanlı 2 yıl keman 1 yıl piyano dalında öğrenim gördü. St. Joseph Fransız Lisesi’ni bitirdikten sonra Paris Sorbonne Üniversitesi’nde başladığı tiyatro eğitimini Yeditepe Üniversitesi Tiyatro Bölümü’nde burslu olarak tamamladı. New York Black Nexxus Academy’de Stuart Burney ile çalıştı.

Pürtelaş'ın 'Constellations/Parçacıklar' adlı oyunu, 2012 yılında Tiyatro Yanetki'nin 'Yalnız Batı' adlı oyunuyla başlayan, sonrasında 2014 yılında 'Savaş' oyunuyla devam eden profesyonel tiyatro hayatının üçüncü oyunudur.

Filmografi

2009 Kampüste Çıplak Ayaklar
2009 Bornova Bornova
2010 Çakal
2010 Mahpeyker: Kösem Sultan
2012 Kurtuluş Son Durak
2012 Uzun Hikaye
2013 Sen Aydınlatırsın Geceyi
2014 Deniz Seviyesi
2017 Taksim Hold'em
2017 Ayla

Televizyon

2004 Camdan Pabuçlar
2004 Omuz Omuza
2005 Kapıları Açmak
2006 Şarkılar Susmasın
2006 Sahte Prenses
2006 Fırtınalı Aşk
2008 Emret Komutanım
2008 Gece Gündüz
2010 Türkan
2012 Şubat
2013 Bir Aşk Hikayesi
2014 Güllerin Savaşı
2017 Aşk ve Gurur

Kısa Film

2011 Alala
2011 Korkuluk

Reklam

2004 Orkid
2016 LCW - Geri Sayım Başladı (Seslendirme)
2017 Becel - Kalbini Sev (Seslendirme)

Tiyatro Çalışmaları

2008 Sürmanşet
2009 Alışveriş ve S***ş
2012 Yalnız Batı
2014 Savaş
2016 Parçacıklar
2017 Bi Parça Plastik

Ödülleri

2009 46. Altın Portakal Film Festivali - En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, Bornova Bornova
2009 Sadri Alışık Sinema ve Tiyatro Ödülleri - Umut Veren Genç Yetenek, Bornova Bornova
2009 Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali - Genç Cadı, Bornova Bornova
2014 Yeni Tiyatro Dergisi - En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, Savaş
2015 21. Altın Koza Film Festivali - En İyi Kadın Oyuncu, Deniz Seviyesi
2015 Milano Uluslararası Film Festivali - En İyi Kadın Oyuncu, Deniz Seviyesi

Görev Aldığı Yapımlar

Damla Sönmez Fotoğrafları

Damla Sönmez İle İlgili Haberler

Portreler


Vizyondakiler