Demet Akbağ

Demet Akbağ

Demet Akbağ
Oyuncu

Doğum Tarihi: 23.11.1959

Doğum Yeri: İzmir, Türkiye

Demet Akbağ, Türk,sinema, tiyatro güldürü ve dizi oyuncusu.23 Aralık 1959 yılında İzmir'de doğmuştur.Tiyatro kariyerine İzmir Atatürk Lisesi'nde okurken başlamıştır ünlü olması ise Yılmaz Erdoğan ile başrolü paylaştığı 'Bir Demet Tiyatro' yıllarına isabet eder. Ayrıca 'pişti' programında Hülya Avşar ve Beyazıt Öztürk'le beraber yorumculuk yapmıştır. BKM'nin en önemli yıldızlarından biridir. 


1982 yılında tiyatroya amatör olarak başladı. 1983 yılında Gönül Ülkü-Gazanfer Özcan Tiyatrosu'nda profesyonel olduKent Oyuncuları, Hadi Çaman Yedi Tepe Oyuncuları, Deve Kuşu Kabare, Dormen Tiyatrosu ve Ortaoyuncular gibi özel tiyatro topluluklarında çalıştı. Daha sonra BKM oyuncuları arasına geçti.

Kuruluşundan bu yana BKM'de çalışıyor. 1997'den sonra Televizyon programlarında yer almaya başladı
'Bir Demet Tiyatro' dizisinde ve 'Otogargara', 'Sen Hiç Ateşböceği Gördün mü?' 'Bana Bir Şeyhler Oluyor' oyunlarında yer aldı. Televizyonda da 'Ölümsüz Aşk' adlı dizide rol aldı.Televizyondaki 'gıda terörü' haberlerinden etkilendiği için, oynadığı sucuk reklamından önce firmayla ilgili geniş bir araştırma yapmış ve öyle reklam filmi teklifini kabul etmişti.

Filmografisi
  • İstanbul Altınları, 2011
  • Kurtuluş Son Durak, 2011
  • Sen Harikasın, 2010
  • Eyvah eyvah 2, 2010
  • Eyvah eyvah, 2009
  • Elvada Rumeli, 2008
  • O... Çocukları, 2008
  • Organize İşler, 2005
  • Sevinçli Haller, 2004
  • Neredesin Firuze, 2003
  • Vizontele Tuuba, 2003
  • Ölümsüz Aşk, 2003
  • Vizontele, 2000
  • Tersine Dünya, 1993
  • Varsayalım İsmail,  1991
  • Homoti, 1987
  • Davacı, 1986
  • Perihan Abla, 1986
Oynadığı Bazı Tiyatro Oyunları 
  • Haybeden Gerçek Üstü Aşk
  • Bana Bir Şeyhler Oluyor
  • Sen Hiç Ateş Böceği Gördün mü
  • Otogargara
  • Kadınlık Bizde Kalsın
  • Aşkımızın Gemisi Fındık Kabuğu
  • Yorgun Matador
  • Artiz Mektebi
  • Beyoğlu Beyoğlu
  • Deliler
  • Arzu Tramvayı
  • Davacı
  • Bir Demet Tiyatro
Ödülleri
  • 30. Antalya Film Şenliği, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, Tersine Dünya, 1993
  • Altın Kelebek – Yılın Komedi Sanatçısı, 1996
  • Magazin Gazetecileri Derneği - Komedi Sanatçısı Ödülü, 1996
  • Altın Kelebek – Yılın Komedi Sanatçısı]], 1997
  • Magazin Gazetecileri Derneği - Komedi Sanatçısı Ödülü, 1997
  • Altın Kelebek – Yılın Komedi Sanatçısı, 1998
  • 38. Antalya Film Şenliği, En İyi Kadın Oyuncu, Vizontele, 2001
  • 9. Sadri Alışık Ödülleri, En İyi Kadın Oyuncu, Neredesin Firuze, 2004

Görev Aldığı Yapımlar

Demet Akbağ Fotoğrafları

Demet Akbağ İle İlgili Haberler

Portreler


Dizi Fragmanları