Demet Evgar

Demet Evgar

Demet Evgar
Oyuncu

Doğum Tarihi: 19.05.1980

Doğum Yeri: Manisa, Türkiye

Manisa’da doğdu. Oyunculuğa 17 yaşındayken, Manisa'daki amatör bir topluluk olan Afsem Tiyatrosu'nda başladı. Sahneye ilk kez Ray Cooney'nin Kaç Baba Kaç oyunuyla çıktı. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü'nü bitirdi. Konservatuvar eğitimi sırasında arkadaşlarıyla Tiyatro Kılçık adında bir topluluk kurdu. Bu toplulukta oyuncu ve oyun yazarı olarak çalıştı. Kenter Tiyatrosu’nda ‘Aşk Çemberi’ adlı oyunda ve “Tiyatro Kılçık”ta “Takanlar ve Takılanlar” ve “Ayşegül Hindistan’da” adlı oyunlarda rol aldı.

“Aslı ile Kerem”, “Bütün Çocuklarım” ve “Emret Komutanım” adlı televizyon dizilerinin yanı sıra “Banyo”, 'Beyza’nın Kadınları' isimli sinema filmlerinde oynadı. 2007'de, Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu'nda sahnelenen 'Rock Müzikalleri'nde' rol aldı. 2009'da Mahsun Kırmızıgül'ün Güneşi Gördüm filminde Havar karakterini canlandırdı. 2010 yılında ise Yahşi Batı filminde Cem Yılmaz ve Ozan Güven ile başrolleri paylaşmıştır. Hemen ardından Vay Arkadaş filminde Mete Horozoğlu, Ali Atay ve Fırat Tanış ile birlikte oynamıştır.

İlk olarak Türkmax'te yayınlanmakta olan, ardından Star Tv'ye geçen 1 Erkek, 1 Kadın adlı televizyon dizisinde Zeynep karakterini canlandırmaktadır.

Filmografisi

  • 1 Kadın 1 Erkek, 2009/2011
  • Başlangıç, 2011
  • Vay Arkadaş - Manik, Tik, Dildo, 2010
  • Güneşi Gördüm, 2009
  • Masumlar, 2009
  • Yahşi Batı, 2009
  • Gençlik Başımda Duman, 2007
  • Erkekler Ağlamaz, 2006
  • Bir Demet Tiyatro, 2006
  • Banyo, 2005
  • Emret Komutanım, 2005
  • Beyza'nın Kadınları, 2005
  • Bütün Çocuklarım, 2004
  • Çınaraltı, 2004
  • Yuvam Yıkılmasın, 2003
  • Çınaraltı, 2003
  • Aslı ile Kerem, 2002
  • Tatlı Hayat, 2001
  • Yedi Numara, 2000
  • Çiçek Taksi, 1995

Görev Aldığı Yapımlar

Demet Evgar Fotoğrafları

Demet Evgar İle İlgili Haberler