Demi Moore

Demi Moore

Demi Moore
Oyuncu, Seslendirme, Yapımcı, Yönetmen

Doğum Tarihi: 11.11.1962

Doğum Yeri: Roswell, New Mexico, ABD

ABD'li oyuncu.

Hayatı

Asıl adı Demi Gene Guynes olan Demi Moore 11 Kasım 1962'de dünyaya geldi. Babası Charles Harmon, daha o doğmadan annesi Victoria'yı terketti ve bu durum da Demi'nin çocukluğunun yalnızlık içinde geçmesine neden oldu. Bunun yanında üveybabası sık sık iş değiştiriyordu ve bu yüzden de yaklaşık 40 kez taşınmak zorunda kaldılar. Sonunda üvey babası Guyes intihar etti.

Demi 16 yaşında okulu bırakıp poster kızı olarak çalışmaya başladı. 1 yıl sonra rock müzisyeni Freddy Moore ile evlendi. Bu evlilik altı yıl sürdü. 19 yaşında 'General Hospital' adlı bir televizyon dizisinde sürekli çalışmaya başladı. İlk maaşıyla kutlama partileri yapan ve kokaine başlayan Demi Moore, üç yıl kadar sürdürdüğü bu dönemde bir gün sete uyuşturucu almış bir şekilde gelince yönetmen Joel Schumacher tarafından kovulur.

Tedavi görüp bir hafta sonra sete döner ve bir daha uyuşturucu almayacağına yemin eder.

Hamileyken Vanity Fair'e çıplak poz vermesi gibi herkesin ilgisini çekecek gösteriler yapmasıyla şöhrete ulaştı. 'Hayalet/Ghost'un (1990) büyük ticari başarısından ve 'Ahlaksız Teklif/Indecent Proposal' (1993), 'Taciz/Disclosure' (1994) gibi tartışmalı filmlerden sonra artık o Hollywood'un en çok aranan ve en pahalı aktrislerinden biri oldu.

1996'da People dergisi tarafından dünyadaki en güzel 50 kişiden biri seçilen Demi Moore, Bruce Willis ile evlendi. Bu evlilik Haziran 1998'de sona erdi. 2005'te kendisinden 16 yaş küçük olan Ashton Kutcher'la evlendi. Bu evlilik ünlüler arasında oldukça tartışıldı. Demi Moore 2006 yılında eskiden kendisinin nişanlısı olan Emilio Estevezin yazıp yönettiği Bobby isimli dramatik filmde Virgina Fallon'u canlandırdı. Filmde kocası Ashton Kutcher'le birlikte oynadı.

Filmografi

2017 Rough Night
2017 Love Sonia
2016 Wild Oats
2016 Blind
2015 Forsaken
2014 Very Good Girls
2012 LOL
2011 Margin Call
2011 Another Happy Day
2010 Happy Tears
2010 The Joneses
2010 Bunraku
2008 Flawless
2007 Mr. Brooks
2006 Half Light
2006 Bobby
2003 Charlie's Angels: Full Throttle
2002 The Hunchback of Notre Dame II
2000 Passion of Mind
1997 G.I. Jane
1997 Deconstructing Harry
1996 The Juror
1996 The Hunchback of Notre Dame
1996 Striptease
1996 If These Walls Could Talk
1996 Beavis and Butt-Head Do America
1995 The Scarlet Letter
1995 Now and Then
1994 Disclosure
1993 Indecent Proposal
1992 A Few Good Men
1991 Nothing but Trouble
1991 Mortal Thoughts
1991 The Butcher's Wife
1990 Ghost
1989 We're No Angels
1988 The Seventh Sign
1986 About Last Night...
1986 One Crazy Summer
1986 Wisdom
1985 St. Elmo's Fire
1984 Blame It on Rio
1984 No Small Affair
1982 Parasite
1982 Young Doctors in Love
1981 Choices

Televizyon

1982 General Hospital
1984 The Master
1984 Bedrooms
1987 The New Homeowner's Guide to Happiness
1989 Moonlighting
1990 Tales from the Crypt
1997 Ellen
1997 Destination Anywhere: The Film
2003 Will & Grace

Yönetmenlik

2008 Streak (Kısa Film)
2011 Five (TV Filmi)

Ödülleri

1986 Theatre World Award, The Early Girl
1990 Saturn Award - En İyi Kadın Oyuncu, Ghost
1993 People's Choice Award - Drama Dalında En Beğenilen Kadın Oyuncu, A Few Good Men
1993 MTV Movie Award - En İyi Öpüşme (Woody Harrelson ile birlikte), Indecent Proposal
1995 ShoWest Award - Yılın Yıldız Kadın Oyuncusu
1996 People's Choice Award - Drama Dalında En Beğenilen Kadın Oyuncu, The Juror

Görev Aldığı Yapımlar

Demi Moore Fotoğrafları

Demi Moore İle İlgili Haberler

Portreler


Dizi Fragmanları