Deniz Çakır

Deniz Çakır

Deniz Çakır
Oyuncu

Doğum Tarihi: 31.12.1982

Doğum Yeri: Ankara, Türkiye

Deniz Çakır, 31 Aralık 1982 tarihinde Ankara'da dünyaya geldi.  Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nden mezun oldu. Kendisine hocalık etmiş isimlerden biri de Cihan Ünaldır. Küçükken Emel Sayın'ı taklit eden, Ankara'da yaşayan Deniz mezun olduktan sonra İstanbul'a yerleşme kararı aldı. Konservatuvardan mezun olmadan önce Ankara Radyosu'nda, radyo tiyatrosu yaptı ve radyo

Birol Güven yeni dizisi 'Kadın İsterse' için en sonunda Deniz Çakır'da karar kılmış ve oyuncu yardımcı fakat önemli bir rol olan 'Alev' rolüyle ilk televizyon deneyimini yaptı. Dizide başta Hülya Avşar ve hocası Cihan Ünal olmakla önemli bir kadro ile çalışan Çakır için bu iyi bir başlangıc oldu. Dizinin ratinglerinin iyi olması sayesinde önce Star'da daha sonra Show TV'deki yayınıyla dikkat topladı. Dizinin sona ermesinin ardından Birol Güven'in başka yazdığı bir dizi olan sitcom 'İki Arada Aşk' adlı dizide başrolde yer aldı. Birol Güven kendisinin gelecekte büyük bir yıldız olacağından hiçbir süphesi olmadığını belirtdi. Bu sefer önceki dizideki kötü kadın imajini yıkmayı başarsa da, dizi başka bir kanala transfer olunca düşük ratingler yüzünden yayından kaldırıldı. Bu dizinin ardından yine iyi bir karakteri oynadığı 'İşte Benim' (ve ya diğer adıyla Evet Benim) dizisinde yer aldı. Bir yaz dizisi olan bu dizi rol aldığı önceki iki dizinin aksine bir çok karakteri ve onların hayatlarını ele alıyordu. Daha önce yer aldığı dizilerden en az bölüm yayınlanan bu yaz dizisi, çok geçmeden yayından kaldırıldı.

Deniz Çakır en büyük çıkışını Reşat Nuri Güntekin'in aynı adlı romanından günümüze uyarlanan Yaprak Dökümü dizisiyle yaptı. Dizi sayesinde tecrübesi ve popülaritesi artan Deniz Çakır dizide en önemli karakterlerden biri olan 'Ferhunde' rolüyle dikkat toplamayı başardı. Dizideki oyunculuğu kendisine 2010 senesinde ilk kez takdim edilen İsmail Cem Televizyon Ödüllerinde En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu - Dram ödülü kazandırdı. Dizi hala devam etmektedir. Çakır, hatta bu sayede diğer bazı ülkelerde de başta Bulgaristan ve Azerbaycan olmakla hayranlar kazandı. Bu sıralarda İstanbul Devlet Tiyatrosunda 'Uyarca' isimli oyunda yer almışdır. Deniz Çakır dizideki oyuncular arasında özellikle Halil Ergün ile yakın bir arkadaşlık kurdu. Katıldığı bir TV programında Ergün'ün  oyunculuğunun gelişimine  büyük katkısı olduğunu dile getirdi. Deniz Çakır 2008 senesinde Özlem Akova'nın yönetmenliğini yaptığı Kako Si? filminde başrolü üstlendi. Filmin 2010 senesinin sonlarına doğru vizyona girmesi bekleniyor. Berlin Emre Şahin'in yönetmenliğini yaptığı 40 isimli sinema filminde yine başrolde yer almışdır.

Filmografisi

  • İffet, 2011
  • Ya Sonra, 2011
  • Iron Man 2, 2010 (Türkçe Seslendirme)
  • Kako Si?, 2009
  • 40, 2009
  • Alvin ve Sincaplar 2, 2009 (Türkçe Seslendirme)
  • Kung Fu Panda, 2008 (Türkçe Seslendirme)
  • Yaprak Dökümü, 2006
  • İşte Benim, 2006
  • İki Arada Aşk, 2005
  • Avrupa Yakası, 2004
  • Kadın İsterse, 2004

Görev Aldığı Yapımlar

Deniz Çakır Fotoğrafları

Deniz Çakır İle İlgili Haberler

Portreler


Dizi Fragmanları