Denzel Washington

Denzel Washington

Denzel Washington
Oyuncu

Doğum Yeri: Mt. Vernon, New York, ABD

1989 yılında 'Glory' de canlandırdığı kaçak köle Tripp ile En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dalında Oscar kazanan Washington, önünde açılan yeni sayfalarla bugünlere geldi. 90'larda Julia Roberts'ın da yer aldığı 'Pelican Brief' (Pelikan Dosyası), Tom Hanks'e Oscar kazandıran 'Philadelphia', 'Crimson Tide', 'Peacher's Wife' ve 'Courage Under Fire' gibi önemli filmlerde rol aldı.Bütün bunlara ek olarak yönetmenlikte de şansını deneyen ünlü oyuncu 1999'da 'Finding Fizh' i çekti.

Denzel Washington 2000 yılında çekilen 'Remember the Titans' (Unutulmaz Titanlar) filminde takım koçu Herman Boone rolüyle kamera karşısına geçti. Aktörün bu filmden bir yıl sonra rol aldığı 'Training Day' ona bir kez daha Oscar ödülü getirdi. Gizli Polis soruşturmasının ahlaki yönden çelişkili dünyasında kurgulanmış olan aksiyon filminde Alonzo Harris rolüyle kamera karşısına geçen Washington, bu rolle 2002 yılının 'En İyi Erkek Oyuncusu' seçildi. Aktörün 2002 yılı çalışmaları arasında yönetmenliğini Nick Cassavetes'in yaptığı 'John Q' yer alıyor. Aynı yıl senaryosunu Antwone Fisher'ın hazırladığı 'Antwone Fisher' filminde hem oynayan hem de yöneten Washington, 2004 senesinde 'The Manchurian Candidate' filminde Körfez Savaş'ına katılan bilinç altı kontrol edilen bir askeri canlandırdı.

Filmografi

2000'ler

  Unstoppable (Durdurulamaz) 2010
  The Book Of Eli (Tanrının Kitabı]] 2010
  The Taking Of Pelham 123 (Metrodan Kaçış) 2009
  The Great Debaters 2007
  American Gangster 2007
  Deja Vu 2006
  Inside Man (İçerideki Adam) 2006
  The Manchurian Candidate (Mançuryalı Aday) 2004
  Gazap Ateşi (Man on Fire) 2004
  Out of Time (Zaman Tükeniyor) 2003
  Antwone Fisher 2002
  John Q 2002
  Training Day (İlk Gün) 2001
  Remember the Titans (Unutulmaz Titanlar) 2000

1990'lar


  The Hurricane (Onaltıncı Raund) 1999
  The Bone Collector (Kemik Koleksiyoncusu) 1999
  The Siege 1998
  He Got Game 1998
  Fallen (Cani Ruh) 1998
  The Preacher's Wife 1996
  Courage Under Fire (Ateş Altında Cesaret) 1996
  Devil in a Blue Dress (Mavi Elbiseli Şeytan) 1995
  Virtuosity 1995
  Crimson Tide (Denizde İsyan) 1995
  Philadelphia 1993
  The Pelican Brief (Pelikan Dosyası ) 1993
  Much Ado About Nothing 1993
  Malcolm X 1992
  Mississippi Masala 1992
  Ricochet 1991
  Mo' Better Blues 1990
  Heart Condition 1990

1980'ler

  Glory 1989
  For Queen and Country 1989
  The Mighty Quinn (Polis Quinn) 1989
  Cry Freedom (Özgürlük Çığlığı) 1987
  A Soldier's Story 1984
  Carbon Copy 1981

Görev Aldığı Yapımlar

Denzel Washington Fotoğrafları

Denzel Washington İle İlgili Haberler