Dilber Ay

Dilber Ay

Dilber Ay
Oyuncu

Doğum Tarihi: 1.1.1956

Doğum Yeri: Kahramanmaraş, Türkiye

Türk halk müziği sanatçısı, söz yazarı, türkücü ve sunucu. Asıl adı Dilber Karakaş'tır.

Biyografisi

Kureyşan aşiretine mensup olan Ay, Kahramanmaraş ilinin Pazarcık ilçesinde Yörük ve Kürt bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Kahramanmaraş'ta ilkokul 3. sınıfa kadar okudu. Ailesi ile birlikte Kahramanmaraş'tan Ankara'ya göç etmiş ve oradan da Bolu-Düzce taraflarına yerleşmişlerdir. Düzce'de okula devam edemeyip 13 yaşında iken yaşlı bir adamla evlendirildi. Evlenmeden önce ise Düzce'ye güzel ses aramak için radyocular gelmişti. Gönül Gel Seninle Muhabbet Edelim türküsünü söyledi ve radyocuların düzenlediği güzel ses yarışmasını birinci olarak kazandı. İki çocuk annesi olduktan bir müddet sonra evlendiği kişiden ayrıldı. Radyoda tanındıktan sonra 24 albümü oldu. Almanya'da iki kere hapis yattı. Flash TV'nin Kadere Mahkumlar adlı programın sunuculuğunu yapmaktadır.

Albümleri

1974 Dilberay
1975 Türküola
1981 Meyrik
1986 Hazal
1987 Barak Muhabbeti-1
1988 Barak Muhabbeti-2
1990 Postacı Emmi
1990 Oturak Havaları
1993 Yandım Eyvah
1993 Dağlar Oy
1994 Bırak Ona da Dokunma
1995 Kışı Bitmez Dağlarımın
1996 Barak Kızı
1999 Ölesen Gelin
2000 Sürdüler Beni - Sen Taş mısın, Demir mi?
2001 Bırakmadı Sevdan Beni - Yabancı
2002 Oturdum Mezar Taşına
2003 Maraşlı Gelin
2005 Hasrete Koştuk
2005 Alıp Başımı Gideyim
2007 Hacı Ağa (Sarı Sabahlık)
2008 Ellerin Olmuş
2009 Ötme Bülbül
2010 Be Zalim - İtfaiyeci

Filmografisi

2017 Çam Yarması
2015 Figüran
2014 Hayat Sana Güzel
2014 Mazlum Kuzey
2006 Beynelmilel

Ödülleri

2007 14. Altın Koza Film Festivali - En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, Beynelmilel

Görev Aldığı Yapımlar

Dilber Ay Fotoğrafları

Dilber Ay İle İlgili Haberler

Portreler


Vizyondakiler