Drew Barrymore

Drew Barrymore

Drew Barrymore
Oyuncu, Yapımcı

Doğum Tarihi: 22.02.1975

Doğum Yeri: Culver City / Kalifornia, ABD

Ailesi ve İlk Çalışmaları

Drew Berrymore'un sinema oyuncusu olan anne ve babası kızlarının doğumundan kısa süre sonra ayrılmışlardı. Ailede geleneksel bir sinema oyunculuğu vardı. 200 senedir aileden bir çok sinema oyuncusu çıkmıştı. Kariyerine 11 aylıkken bir köpek maması reklamına seçilerek başladı. İlk filmi 1980'de Altered States'ti. 1981'de E.T.'de oynadı ve tüm dünya çapında ünlü oldu.

Şöhret ve Bağımlılıklar

1984'te çekilen Irreconcilable Differences filmindeki rolüyle Altın Küre'ye de aday olan Berrymore genç yaşta kazandığı şöhreti kaldıramadı. 9 yaşında sigara ve alkol kullanımına başladı. 10 yaşında marijuanaya başladı. 12'sinde ise artık kokain bağımlısıydı. Gençliğe girişte bu özellikleri yüzünden bir kötü kız imajına sahip oldu. Filmlerinden daha çok özel hayatıyla anılıyordu. 1995'te Playboy dergisine soyundu.

Yeniden Yükseliş

Drew Barrymore 1995'te Çığlık filminde rol aldı ve bu film uzun zamandır sinemada başarıya hasret kalan Barrymore için bir yeniden başlangıç oldu. Bu film sonrası özellikle bir çok romantik komedide oynadı. 'The Wedding Singer', 'Never Been Kissed', '50 First Dates', 'Music and Lyrics' gibi filmler ona başarı kazandırdı. Charlie'nin Melekleri ve Donnie Darko filmlerinde sadece oynamakla kalmadı ve filmlerin prodüktörlüğünü de üstlendi. 2005'te 'My Date with Drew' adlı amatör bir film yapımcısının kendisine ulaşmasını konu alan bir filmin esin kaynağı oldu.

İlginç Bilgiler

-People Dergisi tarafından Dünyanın en güzel kadını seçildi. (2007)
-Charlie'nin Melekleri (Charlie's Angels) (2000) filminden sonra Cameron Diaz ve Lucy Liu ile sıkı dost oldu.
-People Dergisi tarafından Dünyanın en güzel 50 kişisinden biri seçildi (1997)
-Porsche Carerra araba kullanıyor.
-Saturday Night Live şovunu 7 yaşında sunan Barrymore, bu alanda şimdiye kadar ki en genç kişi oldu.
-Showgirls (1995) filmindeki başrolden ayrıldı.
-Fotoğrafçılık hobisi var.
-Vücudunda altı dövme bulunuyor.
-Liseyi bitiremeden bıraktı.
-Bir zamanlar uyuşturucu yuzunden sinemayı bırakma aşamasına geldi. Fakat tedavi oldu ve uyuşturucudan kurtularak sinemaya devam etti.
-1992 yılında Franches Bean Cobain'in vaftiz anneliğini yapmıştır.
-Drew Barrymore'un ailesi, bir Hollywood hanedanı olarak bilinir.

Filmografisi
1980'ler

    Altered States,1980
    E.T. the Extra-Terrestrial,1982
    Firestarter,1984
    Irreconcilable Differences,1984
    Cat's Eye,1985   
    Babes in Toyland,1986
    See You In The Morning,1989
    Far From Home,1989

1990'lar

    Motorama,1991
    Waxwork II: Lost in Time,1992
    Poison Ivy,1992
    Guncrazy,1992
    The Amy Fisher Story,1993   
    No Place to Hide
    Doppelganger
    Wayne's World 2
    Inside the Goldmine,1994
    Bad Girls,1994
    Boys on the Side,1995
    Mad Love,1995
    Batman Forever,1995
    Everyone Says I Love You,1996
    Scream,1996
    Wishful Thinking,1997
    Best Men,1997
    The Wedding Singer,1998
    Ever After,1998
    Home Fries,1998
    Never Been Kissed,1999
    Olive, the Other Reindeer,1999

2000'ler

    Skipped Parts,2000
    Titan A.E.,2000
    Charlie'nin Melekleri,2000
    Donnie Darko,2001
    Freddy Got Fingered,2001
    Riding in Cars with Boys,2001
    Confessions of a Dangerous Mind,2002
    Charlie's Angels: Full Throttle,2003
    Duplex,2003
    50 First Dates,2004
    Fever Pitch,2005
    Curious George,2006   
    Music and Lyrics,2007
    Lucky You,2007
    Beverly Hills Chihuahua,2008
    He's Just Not That Into You,2009
    Grey Gardens,2009
    Everybody's Fine,2009
    Whip It!,2009
    Going the Distance,2010

Görev Aldığı Yapımlar

Drew Barrymore Fotoğrafları

Drew Barrymore İle İlgili Haberler

Portreler


Dizi Fragmanları