Dwayne Johnson

Dwayne Johnson

Dwayne Johnson
Oyuncu, Seslendirme

Doğum Tarihi: 02.05.1972

Doğum Yeri: Hayward, Kalifornia,, ABD

Dwayne Douglas Johnson,The Rock olarakda bilinir.Amerikalı aktör ve profesyonel güreşçidir,halen WWE'ile çalışmaktadır.Dwayne ' The Rock ' Johnson olarak'ta tanınır.

Johnson çok iyi bir kolej futbolcusuy'du. 1991 yılında Miami Üniversitesi ulusal şampiyonluğu takımının bir parçası oldu. Daha sonra , Kanadalı Futbol Ligi'nde Calgary Stampeders için oynamaya başladı, ve 1995 sezonu için iki ay kesildi.Johnson dedesi , Peter Maivia ve babası Rocky Johnson gibi profesyonel bir güreşçi olmaya karar vermişti, ve 1996, 2004 arası Dünya Güreş Federasyonu ( WWF ) olarak bilinen Federasyonda (WWE)'de bir güreşçi olarak ana ün kazandı ve şirket tarihinde ilk üçüncü nesil süperstar oldu.Johnson WWF'ye katıldıktan İki yıl sonra WWF Şampiyonasını kazandı.Röportajlar ve tanıtımları için şirketin geçmişi içinde en popüler güreşçilerden biri haline geldi.

Johnson’ın WWF / E. toplamda 16 şampiyonluğu vardır. Dokuz WWE Dünya Ağırsıklet Şampiyonluğu ( WWF / E Şampiyonası ve WCW / Dünya Ağır Siklet Şampiyonası ), iki WWF Intercontinental Şampiyonası ve WWF Bağ Takım Şampiyonluğu bulunmaktadır. Ayrı zamanda altıncı WWF / E Triple Crown Şampiyonu ve Royal Rumble 2000 kazananıdır.2004 yılında güreşi bıraktı ve aktörlük yaptı.7yıl sonra 2011 de WWE ye geri döndü.The Rock Wrestlemania 28 de John Cena ile güreşmeyi kabul etti. Ayrıca Survivor Series 2011'de John Cena'nın isteği üzerine John Cena ile takım olup,The Miz ve R-Truth'a karşı güreşecektir. Johnson'ın otobiyografisi Rock Says - Joe Layden ile yazılmış ve 2000 yılında yayınlanmıştır. New York Times Best Seller listesinde bir numarada giriş yaptı ve birkaç hafta listede kaldı. Bir aktör olarak Johnson'un ilk önemli rolü 2002 yılında The Scorpion King oldu. Bu film için,5.500.000 $ kazanç elde edildi, johnson bu ilk rolü ile bir aktör olarak en yüksek maaşı aldı. O zamandan beri birçok gişe rekorları kıran filmlerde rol aldı The Rundown,Be Cool, Walking Tall,Gridiron Gang,The Game Plan, Get Smart,Race to Witch Mountain,Gezegen 51,Tooth Fairy,Doom,Why Did I Get Married Too?,The Other Guys,Faster,Ayrı zamanda Hızlı ve Öfkeli 5 Filmin'de de Vin Diesel ve Paul Walker ile başrolde yeraldı.

Filmografisi

2010'lar

  • The Other Guys, 2010
  • Fast Five, 2011
2000'ler
  • Longshot, 2000
  • Star Trek: Voyager, 2000
  • The Mummy Returns, 2001
  • The Scorpion King, 2002
  • The Rundown, 2003
  • Walking Tall, 2004
  • Be Cool, 2005
  • Doom, 2005
  • Gridiron Gang, 2006
  • Cory in the House/Hannah Montana, 2007
  • The Game Plan, 2007
  • Southland Tales, 2007  
  • Get Smart, 2008
  • Race to Witch Mountain, 2009
  • Planet 51, 2009
  • Tooth Fairy, 2009
  • Billy Batson and the Legend of Shazam, 2009
1990'lar
  • Beyond the Mat, 1999
  • That '70s Show, 1999
  • The Net, 1999

Görev Aldığı Yapımlar

Dwayne Johnson Fotoğrafları

Dwayne Johnson İle İlgili Haberler

Portreler


Dizi Fragmanları