Dwayne Johnson

Dwayne Johnson

Dwayne Johnson
Oyuncu, Seslendirme

Doğum Tarihi: 2.5.1972

Doğum Yeri: Hayward, Kalifornia, ABD

Dwayne Douglas Johnson diğer bilinen adıyla The Rock, ABD'li aktör, yapımcı ve profesyonel güreşçidir.

Johnson çok iyi bir kolej futbolcusuydu. 1991 yılında ulusal şampiyon olan Miami Üniversitesi takımının bir parçası oldu. Daha sonra, Kanadalı Futbol Ligi'nde Calgary Stampeders için oynamaya başladı. Johnson dedesi, Peter Maivia ve babası Rocky Johnson gibi profesyonel bir güreşçi olmaya karar vermişti ve 1996- 2004 arası Dünya Güreş Federasyonu (WWF) olarak bilinen federasyonda (WWE)'de bir güreşçi olarak ün kazandı ve şirket tarihinde ilk üçüncü nesil süperstar oldu. Johnson WWF'ye katıldıktan 2 yıl sonra WWF Şampiyonasını kazandı. Röportajlar ve tanıtımları için şirketin geçmişi içinde en popüler güreşçilerden biri haline geldi.

Johnson’ın toplamda 16 şampiyonluğu vardır. Dokuz WWE Dünya Ağırsıklet Şampiyonluğu (WWF / E Şampiyonası ve WCW / Dünya Ağır Siklet Şampiyonası), iki WWF Intercontinental Şampiyonası ve WWF Bağ Takım Şampiyonluğu bulunmaktadır. Ayrı zamanda altıncı WWF / E Triple Crown Şampiyonu ve Royal Rumble 2000 kazananıdır. 2004 yılında güreşi bıraktı ve aktörlük yaptı. 7 yıl sonra 2011 de WWE'ye geri döndü. The Rock Wrestlemania 28 de John Cena ile güreşmeyi kabul etti. Ayrıca Survivor Series 2011'de John Cena'nın isteği üzerine John Cena ile takım olup, The Miz ve R-Truth'a karşı güreşmişlerdir.

Johnson'ın otobiyografisi 'Rock Says', Joe Layden tarafından yazılmış ve 2000 yılında yayınlanmıştır. New York Times Best Seller listesine bir numarada giriş yaptı ve birkaç hafta listede kaldı. Bir aktör olarak Johnson'un ilk önemli rolü 2002 yılında The Scorpion King oldu. Bu film'den 5.500.000 $ kazanç elde ederek bu ilk rolü ile bir aktör olarak en yüksek maaşı aldı. O zamandan beri birçok gişe rekorları kıran filmlerde rol aldı. The Rundown, Be Cool, Walking Tall, Gridiron Gang, The Game Plan, Get Smart, Race to Witch Mountain, Gezegen 51, Tooth Fairy, Doom, Why Did I Get Married Too?, The Other Guys, Gi Joe, Faster, Aynı zamanda Hızlı ve Öfkeli 5 Filmin'de de Vin Diesel ve Paul Walker ile başrolde yeraldı. 

Filmografi

2018 Anubis (Seslendirme)
2018 Rampage
2018 Fighting with My Family (Ayrıca yapımcı)
2017 Hızlı ve Öfkeli 8
2017 Baywatch (Ayrıca yapımcı)
2017 Jumanji (Ayrıca yapımcı)
2016 Merkezi İstihbarat (Ayrıca yapımcı)
2016 Moana (Seslendirme)
2015 Hızlı ve Öfkeli 7
2015 San Andreas
2014 Herkül: Özgürlük Savaşçısı
2013 G.I. Joe: Misilleme
2013 Hızlı ve Öfkeli 6
2013 Zor Kazanç
2013 Snitch (Ayrıca yapımcı)
2013 Empire State
2012 Journey 2: The Mysterious Island (Ayrıca yapımcı)
2011 Hızlı ve Öfkeli 5: Rio Soygunu
2010 Tooth Fairy
2010 Why Did I Get Married Too?
2010 Faster
2010 The Other Guys
2010 You Again
2009 Race to Witch Mountain
2009 Planet 51 (Seslendirme)
2008 Get Smart
2007 Reno 911!: Miami
2007 Southland Tales
2007 The Game Plan
2006 Gridiron Gang
2005 Be Cool
2005 Doom
2004 Walking Tall
2003 The Rundown
2002 Akrep Kral
2001 Mumya'nın Dönüşü
2000 Longshot
1999 Beyond the Mat (Belgesel)

Televizyon

2016 Ninja Kaplumbağalar
2015 Ballers
2010 Transformers: Prime (Seslendirme)
2010 Family Guy
2009 Wizards of Waverly Place
2009 Saturday Night Live
2007 Cory in the House
2007 Hannah Montana
2002 Saturday Night Live
2000 Saturday Night Live
2000 Star Trek: Voyager
1999 That '70s Show
1999 The Net

Video Oyunları

2006 Spy Hunter: Nowhere to Run (Seslendirme)

Görev Aldığı Yapımlar

Dwayne Johnson Fotoğrafları

Dwayne Johnson İle İlgili Haberler

Portreler


Vizyondakiler