Ekin Türkmen

Ekin Türkmen

Ekin Türkmen
Oyuncu

Doğum Tarihi: 22.8.1984

Doğum Yeri: İzmir, Türkiye

Türk dizi ve sinema oyuncusu. 

Haliç Üniversitesi Tiyatro Bölümü mezunu olan Türkmen, 2002 yılında Ekmek Teknesi adlı dizisinde yer alarak ilk televizyon dizisi deneyimini yaşadı. Dizinin bitmesinin ardından Nefes Nefese, Acı Hayat, Kısmetim Otel, Menekşe ile Halil ve Küçük Kadınlar isimli televizyon dizilerinde yer aldı. Ayrıca Keloğlan Karaprens'e Karşı ve Son Ders: Aşk ve Üniversite adlı sinema filmlerinde oynadı. Küçük Kadınlar dizisinden Amerika'da eğitim alacağı için senaryo gereği ölerek ayrıldı.

Adanalı dizisinde 'Pamuk' karakterini canlandırdı.

Biyografi

Ekin Türkmen İzmir doğumlu, aslen Nevşehir'in Kozaklı ilçesi Kanlıca kasabasındandır.

Best Model'e katılan Ekin Türkmen Osman Sınav'la tanıştırıldı. Sınav, Ekin Türkmen'e oyunculuk teklifini yaptı. Ekin Türkmen bu teklifi kabul ederek ilk olarak Ekmek Teknesi'nde yer aldı.

2009 yılında Küçük Kadınlar dizisinde rol alan Ekin Türkmen, diziden ayrılarak Amerika Birleşik Devletleri'nin Los Angeles kentinde, UCLA'da (Kaliforniya Üniversitesi, Los Angeles) İngilizce eğitimi aldı. Son olarak 'Karakol' dizisinde ve 'Anadolu Kartalları' filminde yer aldı.

Filmografi

2017 Benzersiz
2016 New York Masalı
2015 Uzaklarda Arama
2014 Asla Vazgeçme
2011 Anadolu Kartalları
2007 Son Ders: Aşk ve Üniversite
2005 Keloğlan Kara Prens'e Karşı

Televizyon

2016 Yeter
2016 Son Destan
2014 Hatasız Kul Olmaz
2013 Aşk Emek İster
2011 Karakol - Herkes Adalet İster
2011 Bir Kadın Tanıdım
2010 Adanalı
2008 Küçük Kadınlar
2007 Menekşe ile Halil
2007 Kısmetim Otel
2006 Acı Hayat
2005 Nefes Nefese
2005 Beşinci Boyut
2002 Sırlar Dünyası
2002 Ekmek Teknesi

Tiyatro

İnkar
Dalga

Görev Aldığı Yapımlar

Ekin Türkmen Fotoğrafları

Ekin Türkmen İle İlgili Haberler

Portreler


Dizi Fragmanları