Emma Stone

Emma Stone

Emma Stone
Oyuncu, Seslendirme

Doğum Tarihi: 6.11.1988

Doğum Yeri: Scottsdale-Arizona, ABD

Stone, ev hanımı Krista (kızlık soyadı Yeager) ve müteahhit olan Jeff Stone'un kızı olarak doğdu. Kendisinden iki yaş küçük bir erkek kardeşi bulunan Stone'un, büyükbabası İsveç kökenliydi ve ailesinin soyadı Ellis Adası'ndan ABD'ye göç ederken 'Stone' olarak İngilizce'ye uyarlandı.

11 yaşındayken, Söğütlükte Rüzgar adlı oyunda ilk sahne deneyimini yaşadı. İki yıl evden eğitim gördü, bu esnada içlerinde The Princess and the Pea, Cinderella, Alice in Wonderland ve Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcat oyunlarının bulunduğu Valley Youth Tiyatrosu'ndaki ona altı yapımda yer aldı.

Oyunculuk hayatının peşinden gitmek için Kaliforniya'ya taşınmasına ikna etmek adına ailesine, 'Project Hollywood' isimli Madonna'nın 'Hollywood' şarkısı hakkında hazırlanmış bir PowerPoint sunumu hazırladı. Liseyi bıraktı ve Ocak 2004'te, 15 yaşındayken annesiyle Los Angeles'taki bir apartmana taşındı ve gün içerisinde yetenek sınavlarını verebilmesi için evden eğitim gördü.

Stone, VH1 yetenek yarışması In Search of the New Partridge Family'de (2004) Laurie Partridge rolünü kazanmasıyla televizyon hayatına başladı. Daha sonra Medium, Malcolm in the Middle ve Lucky Louie dizilerinde yer aldı. 2007'de dizi final yapana kadar Violet rolünü canlandırarak Fox draması Drive'da düzenli bir rolü oldu. Heroes dizisi için seçmelere katıldı fakat başarısız oldu.

Stone sinema hayatına 2007'de Jonah Hill'in canlandırdığı ana karakter Seth'in hoşlandığı kız olan Jules'i oynadığı gençlik komedi filmi Çok Fena ile başladı. 2008'de, Rainn Wilson'un karşısında, komedi filmi The Rocker'da yer aldı. Şarkıcı Teddy Geiger'in yer aldığı bir grupta bas gitarist Amelia'yı oynadı. Stone, rol için bas çalmayı öğrendi. Aynı sene The House Bunny filminde de yer aldı. Filmde bir kızlar birliğinin başkanını oynadı ve The Waitress'ın 1982'de söylediği 'I Know What Boys Like' adlı şarkısının cover sürümünü söyledi.

2009'da Charles Dickens'ın Bir Noel Şarkısı adlı kitabından hafif bir şekilde uyarlanan, Matthew McConaughey ve Jennifer Garner'ın başrolde oynadığı Hayalet Sevgililerim'de yer aldı. Aynı sene çıkış yakaladığı korku-komedi filmi Zombieland'de, Woody Harrelson, Jesse Eisenberg ve Abigail Breslin ile birlikte oynadı. Film ile Gençlerin Seçimi Ödülleri'nde Komedi Dalında En İyi Kadın Oyuncu adaylığı elde etti.

Stone, Will Gluck tarafından yönetilen komedi filmi Easy A'da, bir lise öğrencisi olarak, Amanda Bynes ile karşılıklı başrol oynayarak, ilk başrolünü bu sene elde etti.

2010 yılında ilk başrolü Adı Çıkmış filminde oynadı ve ilk Altın Küre adaylığını elde etti. 2011 yılında Çılgın Aptal Aşk ve Duyguların Rengi filmleriyle çıkışını sürdürdü. 2014 yılında Birdman filminde oynadı ve ilk Akademi adaylığını elde etti. 2016 yılında Aşıklar Şehri filmiyle ikinci Akademi adaylığını elde etti ve Altın Küre ve BAFTA ödüllerini kazandı.

2011 En İyi Aktris Altın Küre Ödülü-Müzikal veya Komedi için aday gösterildi. 12 Ekim 2010'da MTV Video Müzik Ödülleri'nde yer aldı ve Linkin Park'ı tanıttı.

Stone, Justin Timberlake ve Mila Kunis'in başrolde oynadığı, Will Gluck tarafından yönetilen Arkadaştan Öte'de yer aldı. Seks komedisi Temmuz 2010'da New York'da çekilmeye başlandı ve 22 Temmuz 2011'de gösterime girdi. Aynı sene ayrıca Steve Carell, Juianne Moore, Ryan Gosling, Marisa Tomei ve Kevin Bacon ile Crazy, Stupid, Love'da karşılıklı başrol oynadı. Carell'ın evlilikle ilgili problemleri olan ve çocuklarıyla sıkıntı yaşayan bir kocayı canlandırdığı karakteri hakkındaki Warner Bros. filmi, 16 Nisan 2010'da çekilmeye başlandı ve 29 Temmuz 2011'de gösterime girdi. Ağustos 2011'de gösterime giren, 1960'larda, Jackson-Mississippi'deki bir dönemi konu alan, Kathryn Stockett'ın aynı isimli çok satan romanından uyarlama, The Help'de başrol oynadı. Gözü yazarlıkta olan, Eugenia 'Skeeter' Phelan'ı canlandırdı.

Örümcek Adam film serisinin Columbia Pictures ve Marvel Entertainment tarafından yeniden çekilen versiyonu, İnanılmaz Örümcek Adam’da, Andrew Garfield'ın karşısında esas kız olarak başrolde oynadı. Garfield'ın karakteri Peter Parker'ın hoşlandığı kişi olan 17 yaşındaki Gwen Stacy'yi canlandırdı. 3 Temmuz 2012'de gösterime giren filmi Marc Webb yönetti. Film Aralık 2010'da çekilmeye başlandı ve 2011 Nisan ayının sonuna kadar sürdü. Stone, 21 Jump Street'in yeniden çekiminde başrol için düşünüldü. Bununla birlikte, İnanılmaz Örümcek Adam için anlaştıktan sonra rolü almadı.

Stone, DreamWorks Animation'ın 3D bilgisayar animasyonu mağara adamı komedisi, The Croods'un seslendirme ekibine katıldı. Grug ve Ugga en büyük kızları Eep rolünü seslendirdi. Ryan Reynolds, Stone'un karakterinin hoşlandığı Gy'ı seslendirdi. Film 22 Mart 2013'te gösterime girdi. Stone, Kieran Culkin ile kısa komedi filmi Veronica'da karşılıklı başrol oynadı. Griffin Dune tarafından yönetilen film, Kate Winslet, Gerard Butler, Hugh Jackman, Uma Thurman, Halle Berry ve diğerlerinin yer aldığı antoloji filmi Movie 43'ün bir komedi bölümüdür. Film Farrelly kardeşler tarafından üretildi.

Ocak 2012'de, Little White Corvette isimli bir komedi filminin senaryosuna imza attı. Film 2012'nin ortalarında Miami'de çekilmeye başlandı. 2012'nin ortalarında, suç konulu video oyunu Sleeping Dogs'da yardımcı bir rolü seslendirdi. Oscar ödüllü Cameron Crowe'un yönettiği Aloha'da, Rachel McAdams ve Bradley Cooper'ın karşısında başrol için anlaştı.

Stone, Zombieland'in yönetmeni Ruben Fleischer'in filmi Gangster Squad'da başrol oynadı. Sean Penn, Josh Brolin, Anthony Mackie, Giovanni Ribisi ve Michael Pena'nın da başrolde oynadığı suç-dram konulu filmde, 2. kez Ryan Gosling'le çalıştı. Stone, Gosling'in karakteri komiser muavini Jerry Wooters ve Penn'in karakteri gangster Mickey Cohen arasında bir aşk üçgenine yakalanan Grace Farraday'ı oynadı. Film 11 Ocak 2013'te Kuzey Amerika'da gösterime girdi.

Stone ayrıca İnanılmaz Örümcek Adam 2'de, Gwen Stacy rolünü tekrarladı. 2014 yılında Alejandro González Iñárritu'nun kara komedi filmi Birdman'de, Michael Keaton, Zach Galifianakis ve Naomi Watts ile birlikte oynadı. Film ile ilk Akademi adaylığını elde etti.

2016'da Aşıklar Şehri filminde oynadı ve ikinci Akademi adaylığını elde ederek Altın Küre ve BAFTA ödüllerini kazandı.

Filmografi
2007-Superbad
2008-The Rocker
2008-The House Bunny
2009-Ghosts of Girlfriends
2009-Paper Man
2009-Zombieland Wichita
2010-Marmaduke
2010-Easy A
2011-Friends with Benefits
2011-Crazy, Stupid
2011-The Help
2012-Movie 43
2012-The Amazing Spider-Man
2012-The Gangster Squad Grace Faraday
2013-The Croods
2014-The Amazing Spider-Man 2
2014-Sihirli Ay Işığı
2014-Birdman
2014-Diktatörle Görüşme
2015-Mantıksız Adam
2015-Aloha
2016-Popstar: Never Stop Never
2016-Aşıklar Şehri
2017-Battle of the Sexes
2018-The Favourite
2018-Cruella

Televizyon
2005-The New Partridge Family
2005-Medium
2006-The Suite Life of Zack & Cody
2006-Malcolm in the Middle
2006-Lucky Louie
2007-Drive
2010-Saturday Night Live
2011-Saturday Night Live
2015-Saturday Night Live
2016-Maya & Marty
2017-Maniac

Görev Aldığı Yapımlar

Emma Stone Fotoğrafları

Emma Stone İle İlgili Haberler

Portreler


Vizyondakiler