Emma Watson

Emma Watson

Emma Watson
Oyuncu, Seslendirme

Doğum Tarihi: 15.4.1990

Doğum Yeri: Paris, Fransa

İngiliz oyuncu ve model.

Emma Watson, her ikisi de İngiliz avukat olan Jacqueline Luesby ve Chris Watson'ın kızı olarak Paris, Fransa'da doğdu. Watson'ın büyükannelerinden biri Fransız'dır. 5 yaşına kadar Paris'te yaşadı. Anne ve babasının boşanmalarının ardından, annesi ve erkek kardeşiyle birlikte Oxfordshire'a taşındı.

Altı yaşından beri oyuncu olmak isteyen Watson, Stagecoach Sahne Sanatları'nın Oxford şubesinde eğitim gördü; yarım günlük tiyatro okulu olan Stagecoach'ta şan, dans ve oyunculuk dersleri aldı. On yaşına geldiğinde, içlerinde Arthur: The Young Years ve The Happy Prince'in de aralarında bulunduğu çeşitli Stagecoach yapımlarında ve okul oyunlarında oynadı, fakat Harry Potter serisinden önce hiç profesyonelce çalışmadı. Watson, Parade dergisinin 2007'de yapmış olduğu röportajında 'Film serilerinin ölçeği hakkında hiçbir fikrim yoktu. Fikrim olsaydı, düpedüz boğulurdum.' şeklinde demeç verdi. 25 Mayıs 2014'te Brown Üniversitesi İngiliz Edebiyatı alanında lisans derecesi ile mezun oldu ve Twitter hesabından cübbeli ve kepli bir fotoğrafını yayınladı.

Watson, Harry Potter film serisinde canlandırdığı Hermione Granger karakteriyle tanındı. Hermione olarak kadroya dahil olduğunda dokuz yaşındaydı ve daha önce yalnızca okul gösterilerinde oynamıştı. 2001'den 2011'e kadar Daniel Radcliffe ve Rupert Grint'le beraber sekiz Harry Potter filminde rol aldı. Watson Harry Potter serisindeki çalışmalarından çok sayıda ödül ve 10.000.000 sterlinin üzerinde para kazandı. İlk mankenlik deneyimini ise 2009'da Burberry'nin Sonbahar/Kış sezonunda yaptı. 2013 yılının ekim ayında Empire dergisi tarafından dünya çapında yapılan ankette En Seksi Film Yıldızı seçildi.

Watson 2007'de Bale Papuçları tv filmi ve Despero isimli çizgi filmde yer aldı.  

Watson 2008 yılı aralık ayında gösterime giren animasyon filmi The Tale of Despereaux'da seslendirme yapmıştır. Filmde sesiyle Prenses Pea karakterini canlandırdı.

2008 yılında Chanel moda şirketi ile 3 milyon dolarlık reklam anlaşması imzalamıştır. Chanel şirketinin sahip olduğu Coco Mademoiselle parfümlerinin Keira Knightley'nın yerini alarak yeni yüzü olmuştur.

2011 yılından 2014 yılına kadar Watson zamanını hem film çalışmaları hemde eğitimine devam ederek sürdürdü, Mayıs 2014'te Brown Üniversitesi İngiliz Edebiyatı bölümününden mezun oldu. Burberry ve Lancôme şirketlerinin reklam kampanyalarına model olarak dahil oldu. Bir moda danışmanı olarak, People Tree için giyim tasarımlarında yardımcı oldu.

2017 yılında Disney'in 1991 yapımı filminin yeniden uyarlanması olan Güzel ve Çirkin'de Belle'i canlandırdı.

Filmografi

2017 Beauty and the Beast
2016 The Circle
2015 Korku Terapisi
2015 Colonia
2014 Nuh
2013 Buraya Kadar
2012 Saksı Olmanın Faydaları
2012 Pırıltılı Hayatlar
2011 Harry Potter ve Ölüm Yadigârları: Bölüm 2
2011 Marilyn ile Bir Hafta
2010 Harry Potter ve Ölüm Yadigârları: Bölüm 1
2008 Despero (Seslendirme)
2008 Harry Potter ve Melez Prens
2007 Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı
2005 Harry Potter ve Ateş Kadehi
2004 Harry Potter ve Azkaban Tutsağı
2002 Harry Potter ve Sırlar Odası
2001 Harry Potter ve Felsefe Taşı

Televizyon

2007 Ballet Shoes (TV Filmi)
2015 The Vicar of Dibley

Ödülleri

2008 Constellation Ödülleri - En İyi Kadın Performansı, Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı
2008 Otto Ödülleri - En İyi Kadın Film Yıldızı (Altın), Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı
2008 SyFy Genre Ödülleri - En İyi Kadın Oyuncu, Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı
2007 ITV Ulusal Film Ödülleri - En İyi Kadın Performansı, Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı
2007 UK Nickelodeon Kids' Choice Awards - En İyi Film Aktrisi, Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı
2006 Otto Ödülleri - En İyi Kadın Film Yıldızı (Bronz), Harry Potter ve Ateş Kadehi
2005 Otto Ödülleri - En İyi Kadın Film Yıldızı (Altın), Harry Potter ve Azkaban Tutsağı
2004 Otto Ödülleri - En İyi Kadın Film Yıldızı (Gümüş), Harry Potter ve Azkaban Tutsağı
2004 Total Film - Yılın çocuk performansı, Harry Potter ve Azkaban Tutsağı
2003 Otto Ödülleri - En İyi Kadın Film Yıldızı (Gümüş), Harry Potter ve Sırlar Odası
2002 Genç Artist Ödülleri - Gösterime girecek en iyi film–Genç bayan aktris, Harry Potter ve Felsefe Taşı


Görev Aldığı Yapımlar

Emma Watson Fotoğrafları

Emma Watson İle İlgili Haberler

Portreler


Vizyondakiler