Engin Altan Düzyatan

Engin Altan Düzyatan

Engin Altan Düzyatan
Oyuncu, Seslendirme

Doğum Tarihi: 26.7.1979

Doğum Yeri: İzmir, Türkiye

Türk oyuncu ve sunucu. Büyük dedeleri Yugoslavya/Arnavut göçmeni olan Engin Altan Düzyatan,[2] 1996 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Tiyatro Bölümü'ne girdi. 2001 yılında mezun olduktan sonra İstanbul'a oyunculuk için geldiği yıllarda Kenter ve DOT Tiyatrosu'nda görev almış, ayrıca Diyarbakır Devlet Tiyatrosu'nda bir oyun yönetmiştir. Hazal Kaya ve Naz Elmas ile birlikte Beymen Club'ın 2010 koleksiyonu çekimlerinde yer almıştır.

Yeditepe İstanbul, Koçum Benim, Bir Bulut Olsam, Kapalıçarşı, Son, Yol Ayrımı, Cinayet gibi televizyon dizilerinin yanı sıra Cennet, Romantik Komedi 1 ve Romantik Komedi 2, Bir Avuç Deniz, New York'ta 5 Minare, Anadolu Kartalları, Bu İşte Bir Yalnızlık Var gibi birçok yapımda yer alan sanatçı Ayrıca 1 Milyon Canlı Para isimli yarışma programının sunuculuğunu yapmıştır. 2012 yılında Los Angeles Movie Awards'da Bir Avuç Deniz filmindeki performansı ile 'En İyi Erkek Oyuncu' ödülünü kazanmıştır. Halen TRT 1'de yayınlanmakta olan Diriliş: Ertuğrul adlı dizide başrol oyuncusu olarak yer almaktadır.

2014 yılında Neslişah Alkoçlar ile evlenmiş olup Emir Aras adında bir çocuk babasıdır.

Filmografi

2005 Kalbin Zamanı
2005 Beyza'nın Kadınları
2007 Cennet
2008 Mezuniyet
2008 Cin Geçidi (Kısa Film)
2010 New York'ta Beş Minare
2010 Bir Avuç Deniz
2010 Romantik Komedi
2011 Anadolu Kartalları
2012 Bu Son Olsun
2012 Max Maceraları: Kralın Doğuşu (Seslendirme)
2012 Max Maceraları 2: Krallığa Yolculuk (Seslendirme)
2012 Dört Duvar Saraybosna (Kısa Film)
2013 Romantik Komedi 2
2013 Bu İşte Bir Yalnızlık Var
2016 Ve Panayır Köyden Gider

Televizyon

2001 Bizim Otel
2001 Yeditepe İstanbul
2002 Koçum Benim
2003 Hürrem Sultan
2003 Mühürlü Güller
2003 Alacakaranlık
2003 Kampüsistan
2004 Azize
2004 Sil Baştan
2005 Belalı Baldız
2005 Kadın Her Zaman Haklıdır
2006 Sıla
2007 Affedilmeyen
2007 Sevgili Dünürüm
2008 Dantel
2008 Cesaretin Var mı Aşka?
2009 Bir Bulut Olsam
2010 Kapalıçarşı
2010 Şen Yuva
2012 Son
2012 Yol Ayrımı
2014 Cinayet
2014 Çırağan Baskını
2014 Diriliş:Ertuğrul

Televizyon programları

2010 1 Milyon Canlı Para (Sunucu)

Tiyatro oyunları

2006 Anna Karenina
2007 Kürklü Merkür
2012 Dar Ayakkabı ile Yaşamak

Ödülleri

2012 Los Angeles Movie Awards - En İyi Erkek Oyuncu, Bir Avuç Deniz
2015 6. Quality Of Magazine Dergisi Ödülleri - En Quality Erkek Oyuncu, Diriliş Ertuğrul
2016 16. Magazinci.com İnternet Medyası (En İyiler) - Yılın Erkek Dizi Oyuncusu, Diriliş Ertuğrul
2016 7. KTÜ Medya Ödülleri - En Beğenilen Erkek Oyuncu, Diriliş Ertuğrul
2016 11. Makinistanbul Medya, Sanat ve Spor Ödülleri - En İyi Erkek Dizi Oyuncusu, Diriliş Ertuğrul
2016 4. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Lisesi Ödülleri - Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu, Diriliş Ertuğrul
2016 3. Mersin Altın Palmiye Ödülleri - Yılın Erkek Dizi Oyuncusu, Diriliş Ertuğrul
2016 12. Kar Film Festivali Ödülleri - En İyi Erkek Oyuncu, Diriliş Ertuğrul
2016 6. Ayaklı Gazete Tv Yıldızları Ödülleri - En İyi Dönem Dizisi Erkek Oyuncu, Diriliş Ertuğrul
2016 Poltio.com Tv Anketi Ödülleri - En Başarılı Erkek Oyuncu, Diriliş Ertuğrul

Görev Aldığı Yapımlar

Engin Altan Düzyatan Fotoğrafları

Engin Altan Düzyatan İle İlgili Haberler

Portreler


Vizyondakiler