Erkan Can

Erkan Can

Erkan Can
Oyuncu, Yapımcı

Doğum Tarihi: 1.11.1958

Doğum Yeri: Bursa, Türkiye

Türk sinema ve dizi oyuncusu, yapımcı.

1 Kasım 1958'de Bursa'da doğdu. 1975 yılında Bursa Devlet Tiyatrosu, Ahmed Vefik Paşa sahnesine giderek tiyatro hayatına başladı. 1985 yılında İstanbul Belediye Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'ne girdi ve 1990 yılında oradan mezun oldu. 1991-1992 yılları arasında Bakırköy Belediye Tiyatrosu'na girdi. 1992 yılında sevilen dizi Mahallenin Muhtarları'nda Temel karakteri ile televizyon dünyasına girdi. 1998 yılında Gemide adlı filmde başrol oynadı ve büyük bir hayran kitlesi oluşturdu. 1998 yılında 35. Antalya Film Şenliğinde 'en iyi erkek oyuncu' ödülünü aldı. Aynı filmle 1999 yılında Ankara Film Festivali'nde ve Orhan Arıburnu Ödülleri'nde 'en iyi erkek oyuncu' ödüllerini aldı. 2011 yılında Artvin'de Maçahel Vadisi'ndeki Camili Köyü ve Karçal Dağları ile ilgili belgeseli sundu ve doğaya olan duyarlılığını bu belgeselde aktardı. Belgesel İz TV'de yayınlandı.

Filmografisi

2015 Acı Aşk (TV dizisi)
2014 Kara Para Aşk (TV dizisi)
2014 Eyyvah Eyvah 3
2014 Patron Mutlu Son İstiyor
2013 Bebek İşi (TV dizisi - Seslendirme)
2013 Galip Derviş (TV dizisi)
2013 Koğuş Akademisi
2012 Toprağın Çocukları
2012 Son (TV dizisi)
2011 Üsküdar'a Giderken (TV dizisi)
2011 Karçal: Kuzeyin Çığlığı
2010 Çoğunluk
2010 Fasulye (Kısa Film)
2009 7 Kocalı Hürmüz
2009 Kapalıçarşı (TV dizisi)
2009 Siyah Beyaz
2008 Kara Köpekler Havlarken
2008 Girdap
2008 Düğün Şarkıcısı
2007 Bıçak Sırtı
2007 Takva
2006 Yaşamın Kıyısında
2006 Kader
2006 Fırtına (TV dizisi)
2005 Pamuk Prenses 2 (Kısa Film)
2005 Kapıları Açmak (TV dizisi)
2005 O Şimdi Mahkum
2005 Anlat İstanbul
2004 Yazı Tura
2002 Azad (TV dizisi)
2001 Vizontele
2000 Dar Alanda Kısa Paslaşmalar
1998 Gemide
1998 Bana Old and Wise'ı Çal (Kısa Film)
1995 Sokaktaki Adam
1993 Yalancı (TV dizisi)
1992 Mahallenin Muhtarları (TV dizisi)
1989 Gençler
1986 Davacı

Tiyatro

2014 İhtiyar Balıkçı ve Deniz), İstanbul Halk Tiyatrosu
2012 Bezirgan (Tartuffe) , İstanbul Halk Tiyatrosu
2011 Paçi, İstanbul Halk Tiyatrosu
2010 Alevli Günler, İstanbul Halk Tiyatrosu
2008 Sürmanşet, İstanbul Halk Tiyatrosu
1999 İvan İvanoviç Var mıydı Yok muydu? Bakırköy Belediye Tiyatroları
Sofokles'in Antigonesi, Bakırköy Belediye Tiyatroları
Bir Geçmiş Zaman, Bakırköy Belediye Tiyatroları
Ayyar Hamza, Ali Bey - Bakırköy Belediye Tiyatroları
Demokrasi Gemisi, Bakırköy Belediye Tiyatroları
Rosencrantz ve Guildenstern Öldüler, Tiyatro Odası
Krallar da Ölür, Tiyatro Odası

Ödülleri

2007 26. İstanbul Film Festivali - En İyi Erkek Oyuncu, Takva
2007 12. Nürnberg Türkiye/Almanya Film Festivali - En İyi Erkek Oyuncu, Takva
2007 1. Asya Pasifik Sinema Ödülleri - En İyi Erkek Oyuncu, Takva
2007 13. Cinema Tut Ecan Geneva - En İyi Erkek Oyuncu
2006 43. Antalya Altın Portakal Film Festivali - En İyi Erkek Oyuncu, Takva
2006 28. SİYAD Türk Sinema Ödülleri - En İyi Erkek Oyuncu, Takva
2004 26. SİYAD Ödülleri - En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, Yazı-Tura
1999 10. Orhan Arıburnu Ödülleri - En İyi Erkek Oyuncu, Gemide
1999 11. Ankara Film Festivali - En İyi Erkek Oyuncu, Gemide
1998 35. Antalya Film Festivali - En İyi Erkek Oyuncu Altın Portakal Ödülü, Gemide

Görev Aldığı Yapımlar

Erkan Can Fotoğrafları

Erkan Can İle İlgili Haberler

Portreler


Dizi Fragmanları