Erkan Can

Erkan Can

Erkan Can
Oyuncu, Yapımcı

Doğum Tarihi: 01.11.1958

Doğum Yeri: Bursa, Türkiye

1 Kasım 1958'de Bursa'da doğdu. 1975 yılında Bursa Devlet Tiyatrosu, Ahmed Vefik Paşa sahnesine giderek tiyatro hayatına başladı. 1985 yılında İstanbul Belediye Konservatuarı Tiyatro Bölümü'ne girdi ve 1990 yılında oradan mezun oldu. 1991-1992 yılları arasında Bakırköy Belediye Tiyatrosu'na girdi. 1992 yılında sevilen dizi Mahallenin Muhtarlarında Temel karakteri ile televizyon dünyasına girdi. 1998 yılında Gemide adlı filmde başrol oynadı ve büyük bir hayran kitlesi oluşturdu. 1998 yılında 35.Antalya Film Şenliğinde 'en iyi erkek oyuncu' ödülünü aldı. Aynı filmle 1999 yılında Ankara Film Festivali'nde ve Orhan Arıburnu Ödülleri'nde 'en iyi erkek oyuncu' ödüllerini aldı.

Filmografisi

2000'ler

  • Son, 2012
  • Üsküdar'a Giderken, 2011
  • Fasulye (kısa film), 2010
  • 7 Kocalı Hürmüz, 2009
  • Kapalıçarşı, 2009
  • Siyah Beyaz, 2009
  • Kara Köpekler Havlarken, 2008
  • Düğün Şarkıcısı, 2008
  • Bıçak Sırtı, 2007
  • Takva, 2007
  • Yaşamın Kıyısında, 2006
  • Kader, 2006
  • Fırtına, 2006
  • Pamuk Prenses 2 (kısa film), 2005
  • Kapıları Açmak, 2005
  • O Şimdi Mahkum, 2005
  • Anlat İstanbul, 2005
  • Yazı Tura, 2004
  • Azad, 2002
  • Vizontele, 2001
  • Dar Alanda Kısa Paslaşmalar, 2000

1990'lar

  • Gemide, 1998
  • Bana Old and Wise'ı Çal (kısa film), 1998
  • Sokaktaki Adam, 1995
  • Yalancı, 1993
  • Mahallenin Muhtarları, 1992

1980'ler

  • Gençler, 1989
  • Davacı, 1986

Rol Aldığı Tiyatro Oyunları

  • Alevli Günler
  • Sürmanşet - İstanbul Halk Tiyatarosu
  • İvan İvanoviç Varmıydı Yokmuydu - Bakırköy Belediye Tiyatrosu
  • Antigone - Bakırköy Belediye Tiyatrosu
  • Bir Geçmiş Zaman - Bakırköy Belediye Tiyatrosu
  • Ayyar Hamza - Bakırköy Belediye Tiyatrosu
  • Demokrasi Gemisi - Bakırköy Belediye Tiyatrosu
  • Rosencrantz ve Guildenstern öldüler - Tiyatro Odası
  • Krallar Da Ölür - Tiyatro Odası
Ödülleri
  • 1998 (35.Antalya Film Festivali) En İyi Erkek Oyuncu Altın Portakal Ödülü Gemide
  • 1999 (10.Orhan Arıburnu Ödülleri) En İyi Erkek Oyuncu Gemide
  • 1999 (11.Ankara Film Festivali) En İyi Erkek Oyuncu Gemide
  • 2004 (SİYAD Ödülleri) En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Yazı-Tura
  • 2006 (43.Antalya Altın Portakal Film Festivali) En İyi Erkek Oyuncu Takva
  • 2006 (28.SİYAD Türk Sinema Ödülleri) En İyi Erkek Oyuncu Takva
  • 2007 (26.İstanbul Film Festivali) En İyi Erkek Oyuncu Takva
  • 2007 (12.Nürnberg Türkiye/Almanya Film Festivali) En İyi Erkek Oyuncu Takva
  • 2007 (1.Asya Pasifik Sinema Ödülleri) En İyi Erkek Oyuncu Takva
  • 2007 (13.Cinema Tut Ecan Geneva) En İyi Erkek Oyuncu

Görev Aldığı Yapımlar

Erkan Can Fotoğrafları

Erkan Can İle İlgili Haberler

Portreler


Dizi Fragmanları