Eşref Kolçak

Eşref Kolçak

Eşref Kolçak
Oyuncu

Doğum Tarihi: 28.1.1927

Doğum Yeri: Erzurum, Türkiye

Türk oyuncu. Babası İspir Gaziler köyünden Harun Kolçakoğlu, annesi ise daha sonra Hateme adını alan, Rus kökenli Katya'dır. 1941 yılında İstanbul'a geldi. Sultanahmet Sanat Enstitüsü'ne girdi ancak bitiremedi. Marangozluk ve ayakkabı tamirciliği gibi işlerde çalıştı. 1944 yılında Atilla Revüsü'nde, 1945 yılında Ses Opereti'nde sahneye çıktı. 1947 yılında ilk filmini çevirdi.

Sanat hayatı boyunca 180 sinema filmi ve televizyon dizisinde rol aldı.

Pop müzik sanatçısı Harun Kolçak'ın babasıdır.

Filmografi

2011 Kollama
2010 New York'ta Beş Minare
2007 Yalan Dünya
2006 Tutkunum Sana
2006 Kınalı Kuzular: Nişanlıya Verilen Söz
2005 Zeynep
2004 Kimsesiz Zaman Tasvirleri
2004 Kayıp Aşklar
2004 Yadigar
2004 Yağmur Zamanı
2003 Çanakkale: Son Kale
2003 Umutların Ötesi
2002 Kınalı Kar
2001 Yeşil Işık
2000 Aşk Hırsızı
2000 Ağaçlar Ayakta Ölür
1999 Güle Güle
1998 Sırılsıklam
1998 Affet Bizi Hocam
1997 İntizar
1997 Bir Umut
1996 Hüzün Çiçeği
1995 Sahte Dünyalar
1995 Çiçek Taksi
1994 Kanayan Yara - Bosna Mavi Karanlık
1993 Rüyalara Gelin
1993 Berlin in Berlin
1993 Zirvedekiler
1993 Hüdayi Yolu / Aziz Mahmud Hüdai Hz.
1992 Yağmur Beklerken
1992 Polis
1991 Aile Bağları
1991 Köroğlu
1990 Vurguna İnmek
1990 Yuva
1989 Kanun Savaşçıları
1988 Meçhul Tohum
1988 Yaşamak
1988 Hanım
1987 Benim Olsaydın
1987 Bomba
1987 Çakırcalı Mehmet Efe
1987 Yavrumu Kurtarın
1987 Çatallı Köy
1987 Kuruluş / Osmancık
1986 Dikenli Yol
1986 Yarın Ağlayacağım / Erkekler de Ağlar
1986 Çalıkuşu
1985 Altar
1985 Domdom Kurşunu
1985 Yaranamadım
1985 Suçlu Gençlik
1985 Kahreden Gençlik
1983 Feryat
1983 Kahır
1983 Esir
1983 İkimiz de Sevdik
1983 Küçük Ağa
1982 Dört Yanım Cehennem
1982 Kelepçe
1981 Öğretmen Kemal
1981 Takip
1981 Unutulmayanlar
1981 Önce Hayaller Ölür
1979 Fırat
1979 Hayat Harcadın Beni
1979 Süpermen Dönüyor
1978 Ölüm Görevi
1978 Kaybolan Yıllar
1978 Görünmeyen Düşman
1978 Denizin Kanı
1977 Akrep Yuvası
1977 Şeref Sözü
1977 Silah Arkadaşları
1977 Lanet / İlenç
1977 Yuvanın Bekçileri
1977 Hain
1977 Hedefteki Adam
1977 Yıkılmayan Adam
1977 Bedia
1976 Tek Başına
1976 Kader Bu
1976 Mikrop
1976 Örgüt
1976 Seni Sevmekle Suçluyum
1976 Bizim Düğün Ne Zaman
1976 Gurbetçiler Dönüyor
1975 Şafakta Buluşalım
1975 Cemil
1974 Kanlı Sevda
1974 Kalleş
1974 Alo Polis
1974 Eski Kurtlar
1974 Şehitler
1973 Kurt Kapanı
1973 Soğukkanlılar
1973 Topal
1973 Vahşet
1973 Bu Toprağın Kızı
1972 Cezanı Çekeceksin
1972 Son Duanı Et
1971 Silahlar Affetmez
1971 Üç Öfkeli Adam
1971 Kartallar
1970 Bela Çiçekleri
1970 Bu Yumruk Sana
1970 Ölüm Pazarı
1969 Günahını Kanlarıyla Ödediler
1969 Beyaz Mendilim
1969 Emmioğlu
1969 Eşkiya Aşkı
1969 Satılık Gelin
1969 Şeytanın Oyunu
1969 Kardeş Kurşunu
1968 Mekansız Kurtlar
1968 Cehennemde Boş Yer Yok
1968 Kurşun Yolu
1968 Bir Mahkum Kaçtı
1968 Kızgın Adam
1968 Dertli Pınar
1967 Kara Kartal
1967 Kocadağlı
1966 İslamoğlu
1966 Kanlı Pazar
1966 Kıran Kırana
1966 Namus Borcu
1966 Ölüm Busesi
1965 Dalgacı Mahmut
1965 Düşman Kardeşler
1965 Kanunsuzlar
1965 Yumruk Yumruğa
1964 Filinta Kadri
1964 Yalnız Efe
1964 Erkek Ali
1963 Yarın Bizimdir
1963 Korkusuz Kabadayı
1963 Gecelerin Hakimi
1963 Rüzgarlı Tepe
1963 Öksüz Hasan
1963 Hancının Kızı
1963 Beyoğlu Piliçleri
1963 Başımı Belaya Sokma
1962 Çıkar Yol
1962 Dağlar Bulutlu Efem
1962 Bardaktaki Adam
1962 Aşk Bekliyor
1962 Boşver Doktor
1962 Beş Kardeştiler
1962 Kurşun Yağmuru
1962 Silah Arkadaşları
1962 Çöpçatan
1962 Ümitler Kırılınca
1961 Düğün Alayı
1961 Kaderin Önüne Geçilmez
1961 Şoför Ahmet
1961 Ayşecik Şeytan Çekici
1960 Gece Kuşu
1960 Namus Uğruna
1959 Beklenen Bomba
1959 Dağlar Şahini Yörük Efe
1959 Düşman Yolları Kesti
1959 Hayatım Sana Feda
1959 Unutulmayan Aşk / Zeynebim
1958 Civan Ali
1958 Kumpanya
1958 Ninni Talihsiz Yetime
1958 Sokak Çocuğu
1958 Bir Şoförün Gizli Defteri
1957 Kin
1957 Ceylan Emine
1957 Öksüz Ayşe
1956 Yangın
1956 Zeynep'ın İntikamı
1956 Şehir Yıldızları
1955 Yetim Yavrular
1955 Kanlarıyla Ödediler
1954 Çılgınlar Cehennemi
1954 Gülnaz Sultan
1954 Ölüme Giden Yol
1954 Çalsın Sazlar Oynasın Kızlar / Oyna Kızım Oyna
1953 Affet Beni Allahım
1949 Fedakar Ana

Ödülleri

2003 Antalya Altın Portakal Film Festivali, Yıldırım Önal Anı Ödülü
2000 Antalya Altın Portakal Film Festivali - En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü, Güle Güle
1961 Türk Filmleri Yarışması - En İyi Erkek Oyuncu Ödülü, Namus Uğruna

Görev Aldığı Yapımlar

Eşref Kolçak Fotoğrafları

Eşref Kolçak İle İlgili Haberler

Portreler


Dizi Fragmanları