Ethan Hawke

Ethan Hawke

Ethan Hawke
Oyuncu, Senarist, Seslendirme, Yönetmen

Doğum Tarihi: 6.11.1970

Doğum Yeri: Austin, Texas, ABD

Amerikan sinema oyuncusu, yönetmen ve senarist. Tam adı Ethan Green Hawke'dır.

2004 yılında senarist olarak Before Sunset filmi ile En İyi Uyarlama Senaryo dalında Oscar'a aday gösterilmiştir. 2001 yılında ise Training Day filmi ile En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dalında Oscar'a aday olmuştur.

Ethan 3 yaşındayken anne ve babası ayrıldılar. Hun School of Princeton'den sonra okul hayatına New Jersey'de West Windsor-Plainsboro Lisesi'nde devam etti. Daha sonra New York Üniversitesi'ne girdi. Onu ünlü yapan rolü daha lise yıllarındayken Robin Williams ile oynadığı Dead Poets Society filmi oldu.

1998 yılında Uma Thurman ile evlenmiştir. Maya Ray ve Levon Roan adlarında iki çocukları vardır. Çift 2004 yılında ayrılmıştır. Hawke, Ryan Shawhughes Hawke ile 2008'den bu yana evlidir.

Filmografi

2017 Valerian and the City of a Thousand Planets
2016 In a Valley of Violence
2016 The Phenom
2016 Maudie
2016 The Magnificent Seven
2015 Seymour: An Introduction (Belgesel – Anlatıcı – Yönetmen)
2015 Ten Thousand Saints
2015 Maggie's Plan
2015 Born to Be Blue
2015 Regression
2014 Boyhood
2014 Predestination
2014 Cymbeline
2014 Good Kill
2013 Before Midnight
2013 The Purge
2013 Getaway
2012 Total Recall
2012 Sinister
2012 Mea Maxima Culpa: Silence in the House of God (Belgesel – Seslendirme)
2011 The Woman in the Fifth
2010 Brooklyn's Finest
2009 New York, I Love You (Aynı zamanda senarist)
2009 Staten Island
2009 Corso: The Last Beat (Belgesel – Anlatıcı)
2009 Daybreakers
2008 What Doesn't Kill You
2008 Chelsea on the Rocks (Belgesel - Anlatıcı)
2007 Before the Devil Knows You're Dead
2007 Robot Chicken
2006 The Hottest State (Aynı zamanda yönetmen)
2006 Fast Food Nation
2005 Assault on Precinct 13
2005 Lord of War
2004 Taking Lives
2004 Before Sunset
2002 The Jimmy Show
2001 Waking Life
2001 Tape
2001 Training Day
2000 Hamlet
1999 The Velocity of Gary
1999 Joe the King
1999 Snow Falling on Cedars
1998 Great Expectations
1998 The Newton Boys
1997 Gattaca
1995 Before Sunrise
1995 Search and Destroy
1994 Quiz Show
1994 Reality Bites
1994 Floundering
1994 White Fang 2: Myth of the White Wolf
1993 Rich in Love
1993 Alive
1992 Waterland
1992 A Midnight Clear
1991 White Fang
1991 Mystery Date
1989 Dead Poets Society
1989 Dad
1988 Lion's Den
1985 Explorers

Televizyon

2015 Exit Strategy
2011 Moby Dick
2003 Alias

Ödülleri

2014 Boston Society of Film Critics Award - En İyi Kadro, Boyhood
2013 Broadcast Film Critics Association - 13 Louis Genius Ödülü, Before Midnight
2013 LAFCA Ödülleri - En İyi Senaryo, Before Midnight
2013 National Society of Film Critics Award - En İyi Senaryo, Before Midnight
2013 Hollywood Film Award - Yılın Senaryosu, Before Midnight

Görev Aldığı Yapımlar

Ethan Hawke Fotoğrafları

Ethan Hawke İle İlgili Haberler

Portreler


Vizyondakiler