Ethan Hawke

Ethan Hawke

Ethan Hawke
Oyuncu, Senarist

Doğum Tarihi: 06.11.1970

Doğum Yeri: Austin, Texas, ABD

Oscar adaylığı olanAmerikalı sinema oyuncusu, yönetmen ve senarist. 2004 yılında senarist olarak Before Sunset filmi ile En İyi Uyarlama Senaryo dalında Oscar'a aday gösterilmiştir.2001 yılında ise Training Day filmi ile En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dalında Oscar'a aday olmuştur.

1998 yılında Uma Thurman ile evlenmiştir.Maya Ray (doğum:1998) ve Levon Roan (d:2002) adlarında iki çocukları vardır. Çift 2004 yılında ayrılmıştır.

Filmografi

Oyuncu Olarak

1985
Explorers
1989
Dead Poets Society
Lion's Den
Dad
1991
Mystery Date
White Fang
1992
Waterland
A Midnight Clear
1993
Rich in Love
Alive: The Miracle of the Andes
1994
Reality Bites
1995
Before Sunrise
1997
Gattaca
1998
The Newton Boys Jess Newton
Büyük Umutlar
1999
Snow Falling on Cedars
2000
Hamlet
2001
Training Day
Tape
Waking Life
2004
Before Sunset
Taking Lives
2005
Lord of War
Assault on Precinct 13
2006
Fast Food Nation
The Hottest State
2007
Fashion Police
2010
Daybreakers
Staten Island

Yönetmen Olarak

1994
Straight to One
2001
Chelsea Walls
2006
The Hottest State

Senarist Olarak

2004
Before Sunset (En İyi Uyarlama Senaryo Oscar adaylığı.)
2006
The Hottest State (Kendi kitabından uyarlamıştır.)

Görev Aldığı Yapımlar

Ethan Hawke Fotoğrafları

Ethan Hawke İle İlgili Haberler

Portreler


Dizi Fragmanları