Ezgi Mola

Ezgi Mola

Ezgi Mola
Oyuncu

Doğum Tarihi: 29.03.1983

2000 yılında Akademi İstanbul’da eğitimine başladı. Henüz 18'ini bitirmeden Kartal Tibet'in yönettiği Karate Can dizisinde ilk televizyon deneyimini kazandı. Müjdat Gezen Sanat Merkezi'ni kazandı ve 4 yıl eğitim aldı. Bu arada Aydoğan Temel’den de 2 yıl tiyatro eğitimi aldı. Yine Aydoğan Temel’in liderliğindeki bir tiyatro topluluğuyla Çürük Elma oyununda ilk sahne deneyimini yaşadı. 

2005 Kasımında BKM Atölye'ye katıldı. 2005 sonbaharında safça bir kuaförü canlandırdığı Hırsız Polis dizisinin gördüğü büyük ilgi sonucu kitlelerce tanınmaya başladı. 2006 yılında çevrilen Hayatımın Kadınısın filmindeki rolüyle başarı kazandı. Bu filmde kişisel hedef olarak gördüğü Türkân Şoray ile karşılıklı oynama fırsatı yakaladığı gibi, kendini gösterebileceği bir rolü canlandırma şansı da buldu. 

Bu rolüyle 2007 yılında En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dalında Sadri Alışık Ödülü sahibi oldu. 2008 yılında Uğur Yücel'in yönetmenliğinde Türkiye'de bir ilk olan Kolay Gelsin adlı doğaçlama sit-com denemesinde rol aldı, ama proje uzun ömürlü olmadı. Gerek rollerinde gerek özel hayatında güler yüzlülüğüyle tanınır.

Filmografisi

Filmleri
  • Ay Büyürken Uyuyamam, 2011
  • Celal Tan ve Ailesinin Aşırı Acıklı Hikayesi, 2011
  • Dedemin İnsanları, 2011
  • Pazarları Hiç Sevmem, 2011
  • Veda, 2010 
  • Hokkabaz, 2006 
  • Hayatımın Kadınısın, 2006 
  • Organize İşler, 2005
  • Ejder Kapanı, 2010
Dizileri
  • G.Doğudan Öyküler Önce Vatan, 2010 - Ayşe
  • Canım Ailem, 2008-2010 - Feride
  • Sınıf, 2008 - Esra
  • Kolay Gelsin, 2008 - Kezo
  • Senden Başka, 2007 - Hayriye
  • Hırsız Polis, 2005-2006 - Gülay
  • Görünmez Adam, 2004
  • Sevinçli Haller, 2004
  • Sultan Makamı, 2003 - Seda
  • Unutma Beni, 2002 - Seda
  • Karate Can, 2000
TV Filmleri
  • Hızlı Adımlar, 2004 - Selen
Tiyatro Oyunları
  • Vur/Yağmala/Yeniden, 2008-2009 - Murat Daltaban DOT
  • Hisseli Harikalar Kumpanyası, 2007 - Haldun Dormen BKM
  • Çürük Elma, 1998-1999 Aydoğan Temel ATT
  • Adalet Pantolonun Kemeridir, 2003 MSM Müjdat Gezen MSM
  • Sizikiler, 2005 Caner Alkaya BKM
  • Salak Oğlum, 2004 Müjdat Gezen MSM
  • Artiz Mektebi, 2005 Müjdat Gezen MSM
  • Karmakarışık, 2004 Haldun Dormen MSM
  • Yalancı, 2003 İlker Ayrık MSM
Seslendirme Çalışmaları
  • ING Bank Reklamı
  • Turkcell Yabancı Damat-Tosun reklamı
  • Simpaş Evleri Reklamı
  • Profilo Reklamı
  • Eti Kaymaklım Reklamı
  • Mavi Fil, 2008
  • Avea, 2010 Gençlik
  • Superfresh, 2010
  • Superfresh, 2011
Ödülleri
  • Sadri Alışık Ödülleri, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, Hayatımın Kadınısın, 2007
  • İsmail Cem Televizyon Ödülleri, En İyi Yardımcı Aktris - Komedi, Canım Ailem, 2010

Görev Aldığı Yapımlar

Ezgi Mola Fotoğrafları

Ezgi Mola İle İlgili Haberler

Portreler


Dizi Fragmanları