F. Gary Gray

F. Gary Gray

F. Gary Gray
Yapımcı, Yönetmen

Doğum Tarihi: 17.7.1969

Doğum Yeri: New York, ABD

ABD'li film ve video klip yönetmeni ve yapımcı. Tam adı Felix Gary Gray'dir.

Yönetmeni olduğu Cuma, Set It Off, Arabulucu ve İtalyan İşi'nin yeniden çevrimi ile tanınmaktadır. Filmlerin yanı sıra TLC, Dr. Dre, Tupac Shakur, Mary J. Blige, Outkast, Babyface ve Jay-Z gibi çok sayıda sanatçı ve grubun video kliplerinin yönetmenliğini üstlendi.

Filmografi

Yönetmen

2017 The Fate of the Furious
2015 Straight Outta Compton
2009 Law Abiding Citizen
2005 Be Cool
2003 The Italian Job
2003 A Man Apart
1999 Ryan Caulfield: Year One (TV Dizisi)
1998 The Negotiator
1996 Set It Off
1995 Friday

Yapımcı

2015 The Sea of Trees
2015 Straight Outta Compton
2005 Be Cool
2003 A Man Apart
1999 Ryan Caulfield: Year One (TV Dizisi)
1996 Set It Off

Video Klipler

2010 Super High - Rick Ross
2006 Show Me What You Got - Jay-Z
2004 Bang Bang Boom - Drag-On
2000 Ms. Jackson - OutKast
1999 If I Could Turn Back the Hands of Time - R. Kelly
1996 How Come, How Long - Babyface
1995 Keep Their Heads Ringin - Dr. Dre
1995 Pretty Girl - Jon B.
1995 I Believe In You And Me - Whitney Houston
1995 Waterfalls - TLC
1995 Diggin' On You - TLC
1994 Natural Born Killaz - Dr. Dre ve Ice Cube
1994 Saturday Nite Live - Masta Ace Incorporated
1994 Southernplayalisticadillacmuzik - OutKast
1994 Black Hand Side - Queen Latifah
1993 Call Me a Mack - Usher
1993 I Ain't Goin' Out Like That - Cypress Hill
1993 When The Ship Goes Down - Cypress Hill
1993 Fantastic Voyage - Coolio
1992 It Was a Good Day - Ice Cube

Görev Aldığı Yapımlar

F. Gary Gray Fotoğrafları

F. Gary Gray İle İlgili Haberler

Portreler


Vizyondakiler