Fahriye Evcen

Fahriye Evcen

Fahriye Evcen
Oyuncu

Doğum Tarihi: 4.6.1986

Doğum Yeri: Solingen, Almanya

Türk sinema ve dizi oyuncusu. Yaprak Dökümü dizisindeki Necla rolüyle ün kazanmıştır.

Solingen'de doğan Fahriye Evcen, çocukluğunda Almanya'da ailesi ile zor zamanlar geçirdi. Yedi yaşında iken Alman Neo-Naziler Solingen şehrinde Türklerin yaşadığı evleri yakmaya başlayınca, Evcen'in ailesi dikkat çekmemek için evlerinin ışıklarını hep kapalı tuttu. Türkiye'de tatilde bulunduğu bir dönemde Oya Aydoğan'ın programında seyirci olarak bulunduğu sırada Aydoğan, Evcen'i yapımcı İbrahim Mertoğlu ile tanıştırdı. Almanya Düsseldorf Heinrich-Heine Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nde okurken dizi teklifleri alınca, okulu dondurup annesiyle birlikte İstanbul'a yerleşen Fahriye Evcen, Yaprak Dökümü adlı dizide Necla karakterini canlandırdı. Fahriye Evcen ilk sinema deneyimini 11 Nisan 2008 tarihinde yayınlanan Cennet filminde başrol oyuncusu olarak yaşadı, aynı sene Aşk Tutulması filminde başrol oynadı. Almanya'daki üniversite eğitimini tamamlamayan Evcen, Boğaziçi Üniversitesi'nde tarih bölümünden mezun olmuştur. Yapımcılığını TİMS Productions'ın yaptığı Çalıkuşu'nda Feride karakterini canlandırdı. Çalıkuşu'nda başrolü paylaştığı Burak Özçivit'le yeniden, bu sefer bir sinema filmi Aşk Sana Benzer ile beyazperdeye döndü.

Filmografi

2007 Cennet
2008 Aşk Tutulması
2009 Alvin ve Sincaplar 2
2010 Takiye: Allah Yolunda
2011 Sinyora Enrica ile İtalyan Olmak
2012 Evim Sensin
2015 Aşk Sana Benzer
2016 Sonsuz Aşk

Televizyon

2005 Asla Unutma
2006 Hasret
2006 Yaprak Dökümü
2011 Yalancı Bahar
2012 Veda
2013 Çalıkuşu
2014 Kurt Seyit ve Şura
2016 Esaretin Bedeli

Görev Aldığı Yapımlar

Fahriye Evcen Fotoğrafları

Fahriye Evcen İle İlgili Haberler

Portreler


Vizyondakiler