Farah Zeynep Abdullah

Farah Zeynep Abdullah

Farah Zeynep Abdullah
Oyuncu

Doğum Tarihi: 17.8.1989

Doğum Yeri: İstanbul, Türkiye

Türk oyuncu. 

Irak Türkmenlerinden olan bir baba ile Türk ve Boşnak kökenli bir annenin kızı olarak İstanbul'da doğdu. Lisenin bir kısmını İstanbul Saint Michel Fransız Lisesi'nde okumuştur. Ancak daha sonra babasının işi gereği kaydını aldırarak İngiltere'de lise öğrenimini tamamlamıştır. Öyle Bir Geçer Zaman ki adlı dizinin 2'nci sezonundan sonra, diziden ayrılarak, oyunculuk kariyeri için kaydını dondurduğu Kent Üniversitesi (İngiltere) Fransızca-Drama bölümüne dönüp, eğitimini tamamlamış ve 2013'te diplomasını almıştır. Ayrıca, kadın-erkek eşitliği ile ilgili bir kampanya olan HeForShe reklamında oynamıştır. Amnesty Türkiye'nin de gönüllü destekçisidir.

Oyunculuk kariyeri

Farah Zeynep, üniversiteye başlamaya hazırlanırken Öyle Bir Geçer Zaman ki adlı dizi için teklif geldi. İngiltere'ye, okuluna dönmesine üç gün kala deneme çekimlerinde başarılı bulunduğunu ve Aylin rolüne seçildiğini öğrenmiştir. Bu dizide dört çocuklu bir ailenin ikinci çocuğu olan Aylin'i canlandırmıştır. Daha sonra Yılmaz Erdoğan'ın filmi Kelebeğin Rüyası'nda oynamıştır. Bu filmde başrolleri Kıvanç Tatlıtuğ ve Mert Fırat ile paylaşmıştır. 2014 senesinde Star TV'de yayınlanan Kurt Seyit ve Şura adlı dizide başrol oynamıştır. Ardından 14 Şubat 2014'de Kerem Deren'in yönetmenliğini üstlendiği 'Bi Küçük Eylül Meselesi' filminde Engin Akyürek ile başrolü paylaşmıştır. Çağan Irmak'ın yönettiği 2014 yılının en başarılı filmlerinden olan Unutursam Fısılda filminde Hümeyra'nın da oynadığı Hatice (Ayperi) karakterinin gençliğini canlandırmıştır. Ayrıca oyuncu Barbie Prenses ve Rockstar animasyon filmindeki Prenses Azra'yı seslendirmiştir.

Filmografi

2010 Öyle Bir Geçer Zaman ki
2014 Kurt Seyit ve Şura
2016 Muhteşem Yüzyıl Kösem

Sinema

2013 Kelebeğin Rüyası
2014 Bi Küçük Eylül Meselesi
2014 Unutursam Fısılda
2015 Barbie Prenses ve Rockstar (Seslendirme)
2016 Ekşi Elmalar

Ödülleri

2011 Antalya Televizyon Ödülleri - En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, Öyle Bir Geçer Zaman ki
2013 18. Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Ödülleri - Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu, Kelebeğin Rüyası
2014 46. Sinema Yazarları Derneği Ödülleri - En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, Kelebeğin Rüyası
2015 YTÜ İşletme Kulübü Yılın Yıldızları Ödülleri - En İyi Sinema Kadın Oyuncusu, Unutursam Fısılda
2015 Maltepe Üniversitesi Türk Tıp Öğrencileri Birliği Ödülleri - En İyi Kadın Oyuncu, Unutursam Fısılda
2015 İstanbul Arel Üniversitesi 4. Medya ve Sanat Ödülleri - En Beğenilen Kadın Oyuncu, Unutursam Fısılda
2015 GSÜ En Ödülleri - En İyi Dizi/Sinema Kadın Oyuncu, Unutursam Fısılda
2015 10. Uludağ Üniversitesi Marconi Ödülleri - En İyi Kadın Sinema Oyuncusu, Unutursam Fısılda
2015 21. Altın Objektif Ödülleri - En İyi Kadın Sinema Oyuncusu, Unutursam Fısılda
2015 KAL Fest Fark Yaratanlar Ödülleri - Fark Yaratan Kadın Oyuncu, Unutursam Fısılda

Görev Aldığı Yapımlar

Farah Zeynep Abdullah Fotoğrafları

Farah Zeynep Abdullah İle İlgili Haberler

Portreler


Dizi Fragmanları