Felicity Jones

Felicity Jones

Felicity Jones
Oyuncu

Doğum Tarihi: 17.10.1983

Doğum Yeri: Birmingham, İngiltere

İngiliz oyuncu. Tam adı Felicity Rose Hadley Jones'tur.

Birmingham'ın Bornville kentinde büyüdü. Ailesi Wolverhampton Express and Star adlı iş yerinde çalışırken tanışmıştır. Annesi reklamcı, babası ise sunucudur. Daha sonra annesi ve babası Jones henüz daha üç yaşındayken boşandı. Jones, 3 yaşından sonra sadece annesi tarafından erkek kardeşiyle birlikte büyüdü. Buna rağmen, Felicity Jones 'son derece yakın' bir ailesinin olduğunu söylüyor.

Kariyeri

Jones aktör olan amcası Michael Hadley ile hareket ederek amcası tarafından daha başarılı olmak için teşvik edildi. Bunun yanında annesi de Jones'in yanında film ve tiyatro tutkunu oldu. Daha sonra ilk dizisi olan The Worst Witch'e (En Kötü Cadı) başladı. Fakat daha sonra diziden ayrıldı, ayrılma sebebi ise evini özlemiş olmasıydı. 2011 yılında Burberry'nin yeni yüzü olan Jones, en son Ralph Fiennes yönetmenliğinde Charles Dickens'ın hayatını anlatan The Invisible Woman adlı yapıtta Dickens'ın metresini oynamıştır.

Filmografi

1996 The Treasure Seekers
2007 Northanger Abbey
2008 Flashbacks of a Fool
2008 Brideshead Revisited
2009 Chéri
2010 Cemetery Junction
2010 Soulboy
2011 The Tempest
2011 Albatross
2011 Chalet Girl
2011 Like Crazy
2011 Hysteria
2011 Page Eight
2012 Cheerful Weather for the Wedding
2014 The Theory of Everything
2016 Star Wars: Rogue One

Televizyon

1998 The Worst Witch
2001 Weirdsister College
2003 Servants
2007 Cape Wrath
2008 Doctor Who
2009 The Diary of Anne Frank

Görev Aldığı Yapımlar

Felicity Jones Fotoğrafları

Felicity Jones İle İlgili Haberler

Portreler


Dizi Fragmanları