Figen Han

Oyuncu

Doğum Tarihi: 5.2.1950

Doğum Yeri: İstanbul, Türkiye

Sinema oyuncusu. 1967 yılında sinemaya adım attı. Asıl adı Nevval Karpuz'dur. 

Başlangıçta fantastik filmlerde rol aldı, daha sonra 70'lerin seks furyası döneminde vamp kadın tiplemesiyle adını duyurdu. Günümüzde Şişli'deki bir apartman dairesinin bodrum katında, beslediği kedilerle birlikte yaşamaktadır.

Filmografi

1966 Göklerdeki Sevgili
1967 Killing Canilere Karşı
1969 Osman Efe
1969 Dönüşü Olmayan Yol
1966 Sevgili Babam
1969 Uykusuz Geceler
1970 Vur Okşa ve Öp
1970 Cilalı İbo Almanya'da
1970 Adım Beladır
1970 Her Günaha Bir Kurşun
1970 Ölüm Fermanı
1970 Gülüm Nuri
1970 Kralların Öfkesi
1970 Duyduk Duymadık Demeyin
1970 Şıllık
1970 Bir Çuval Para
1970 Mazi Kalbimde Yaradır
1970 Casus Kıran / Yedi Canlı Adam
1971 On Küçük Şeytan
1971 Önce Sev Sonra Öldür
1971 Ölüm Bana Vız Gelir
1971 Cilalı İbo Yetimler Meleği
1971 Biricik İş Peşinde
1971 Öldüren Yumruk
1971 Bicirik İş Başında
1971 Vurguncular
1972 Vahşi ve Güzel
1972 Son Duanı Et
1972 Parola Yıldırım
1972 Kara Şeytan
1972 Kamçılı Kadın
1972 Şehvet
1973 Yaban
1974 Karateciler İstanbul'da
1974 Anasının Gözü
1974 Aman Ne Gırgır
1974 Atını Seven Kovboy
1974 Yılan Yuvası
1975 Tornavida Yaşar
1975 İkimiz Bir Fidanız
1975 Bu Baba Başka Baba
1975 Ah Ne Adem Dilli Badem
1975 Gördüğün Yerde Vur
1975 Fıstıklar
1975 Hem Seviş Hem Dövüş / Trafik Cemal
1975 Bir Baba Hindi
1975 İki Tatlı Serseri
1975 Hababam Taburu
1975 Sevişerek Ölenler
1975 Bakireler Çiftliği
1976 Yalan
1976 Çılgın Ama Tatlı
1976 Defineci
1976 İşler Karıştı / Zühtü
1976 Kötüler de Ağlar
1977 Aşkın Sesini Dinleme
1977 Dört Ateşli Yosma
1977 Sapık / Ölüm Dönemeci
1978 Ilık Dudaklar
1978 Aşkın Sıcaklığı
1978 Kalp Kalbe Karşıdır
1978 Aklın Neredeydi
1978 Bir Daha Affetmem
1978 Korkak Kahraman
1979 Yaz Deftere
1979 Garsonyer
1979 Çamurdaki Kadın
1979 Aşk Büyüsü
1979 Aşk Körfezi
1979 Son Söz
1982 Ceza
1982 Sevenler Ölmez
1983 Bir Zamanlar Kardeştiler

Görev Aldığı Yapımlar

Portreler


Dizi Fragmanları